cristovo Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 A u mnie jednak zimowo... ...ale białe ptaszyska pasą się na zrytych przez krety łąkach, wychodzą na brzeg jak jakie węgorze za grochem Ten tu uciekał ode mnie z miejsca oddalonego dobrze ponad 20 metrów od rzeki. Właściwie to jest ładnie, tylko wciąż i wciąż bezrybnie 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MSZ-64 Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Dzięcioł czarny - spotkany nad Wisłą w Oświęcimiu podczas wędkowania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Dziś w sumie już bardzo ciemno było i ostrzenie było na ręke lumix g7 i kanał żerański 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Lubię "żabią perspektywę". Ładna tonacja i fajnie, że miękki ostatni plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Lubię "żabią perspektywę". Ładna tonacja i fajnie, że miękki ostatni plan wiedziałem że spodoba Ci sie Tak czekałem na CIebie tutaj Akurat Twoje pochwaly to miód dla mojego serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 ...przestań bo się spłoniłem dziewiczym rumieńcem Zrobimy jeszcze plenerek połączony z testem "lajcików" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stafford Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Lubię "żabią perspektywę". Ładna tonacja i fajnie, że miękki ostatni plan Szkoda, że kosztem tych trzcinek z przodu - mogły by być ostrzejsze czy nawet bardziej wyostrzone.Ale zdjęcie klimacik ma niezaprzeczalnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Jest pewna granica nieprzekraczalna przy wielkości matrycy i jaj ZGO co poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Jest pewna granica nieprzekraczalna przy wielkości matrycy i jaj ZGO co poradzić? Przymknąć szkło i wydlużyć czas naświetlania [emoji3] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Jedynie przymknięcie przysłony zależne od wielkości matrycy. Czs nie ma znaczenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 (edytowane) Pewnie chodziło o to, że przymknięcie przysłony zwiększy obszar ostrości ale jednocześnie spowoduje przyciemnienie zdjęcia zwiększenie czasu jest potrzebne aby zdjęcie nie było za ciemne Tak mnie wydaje sie Ewentualnie zamiast zwiększać czas można dodać ISO ale wiadomo nie można z tym przesadzić. A fota podoba mi się właśnie ze względu na te nieostre trawy i background a krzaki z drzewami tworzą fajny "tunel" Edytowane 23 Listopada 2016 przez Qcyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 (edytowane) Tak, chodziło mi o to żeby zdjęcie nie było za ciemne, co do iso to jak kol. Qcyk napisał ja bym też nie zwiększał przesadnie [emoji3] coby "ziarna" nie było. @Meme to prosto z aparatu czy była jakaś obróbka? Edytowane 23 Listopada 2016 przez deejaybialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Tak, chodziło mi o to żeby zdjęcie nie było za ciemne, co do iso to jak kol. Qcyk napisał ja bym też nie zwiększał przesadnie [emoji3] coby "ziarna" nie było. @Meme to prosto z aparatu czy była jakaś obróbka?Panowie Zdjęcie powstało w 3 "strzałach" 2 pierwsze były na dogranie czasu x ISO - aby ISO było czym mniejsze a czas nie wychodził poza 60 sekund. "Małe" GO zamierzone - lubie te klimaty. Nic sie nie poradzi - aparat z matryca micro 4/3 fota była robiona juz na prawdę po ciemku godzina cos około 17-17:20 ostrzenie było manualne na krzaczki które kolega podświetlał telefonem bo nic niw było widać - najwyraźniej matryca jest czulsze nic oko ludzkie bo widać gdzie najwiecej światła jeszcze było czas był ustawiony na 60 sekund F 3.5. Puszka 28 mm ( 14mm w formacie 4/3 ) Obróbka bardzo minimalna, naprawdę bardzo - jak dobrze poszukam to znajdę gdzieś czysty raw jak chcecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Teraz widząc efekt jaki wyszedł doświetliłbym Roślinki z przodu telefonem daje dosyc fajne miękkie światło. Moze kiedyś bede miał więcej czasu to zrobie to porządnie A zeby być jeszcze dokładniejszym to dodam ze obróbka była w LR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MSZ-64 Opublikowano 23 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Karlik malutki lub karlik drobny. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlikowski Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Kilka pstryków. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Kilka pstryków. Jeśli autor udostępnił by nieodpłatnie to zdjęcie z jeziorem (albo inne podobne, np o poranku) to ma pewność że na tapecie to będzie długo oglądane i codziennie :-) Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Początki z nowymi inspiracjami.. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nevis Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Fajny efekt Mansik, podziwiałem już wcześniej Twoje zdjęcia grzybków. Możesz uchylić rąbka tajemnicy jakiego używasz szkiełka? Żeby nie robić off topa wrzucę coś od siebie, jednak to tylko portretowe 45mm 1.8 z m3/4 olumpusa:) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 (edytowane) Fajny efekt Mansik, podziwiałem już wcześniej Twoje zdjęcia grzybków. Możesz uchylić rąbka tajemnicy jakiego używasz szkiełka? Żeby nie robić off topa wrzucę coś od siebie, jednak to tylko portretowe 45mm 1.8 z m3/4 olumpusa:)Większość tych nowszych pstrykanych było Nikkorem 50 1.4. Edytowane 26 Listopada 2016 przez mansik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Hej!W dziale muchowym już było, ale co tam !!!Droga na ryby 2 tygodnie temu 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Zauważyliście, że często droga NA ryby jest o wiele piękniejsza niż droga Z ryb? (piękne, pełne nadziei zdjęcie. Gratuluję tej chwili ) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Dzienx BOB od Ciebie to na jerku jakby podwójnie!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MSZ-64 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Panorama Tatr widok z Bukowiny Tatrzańskiej i wschód słońca. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi