kezmo Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Czasem warto patrzeć pod nogi... 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 18 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2019 Ptaki polskie . Uziemione ... ... i po starcie . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WildEast_dzikiwschod Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 A oto moje towarzystwo podczas nadbużańskich wypadów: 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WildEast_dzikiwschod Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 I pozostali towarzysze: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Co widzę na ostatnim zdjęciu , bo chyba nie widzę ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Może widzisz, ale nie wiesz że widzisz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Helikopter... Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 (edytowane) Pierwszomajowy wyjazd nad naszą "dużą" i podgórską nieomal rzekę . Pogoda piękna , słoneczko i ciepełko jeszcze niezbyt nachalne , pozwalające spokojnie pokonywać kolejne kilometry terenu we względnym komforcie termicznym . A teren lekki nie jest . Wprawdzie zielepactwo wysokie nie urosło zbytnio , ale nadbrzeżna gęstwina nie pozwala maszerować wzdłuż brzegu , zmuszając do ciągłego wspinania się i złażenia na wysokie skarpy kotliny , w której płynie rzeka . Często po żmudnym pokonaniu zejścia okazuje się , że w tej akurat przecince pomiędzy łozami rzut i poprowadzenie przynęty jest praktycznie niemożliwe . A że odcinek penetrowany przeze mnie jest całkiem nowy , to i wiedza o jego topografii jest żadna i okupiona ciężkimi kilometrami dodatkowych podejść . Tak czy inaczej trafiam wreszcie na taki fragment , w którym jest możliwy marsz wzdłuż miejscówek wąską ścieżką, wydeptaną częściowo przez zwierzęta , ale będącą fragmentem jakiejś starej drogi , co i raz zbliżającej się i oddalającej od rzeki . Pomiędzy nią a wałem i skarpą jest tutaj dobre kilkanaście metrów osłoniętej i bezpiecznej enklawy . I maszerując sobie beztrosko w tych pięknych okolicznościach przyrody zauważam nie bez zdziwienia , że oto fragment właśnie mijanych na odległość wędki krzaczorów cudownie ożył i nieśpiesznie , w kilku powolnych i takich opieszałych nieco susach odskoczył ode mnie . I stanął . Sarenka zamiast uciekać na pełnej prędkości odbiegła kawałek , oglądając się co chwilę i stanęła kilka metrów dalej obserwując mnie bacznie . Ki czort - wścieklizna czy oczarowanie ? Oczywiście wiedziałem już po chwili , że to pewnie koźlę gdzieś w pobliżu jest powodem tej czujności . I rzeczywiście . W gęstwinie , z której wyskoczyła sarna młode spokojnie udawało , że jest niewidoczne . Ja zresztą też udawałem , że nie fotografuję go wcale a wcale . Nie podchodząc zbyt blisko byłem przez moment świadkiem beztroski tego cudownego stworzenia . Było coś ujmującego w tej chwili . Ta matka będąca w pobliżu , raczej spokojna wobec moich chwilowych obserwacji i to młode , ufne w siłę swego kamuflażu i zachowujące się tak , jakby mnie nie było , chociaż instynktem wiedzione nie podnoszące się do góry póki nie dostanie sygnału , że jest bezpiecznie ... Taki moment , w którym jesteśmy równi z tym , co wokół w jakiejś takiej magicznej jedności . A przynajmniej tak nam się wydaje ... Edytowane 24 Maja 2019 przez Jano 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iresta Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Nie ma to jak zostać pasażerem 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WildEast_dzikiwschod Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Co widzę na ostatnim zdjęciu , bo chyba nie widzę ?O to chodzi;), na ostatnim zdjęciu trzeba wytężyć wzrok i skupić się na centralnej części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 O to chodzi;), na ostatnim zdjęciu trzeba wytężyć wzrok i skupić się na centralnej części.Dzięki za podpowiedź. Widać ją :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 A u mnie takie z ostatnich wypadów: [/url]">http:// [/url]">http:// I niespodzianka, dwaj uciekinierzy: [/url]">http://https://www.fotosik.pl/zdjecie/43b16ec7b47e96b8'> 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Ze spaceru jakiś czas temu 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Taki tam sobie Pan Koziołek 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Nawiązaliście kontakt wzrokowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Muszon 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Helikopter: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 W słońcu: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Piękna pogoda.. zabawy przy grillu... I obserwacje wody na rybachWysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Dzisiejszy potworek ściągnięty z palety w robocie.Co to za dziwak? Pozdrawiam,malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Larwa znamionówki tarnówki Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Larwa znamionówki tarnówki Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka "Wąski", jak ty mnie zaimponowałeś w tej chwili ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Znamionówka tarniówka tak poprawnie. Telefon piszę co chce[emoji6] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sina2 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Boże Ciało w plenerze 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi