PGr1 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 @Del Toro, jakim szkiełkiem tak pięknie skadrowałeś amazońskie zwierzęta? Domyślam się że zdjęcia z ręki i nie zawsze dość światła...Piękny album @Sławomir, misiek, czyli duży pies, ktoś spacerował z jakimś molosem. @szydłoś, potężny byczek; przypilnuj dyskretnie okolicy i na "grzybobranie" Teraz zauważyłem że @osiemnastak ma profilowe z osiemnastakiem. A i gratuluję tak rzadkiej obserwacji Wczorajszy spacer (z20km) leśnymi duktami i bezdrożami. Mało co chciało zapozwać, ale taktyka żeby z nimi uciekać od odgłosów polowania była dobra.Najpierw dwa mocne byki wypchnęły brutalnie młodego na dukt, mi po seryjnym aparat przymulił, a one susami przeleciały nad drogą"Obława, obława..."W drodze powrotnej chmara z 10łań, już wyluzowana żerowała po porannym zamieszaniu, tylko czasu nie było na podchód i zostawiłem je w spokojuZ samochodu jeszcze pustułka wisząca nad łąkąWszystko surowe, bez najmniejszej obróbki... 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 https://www.youtube.com/watch?v=Rv9hn4IGofM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 @Del Toro, jakim szkiełkiem tak pięknie skadrowałeś amazońskie zwierzęta? Domyślam się że zdjęcia z ręki i nie zawsze dość światła...Piękny album Z reki i glownie z plynacej lodki Sigma 100-400 f5-63Sigma 18-35 f1.8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Z reki i glownie z plynacej lodki Sigma 100-400 f5-63Sigma 18-35 f1.8 To pocieszyłeś teraz Przy ewentualnej zmianie kompakta na lustro, "wszyscy" mi mówią że Tamron/Sigma 150-600, a patrząc na exif moich zdjęć, to przeważnie koło 300mm się kręcę na tych dalszych kadrach. A ja nie wyobrażam sobie łażenia z takim gabarytem i wagą. Wtorkowy popołudniowy spacer, słońce już zachodziło. EXIF pokazał 71mm, f5, 30s, ISO1600, przysłona 2,9. Dam nikonowi P900 jeszcze trochę czasu i spróbuję coś z ostrzeniem w punkt zrobić... 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 Myslalem nad 150-600, ale waga mnie troche odstraszyla Jak kiedys wroce do Afryki to pewnie pomysle o Sigmie 60-600, akurat tam warto miec taki obiektyw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2020 (edytowane) Czapla leśna Edytowane 17 Stycznia 2020 przez jacekp29 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 W gościach : 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlikowski Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Kilka rykowiskowych z września. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Piękne zdjęcia- to tak, żeby nie robić OT . Natomiast prawdziwym powodem moich odwiedzin tej strony jest chęć pochwalenia się zobaczeniem już kilku kluczy gęsi- przedwczoraj pierwszym i trzema wczoraj. Chyba wiosna idzie, jak na moje strony to naprawdę wcześnie. Pozdro spod granicy z Obwodem Kaliningradzkim . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Maciej, piękne zdjęcia byków Musiałem sprawdzić z jakich okolic jesteś, bo mam sfoconego podobnego 2-20 do tego Twojego byka, tylko mój kompletne poroże (u Ciebie na prawej połamał...) i stadny był na rykowisku. Mimo że z 8lat i NIBY chroniony, takie mocne osobniki ogłupiają ludzi... dla jego bezpieczeństwa nie pokazywałem, miałem teraz kilka byków pokazać w mediach (pewnie limity już powypełniane na koniec sezonu), ale znów nie chcę przez zrzuty...Czy pstrykałeś (body/tele)? Cały czas jestem blisko przekonania się że może dam radę dźwigać lustrzankę po lesie. Ostatnio sporo napotkanych jeleni, tylko przez te deszczowe klimaty słabo to wychodzi, czasem już jak słońce schowane za horyzontem, w większości tylko dokumentacyjne zdjęcia ale zaraz coś wybiorę i dodam. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Miejsce akcji efekt 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Miejsce akcji efekt Obstawiasz postrzał, chorobę, czy drapieżnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Postrzał? chyba granatem. Choroba? chyba rozedma jelit. Pozostaje więc drapieżnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Myślę,że wilki go dopadły, walka trwała na ok 30 m2 łąki,wygnieciona trawa,jednak tropów brak,nie było w tym miejscu nawet kawałka wolnej od roślin ziemi aby móc coś znaleźć . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 (edytowane) Postrzał? chyba granatem. Choroba? chyba rozedma jelit. Pozostaje więc drapieżnikRobert, przecież po samym zdjęciu ciężko jest jednoznacznie stwierdzić jak zginął ten osobnik, co do konsumpcji, zawsze się znajdzie amator darmowego posiłku, więc wszystko wraca do matki natury w takiej, czy innej formie. Edytowane 8 Lutego 2020 przez SID 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Robert, po czasie wszystkie leśne zwłoki rozniesione i skonsumowane. To świetny pokarm dla wielu (dziki, lisy, borsuki, jenoty, kuny, psy, wilki, kruki, orły, myszołowy, sójki, sikorki itd.) zwierząt. A mało prawdopodobne że dwulatek padł naturalnie, nie gdybam co bo wczoraj sam znalazłem dzika co kruki oznaczyły. Nie razi mnie zostawianie w lesie skór i wnętrzności przez myśliwych, bo wiem że zostaną dobrze zagospodarowane.Jak by Tomasz @hm62 zrobił kolejne zdjęcia za tydzień, dwa, to po żebrach można by coś gdybać, teraz ciekawe gdzie zniknęły tylne nogi...Nawet ludzie ganiający je teraz po lasach potrafią zamęczyć... wczoraj 3 podobne młode byczki zmęczone mi wybiegły. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Dzisiejsze byczki ,tym razem całe Zrobiłem sobię przerwę na jednej z łąk a tu wyszły mi 3 byczki 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlikowski Opublikowano 14 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2020 @*Hektor* dzięki, Twoja seria również super ! To z d610/750 + T150-600g1. Ja trzaskam kilometry z takim zestawem i daje radę, szczególnie jak łażę za wilkami to się potrafi uzbierać sporo km 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Wiosna coraz śmielej daje o sobie znać 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Było sporo zdjęć ostatnio, ale już nie chcę Was męczyć tymi mocno szumiącymi kadrami jeleni, to tym razem myłkus z przedwczoraj w towarzystwie dwóch gomuł. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Piotrze nie męczysz, fundujesz nam klimatyczne wycieczki do lasu i za to dzięki . Takie spacery w dzikim terenie są często bardziej emocjonujące niż wędkowanie, zwłaszcza jak wleziesz nieopatrznie na śpiące dziki, adrenalina gwarantowana 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamiglas Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Piotrze i pelne gacie .Przepraszam za komentarz ale ostatnio mialem taka sytuacje i nie wiem do tej pory czy bardziej byly przestraszone dziki czy ja ale skonczylo sie szczesliwie , a co widzialem to moje . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Dokładnie Mój brat jest pasjonatem wędrówek po lesie, niejednokrotnie wracając już po ciemku a nawet w dzień zdarzało nam się wleźć na watahę dzików, bo jelenie czy sarny mają nieco lepsze "czujki" i podejść je tak blisko to rzadkość. Pomimo nikłej szansy na atak ze strony dzików czuje się duży respekt przed tymi zwierzętami, zwłaszcza kiedy locha z gromadką prosiaków ryknie ostrzegawczo, włos jeży się na całym ciele W przyszłym tygodniu wybieram się w rodzinne strony, pewnie odwiedzę z bratem "swój" las, może wyjdzie coś ciekawego i pozwoli się sfotografować, pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi