Skocz do zawartości

Przyroda

wujek

Rekomendowane odpowiedzi

A no tym, że u nich c&r nie ma zastosowania :-(

I tu się mylisz, u myśliwych c&r istnieje,

masz zwierzynę na celowniku , oglądasz, celujesz i nie oddajesz strzału. Zwierzę nawet nie wie, że jego życie wisiało na włosku.

Czyli uważasz że, ranienie haczkiem, hol i duszenie na powierzchni jest bardziej humanitarne?

I tu się mylisz, u myśliwych c&r istnieje,

masz zwierzynę na celowniku , oglądasz, celujesz i nie oddajesz strzału. Zwierzę nawet nie wie, że jego życie wisiało na włosku.

Czyli uważasz że, ranienie haczkiem, hol i duszenie na powierzchni jest bardziej humanitarne?

Piotrek co Ty pitolisz,co ma celowanie do zwierzyny z broni palnej,z uwalnianiem jej?Pocelować to ja mogę do niej z lufy przy aparacie fotograficznym :-)
  • Like 2

Spokojnie Tomku. Może i są myśliwi, którzy chodzą o lesie z flintą bo to lubią i zadowalają się wziąć zwierzaka na celownik (?!) Ja nigdy nie polowałem ani właściwie nie strzelałem, ale zawsze kiedy myślałem o polowaniu to takim z aparatem foto ... może sprzężonym z atrapą flinty co by było bardziej  po myśliwsku? ;)  :)

Edytowane przez BOB
  • Like 3

Piotrek co Ty pitolisz,co ma celowanie do zwierzyny z broni palnej,z uwalnianiem jej?Pocelować to ja mogę do niej z lufy przy aparacie fotograficznym :-)

Tak jak nie każdy wędkarz, za każdym razem bierze złapaną rybę tak i myśliwy nie zawsze oddaje strzał. Ja w mojej odpowiedzi do Ciebie odniosłem się do c&r, ale to trzeba czytać zrozumieniem.

Żeby się wypowiadać na jakiś temat, trzeba mieć jakąś wiedzę w tym temacie.

W obu społeczeństwach są jednostki które są mięsiarzami, są też pasjonaci a chyba większość leży tak gdzieś pomiędzy.

Ps jak by co to proszę dalej z dyskusją przenieść się do wątku c&r, nie zaśmiecajmy tego wątku.

Edytowane przez Piotrekdk

Piotrek ja ryb nie oglądam w akwarium ,ja je łowię,kalecze hakami i wypuszczam ,a myśliwy?

Jejku czy ty naprawdę nie umiesz czytać że zrozumieniem. Co ja napisałem powyżej? Tak wygląda c&r w wydaniu Łowieckim.

Nawet nie zrozumiałeś że prosiłem aby przenieść dyskusję do innego wątku by tu nie zaśmiecać???? proponuję np tutaj mam nadzieję że nikt nie będzie miał nam tego za złe http://jerkbait.pl/topic/130661-cr-po-co-dla-kogo-i-czy-to-ma-sens-wiedza-i-teoria/page-2#entry2635923

Edytowane przez Piotrekdk