jacekp29 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 (edytowane) Dzięcioł średni i ukryty kwiczoł Edytowane 18 Stycznia 2021 przez jacekp29 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 (edytowane) Rudzik i zięba Edytowane 19 Stycznia 2021 przez jacekp29 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 To też ptaki Mysikrólik i sikora uboga 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 To też ptaki Mysikrólik i sikora ubogaMysikrólika to już parę lat nie widziałem tak samo jak i zniczka. Ta sikorka na pewno uboga? Wygląda mi na czarnogłówkę ale mogę się mylić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Rudzik. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 (edytowane) Mysikrólika to już parę lat nie widziałem tak samo jak i zniczka. Ta sikorka na pewno uboga? Wygląda mi na czarnogłówkę ale mogę się mylić.Mysikrólików sporo spotykam, czasem pstryknę. A te 2 w/w zdjęcia to ten sam ptak Pierwsza reakcja zniczek, tylko na jednym kadrze, jak irokez zwinięty już tak nie "świeci". Po chwili analizowania wzorców, stwierdziłem że dorosły, pięknie wybarwiony, samczyk mysikrólika. Jeszcze jeden kadr zanim usiadłNad sikorką nawet się nie zastanawiałem zbytnio, możliwe, czapeczka dłuższa się widzi. Jeszcze takie zdjęcie tego ptaka zostawiłem na dysku, choć nic lepiej nie widać cech Edytowane 21 Stycznia 2021 przez *Hektor* 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Sikora czubatka. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Kwiczoł , zięba i sójka 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 (edytowane) Pierwszy raz w życiu spotkany , grubodziub . Edytowane 24 Stycznia 2021 przez jacekp29 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2021 Sikora czubatka.Jeszcze sosnówki brakuje i byłby komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 (edytowane) Mówisz i masz.Sikorka lazurowa była od mojego domu ok. 5 kilometrów ale nie widziałem się jakość w tym przepychającym przy płocie towarzystwie. Edytowane 25 Stycznia 2021 przez -YAN- 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Sójka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 26 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2021 Mówisz i masz.Sikorka lazurowa była od mojego domu ok. 5 kilometrów ale nie widziałem się jakość w tym przepychającym przy płocie towarzystwie.To zrobiłeś zdjęcie tej lazurowej? Rzadkość i podobno szybciej w totka wygrasz niż zobaczysz. W tym roku?A ten niewinny grubodziób to nacisk w dziobie ma do 70 kg skubany. Kiedyś dużo tego było w Poleskim Parku. Budki lęgowe wieszałem zimą to po kilka sztuk się widywało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Lato 2020 ostatnie spacery nad rzeką 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Pada... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Słaba jakość / pod słońce/ ale sytuacja godna uwiecznienia. Dzięcioły czarne. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Słaba jakość / pod słońce/ ale sytuacja godna uwiecznienia. Dzięcioły czarne.Szybko w tym roku, w tamtym dwie takie sytuacje pstrykłem... Ostatnio sporo napstrykałem, to chyba najciekawsza seryjka: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Słaba jakość / pod słońce/ ale sytuacja godna uwiecznienia. Dzięcioły czarne.Jak to dzięcioły ... pukają 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2021 Raczej on wykuwa albo wystukuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Mysikrólika to już parę lat nie widziałem tak samo jak i zniczka. Ta sikorka na pewno uboga? Wygląda mi na czarnogłówkę ale mogę się mylić.Łatwiej te mikrusy usłyszeć, niż czasem zobaczyć.Ale jak już są, zwłaszcza w młodnikach, to można bardzo blisko podejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 Mysikrólika to już parę lat nie widziałem tak samo jak i zniczka. Ta sikorka na pewno uboga? Wygląda mi na czarnogłówkę ale mogę się mylić.Łatwiej te mikrusy usłyszeć, niż czasem zobaczyć.Ale jak już są, zwłaszcza w młodnikach, to można bardzo blisko podejść. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 (edytowane) Nas troje ... (takich gości mam za oknem, foty niestety przez szybę) Edytowane 4 Lutego 2021 przez BOB 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 (edytowane) Nas troje ... (takich gości mam za oknem, foty niestety przez szybę)Kwiczoł Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 4 Lutego 2021 przez jacekp29 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 (edytowane) Tak jest. W okolicy musi mieszkać parka, ale tym razem nie chciały usiąść koło siebie w odróżnieniu do synogarlic (dobrze rozpoznałem?)Znalazłem fotki z przed 10ciu lat Edytowane 4 Lutego 2021 przez BOB 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Zapozował rudzik. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi