BOB1 Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 No po prostu Gwiazdor! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 5 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2021 Co roku mam go pod domem. Zrobiłem mu miejsce i młode wyprowadza co roku. Czyści muchy i komary jak odkurzacz. (Lawenda nie działa na komary jakby ktoś słyszał) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rochs Opublikowano 6 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Kos, cecha charakterystyczna to pospolitość, co mnie zaskoczyło to to że nie bał się, zdjęcia robiłem z odległości około 1,5 metra, byliśmy daleko od cywilizacji (Jeziorka bliżej źródeł) skakał i przewracał liście W poszukiwaniu smaczków. Był taki moment, że przebiegł mi niemal po butach. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 (edytowane) Sporo udanych wyjść w las.Jednego popołudnia mówię se "będzie jeszcze z 1,5h światła, to jadę" i było warto. Fajnie pozowao 8 byków daniela, dzięki czemu udana seria się trafiła:Tu na przemieszczające się łanie podbiegłem, usiadłem i poczekałem:Rozmawiałem przez telefon, gdy za plecami szły byki jeden po drugim, "jelenie idą... poczekaj chwilkę, coś pstryknę" odłożyłem fona na śniegu i kilka ostatnich byczków udokumentowałem:Ptaki były i dzikie i dokarmiam pod oknem (na te wolę popatrzeć, takie zdjęcia średnio cieszą...), tylko to z potrzeby "nęcone" - zima wreszcie jest Może zaś jeszcze któreś kadry dodam... Edytowane 9 Lutego 2021 przez *Hektor* 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Nie mogę otworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Klucze zgubiłeś czy nie możesz trafić do dziurki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 (edytowane) Trznadel zimowy , na wiosnę pan trznadel jeszcze bardziej jaskrawy. Edytowane 9 Lutego 2021 przez jacekp29 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 11 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 Udało mi się podejść czeczotkę brązową. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 13 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2021 (edytowane) Gil wieczorny Edytowane 13 Lutego 2021 przez Pluszszcz 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 Szczygieł 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rochs Opublikowano 14 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2021 (edytowane) Z wczorajszego wypadu chyba strzyżyk z zadartym do góry ogonkiem.Niezbyt płochliwy szukał pod nawisami śniegu przy brzegu wolnego dostępu do ziemi. Edytowane 14 Lutego 2021 przez Rochs 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 15 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Co roku mam go pod domem. Zrobiłem mu miejsce i młode wyprowadza co roku. Czyści muchy i komary jak odkurzacz. (Lawenda nie działa na komary jakby ktoś słyszał)Z ciekawości co zrobiłeś że się gnieździ? Rudzik to ptak przeważnie nisko zakładający gniazda, a najczęściej gniazduje na ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 15 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Z ciekawości co zrobiłeś że się gnieździ? Rudzik to ptak przeważnie nisko zakładający gniazda, a najczęściej gniazduje na ziemi. Najpierw górka z dużych kamieni. Kilka lat tak gniazdował. Potem rok pod dachem dopóki budek nie zrobiłem to się przeniósł ale ostatni sezon w trzech budkach dla niego to kopciuszek, pliszka i wróbel zrobił gniazdo. Rudzik był ale nie wiem gdzie uwił. Nie szukałem. W budce dla sikorki dzięcioł wybił większy otwór i krętogłowa mam już parę lat. Dziś gile przyleciały do zboża gdzie bażanty i kuropatwy karmię. Nie mam czym zdjęć robić ale to kwestia dni. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 16 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 (edytowane) Najpierw górka z dużych kamieni. Kilka lat tak gniazdował. Potem rok pod dachem dopóki budek nie zrobiłem to się przeniósł ale ostatni sezon w trzech budkach dla niego to kopciuszek, pliszka i wróbel zrobił gniazdo. Rudzik był ale nie wiem gdzie uwił. Nie szukałem. W budce dla sikorki dzięcioł wybił większy otwór i krętogłowa mam już parę lat. Dziś gile przyleciały do zboża gdzie bażanty i kuropatwy karmię. Nie mam czym zdjęć robić ale to kwestia dni. To piękne spektrum gatunków, jeszcze pleszki brakuje . Widać niewiele trzeba żeby ptakom zrobić miejsce do wyprowadzenia legów. Krętogłów fajny ptak, niewiele osób w ogóle wie o jego istnieniu. Łatwo usłyszeć, ciężko zobaczyć. Edytowane 16 Lutego 2021 przez wujek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Mała kolekcja liliowców 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 kolejne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 16 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2021 Kilka zdjęć ma za duże pliki. Jutro pozmieniam i wstawię 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 (edytowane) Jacek, szczygieł świetnie Ci wyszedł U mnie udało się wiele pięknych spotkań w minionym tygodniu, to coś dodam.Najpierw w słoneczne popołudnie zostało niespełna 1,5h fajego słońca, to postanowiłem odwiedzić pobliski lasek. Po zajechaniu do lasu średnio udana sesja jeleni, niemało że tak se wyszły zdjęcia, to jeszcze dostrzegłem je będąc źle do wiatru. Gdy skrajem lasu omijały mnie łukiem, nie wiedząc gdzie dokładnie jestem, postanowiłem na nie zastawić "zasadzkę"... No tylko że tam sikorki modre mnie zajęły i wyszła fajna seria zdjęć z nimi.Sikora modra, modraszka (Cyanistes caeruleus)"Przytulone modraszki" Gdy byłem zajęty ptakami żerującymi na nasionach pokrzywy, sarny podeszły sprawdzić co to pstryka przy ich "posesji", koziołek ładnie zapozował.Sarna (Capreolus)Kolejnego spotkania z jeleniami już nie było, ale popołudnie bardzo udane. ...Koło południa, moja Pani się upiera, że zanim zrobi obiad "to jedź polotać z dwie godziny" No i nigdy się nie napstrykałem tylu danieli ...Daniel zwyczajny (Dama dama)Byków z 50 razy mniej niż łań tylko sześciu spotkałem, jeszcze nie umiałem ich podejść i sfotografować, tak żeby w wszechobecnej bieli śniegu coś lepiej wyszło... Niedziela miała być jeleniowa i była bardzo jeleniowa Tu obchodziłem chmarę żeby być dobrze ustawionym (kierunek wiatru i słońca), a zaś się okazało że inny fotografujący pojawił się tam. Po sesji miła pogaduszka, dowiaduję się że chyba wcześniej wilki mu przypadkowo nagnałem pod obiektyw...Koleżka którego chyba najczęściej spotykałem w okresie jesienno-zimowym, cztery wizyty w tamte lasy i zawsze na siebie wpadaliśmy, nazwałem go "Oczniak"Dla równowagi jeszcze łanie jeleniaZdjęć ssaków i ptaków znalazłoby się jeszcze sporo, ale one w większości zagoszczą w szufladzie... Edytowane 17 Lutego 2021 przez *Hektor* 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 (edytowane) Jakieś zimowe klapsy wokół domu.Grubodziub.DzięciołSójka.Sikorzanki w akcji. Edytowane 17 Lutego 2021 przez Jozi 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Jacek, szczygieł świetnie Ci wyszedł U mnie udało się wiele pięknych spotkań w minionym tygodniu, to coś dodam.Najpierw w słoneczne popołudnie zostało niespełna 1,5h fajego słońca, to postanowiłem odwiedzić pobliski lasek. Po zajechaniu do lasu średnio udana sesja jeleni, niemało że tak se wyszły zdjęcia, to jeszcze dostrzegłem je będąc źle do wiatru. Gdy skrajem lasu omijały mnie łukiem, nie wiedząc gdzie dokładnie jestem, postanowiłem na nie zastawić "zasadzkę"... No tylko że tam sikorki modre mnie zajęły i wyszła fajna seria zdjęć z nimi.Sikora modra, modraszka (Cyanistes caeruleus)"Przytulone modraszki" Gdy byłem zajęty ptakami żerującymi na nasionach pokrzywy, sarny podeszły sprawdzić co to pstryka przy ich "posesji", koziołek ładnie zapozował.Sarna (Capreolus)Kolejnego spotkania z jeleniami już nie było, ale popołudnie bardzo udane. ...Koło południa, moja Pani się upiera, że zanim zrobi obiad "to jedź polotać z dwie godziny" No i nigdy się nie napstrykałem tylu danieli ...Daniel zwyczajny (Dama dama)Byków z 50 razy mniej niż łań tylko sześciu spotkałem, jeszcze nie umiałem ich podejść i sfotografować, tak żeby w wszechobecnej bieli śniegu coś lepiej wyszło... Niedziela miała być jeleniowa i była bardzo jeleniowa Tu obchodziłem chmarę żeby być dobrze ustawionym (kierunek wiatru i słońca), a zaś się okazało że inny fotografujący pojawił się tam. Po sesji miła pogaduszka, dowiaduję się że chyba wcześniej wilki mu przypadkowo nagnałem pod obiektyw...Koleżka którego chyba najczęściej spotykałem w okresie jesienno-zimowym, cztery wizyty w tamte lasy i zawsze na siebie wpadaliśmy, nazwałem go "Oczniak"Dla równowagi jeszcze łanie jeleniaZdjęć ssaków i ptaków znalazłoby się jeszcze sporo, ale one w większości zagoszczą w szufladzie...DziękujęChciałbym mieć taki pobliski lasek[emoji5]. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Foto nie moje. Sikora czarnoczelna 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 18 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Fajna, gdzie ja ktoś złapał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 (edytowane) Czubek jak u irokeza. Śliczna.Są u mnie wszelakie odmiany sikorek ale ta chyba nie występuje w Beskidzie Niskim. Edytowane 18 Lutego 2021 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 A ta sikora była kiedykolwiek obserwowana w Polsce? Wyczytałem, że występuje w Indiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Czubatka. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi