dipper Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 Raniuszek z soboty. IMGP6257 (2000x1251).jpgRaniuszki są nierealnie pięknymi ptakami. Te ich delikatne róże na tle śniegu np. wprowadzają człowieka w zachwyt i osłupienie. Kilka razy odwiedziły zimą mój wysoki żywopłot. Nie można się na nie napatrzeć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 To jest grzywacz na zimę odlatują do cieplejszych rejonów.Dzięki za info, przyznam, że bardziej od gatunku ptaka interesuje mnie jak zrobić poprawne zdjęcie. Łatwo nie jest obiektywami bez AF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Raniuszek. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Śliczny ptaszek, świetna fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krstn Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 (edytowane) Bieszczadzki misio zostawił ślady Edytowane 24 Marca 2021 przez krstn 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 Jak sie obudził to znaczy, że wiosna tuż tuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Idzie idzie. Kwiaty przedwiośnia. Adonis i helleborus. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Błotniak stawowy. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Jeszcze jeden błotniak stawowy. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Ciekawostka, chyba to Krogulec, który zaatakował moją przynętę podczas ostatniego pstrągowania. Uwolniony odleciał ochoczo .Przepraszam za jakość zdjęcia, ale zrobione na szybko telefonem. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Krogulec i do tego samiec. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Powoli wiosna tylko deszczu brak. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 (edytowane) Dawno nie zaglądałem do wątku, postaram się nadrobić choć po części zaległości. @-YAN- dodał samca błotniaka stawowego, to ja może samiczkęBłotniak stawowy (Circus aeruginosus) - samicaAle jednak nie, ona już była zajęta samiec przy popisach z gałęźmiHajstra po starcie z śródleśnej łąkiPan kosNiema para - niestety odrzuca, "za duża", może zaś przez zewnętrzny hosting spróbuję jeszcze jakieś zdjęcia Edytowane 16 Kwietnia 2021 przez *Hektor* 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 @ *Hektor* - Błotniaki znoszą patyki na gniazdo będziesz miał dobry punk obserwacyjny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) @ *Hektor* - Błotniaki znoszą patyki na gniazdo będziesz miał dobry punk obserwacyjny.Przed samicą chwalił się co przyniósł, zanim zdecydował się zanieść w trzciny tylko do tego punktu obserwacyjnego mam 120km ale odwiedzę... Zawsze gdzieś się jakaś sarna nawinie Młody koziołekStarszy po przepędzeniu konkurenta Tym razem zaspany sarń Tego chyba jeszcze też nie było A był tak blisko, to musiał się oddalić Te zajęte jedzeniem i dobrze do wiatru, intrygował je samiec lisa koło innego rudla na środku łąki... tylko słońce "paliło". Po zachodzie słońca z 200m biegiem, żeby wykorzystać moment gdy schował się za górką, miałem go na jakieś 40m, a on jeszcze skrócił z 10m, zainteresowany co to pstryka. To jeszcze koza, którą przechodzące w oddali byki jelenie nagnały, a jak je pstrykałem, ta ze zdziwieniem kukała z góry na dziwnego stwora 35cm wzrostu (leżałem) znów pstrykającego Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez *Hektor* 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Przedemną tylko uciekają. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 (edytowane) Przedemną tylko uciekają.Mi też czasem jakaś zepsuje plan podchodu i zdąży nawiać W sobotę sarna przechodziła ciut dalej, za to na plus że nawet nie wiedziała że ją focęA "Zdziwisław" (inne zdjęcie wyżej..), pewnie sam nie wiedział co jest grane, skąd tam jakaś "kupa zieleni" pstryka Z nim się cieszę, bo dostrzegłem w oddali jak się pasie i bardzo szybko skróciłem dystans z 200 do jakieś 30m, wyszła udana seria. Edytowane 20 Kwietnia 2021 przez *Hektor* 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Uwielbiam ten wątek i Wasze zdjęcia. Wielkie brawa dla "myśliwych" ???????????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zawsze chciałem wychodzić "własną" sowę i od grudnia uparcie ich szukałem aż w tym tygodniu się udało. Puszczyk /rudy/. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 toż to lagun, a nie żadna sowa... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Szpak zwyczajny , po prostu szpak. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Tarło szczupaków na rozlewisku. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2021 (edytowane) Parka mandarynek. Oczywiście , bardziej kolorowy pan mandarynka. Edytowane 23 Kwietnia 2021 przez jacekp29 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Ciekaw jestem czy ktoś rozpozna czyje to gniazdo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut1982 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Obstawiam "czarnego zwierza". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi