Włóczykij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Obstawiam "czarnego zwierza".Pudło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 (edytowane) Żuraw Edytowane 24 Kwietnia 2021 przez hm62 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 (edytowane) Błotniak i gęgawa chyba nie. Może łabędź ale najprędzej żuraw jak kolega hm62 napisał. Edytowane 24 Kwietnia 2021 przez biturbo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuzikabc Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 łoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Nie ma tam żadnej gnijącej roślinności, średnica to ok 3m, ok 60m dalej jest mały strumyk, otwarta woda jest oddalona ok 1km, więc nie będzie to żaden ptak związany z wodą.Bardzo blisko gniazda, z jednej strony jest las, z drugiej placki zieloniutkiej trawy i trochę młodych drzewek liściastych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Obstawiam Łanie lub Sarny. Kiedyś widziałem w/w w takim miejscu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Obstawiam Łanie lub Sarny. Kiedyś widziałem w/w w takim miejscu.Bingo! Co prawda ja też tylko się domyślam, ale moje domysły są wzmocnione tym czego na zdjęciu nie widać. Pojedyncza kępka sierści w tym gnieździe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 (edytowane) Ponad miesiąc temu, w końcu udało się dostrzec pierwszym, zanim zacznie wiać i pstryknąć szarego. Mocno przypalony kadr, zaskoczył mnie gdy wyszedłem z lasu kuknąć na łąkę - przykucnęłam delektując się chłodem poranka, ale znajoma coś tam pokombinowała z RAVami... Edytowane 25 Kwietnia 2021 przez *Hektor* 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Ciekaw jestem czy ktoś rozpozna czyje to gniazdo? GOPR2089_1619284765250_compress79.jpgpodstawowe, rodzinne gniazdo lagunów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Piotrrze super.Wrzuć na stronkę z wilkami...Chociaż wątek wróci na właściwe tory... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Piotrrze super.Wrzuć na stronkę z wilkami...Chociaż wątek wróci na właściwe tory...Wiesz co dzięki Twojemu wpisowi trafiłem na tamte dyskusje, przeczytałem ostatnie strony i już mi się odechciało. Tam kiedyś mogę opisać swoje doświadczenie z tymi spanikowanymi zwierzętami (w/w na kolejnych kadrach strach w oczach i paniczna ucieczka), zdementować niektóre brednie, tylko to ostatnio wszędzie w nadmiarze "zatruwa" media i czy mi się jeszcze chce To zdjęcie niech zostanie tu gdzie jego miejsce, czyli w wątku przyrodniczym. Kiedyś dodam tu kolejne zdjęcia wilków, teraz wolę jechać do lasu z aparatem 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Często jedno zdjęcie mówi więcej niż tysiąc słów, ale niestety wielu patrzy, nie widzi i nie rozumie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 (edytowane) Jak nikt nie wynosi z lasu martwego drewna, życie "kwitnie" w wielu formach. Na tej jednej Kłodzie na odcinku 3-4m żyją na stałe przynajmniej 4 jaszczurki Na tej jednej martwej sośnie można by naliczyć przynajmniej kilkanaście gatunków grzybów i porostów. Przejściu z tego miejsca, kilkadziesiąt metrów dalej do sosnowego lasu, towarzyszy zazwyczaj uczucie jakby ktoś wyłączył większość ptasich dźwięków. Edytowane 25 Kwietnia 2021 przez Włóczykij 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Noooo, obrazki jak z horroru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 Trafione baaardzo @Włóczykij , baaardzo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Piecuszek. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wałaszewski Janusz Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Sierpówka, jeśli się nie mylę 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxxx Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Ostatnio spotkałem takiego koleżkę.Płaz jak płaz ale spójrzcie na ten uśmiech na pyszczku, prawie jak u Mony Lisy. Oj działo się tego dnia na wodą, działo. Żabki pływały parami, widać i model ze zdjęcia coś zaliczył.Płaz faktycznie jakby się cieszył w ogóle będąc nad wodą jak widzę te ich igraszki to odrazu przed oczami mam kilku znajomych którzy preferują właśnie takie relacje jak u płazów - wiadomo o co chodzi ze samica duża a samczyk mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wałaszewski Janusz Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Ryby nie biorą to się trochę włóczyłem po "tajnych" ciurkach, na nich nic. A po drodze taki jegomość, słaba fotka bo daleko i ostrość trudno złapać, obiektyw 200 mm i trochę "z cropowany" 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Takie coś mi się zalęgło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wałaszewski Janusz Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Wygląda na larwę chrabąszcza majowego https://www.google.com/search?sxsrf=ALeKk00cxgAHYdCUGvQnYYf5JaJ4_werlg:1620210066955&source=univ&tbm=isch&q=larwa+chrab%C4%85szcza+majowego&sa=X&ved=2ahUKEwil94HsqLLwAhUkmYsKHT6wB1YQiR56BAgXEAI&biw=1366&bih=625 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Bardziej to będzie larwa rohatyńca , choć do siebie są bardzo podobne.http://efotogaleria.pl/index.php?m=1759&ktore=4317 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 A to nie będzie larwa Turkucia Podjadka? Jeszcze napisz że znalazłeś to w kompostowniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 Dokładnie, ale wcześniej znajdowałem tam dorosłe rohatyńce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi