Skocz do zawartości

Przyroda

wujek

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Droga łatwa nie jest , to prawda  ;) . Pamiętam , jak utknęliśmy pomiędzy zakrętami z jakimś Bośniakiem przytulonym do skały po wewnętrznej , który nie był w stanie cofnąć się o kilkanaście metrów do zatoczki . Ja z kolei miałem dobre kilkadziesiąt metrów na wstecznym do miejsca , gdzie mogliśmy się spokojnie wyminąć . Pamiętam tylko złożone lusterka , żonka wychylona po zewnętrznej i informująca , ile to jeszcze centymetrów do krawędzi zostało i wzrok przerażony kierowcy , który utknął ... W sumie Basia też miała widoki niewesołe po swojej stronie - ja tylko kierowałem  :D .

• Like 1

Dla fanów polskiej przyrody  :)

polecam mój film 

"Pola tętniące życiem"

Najgorsze, że obejrzą to tylko osoby mniej lub bardziej świadome zmian w przyrodzie. Do typowego Kowalskiego przekaz nie trafi, od początku film go zanudzi, bo "kto by się tym przejmował" :(

Piękny film, miło się oglądało :)

• Like 4

Młody byczek ładnie zapozował. Nawet nie zauważyłem że kolega miał w kompakcie wszystko poprzestawiane (2 Mpx ustawione)...

Kurczę , Piotrek , super timing  :good: . Na dużym zoomie go "ustrzeliłeś" , bo wygląda , jakby wyszedł całkiem blisko ?

• Like 1

Kurczę , Piotrek , super timing  :good: . Na dużym zoomie go "ustrzeliłeś" , bo wygląda , jakby wyszedł całkiem blisko ?

Około 20 metrów.

Wyszedłem z kniei na dukt, w oddali na polanie (roczna uprawa, co trawy górowały) zobaczyłem pasącego się byczka, zacząłem kombinować jak go podejść, a on ruszył powoli w moją stronę, przykucnąłem i wyczekałem aż cały wyjdzie.

post-50134-0-65936600-1538862845_thumb.jpg

post-50134-0-87084600-1538862968_thumb.jpg

Po wszystkim nawet jak wstałem zbytnio się nie spłoszył i szedł spokojnie przez las

post-50134-0-56623800-1538863226_thumb.jpg

do czasu jak nie wszedł mi na zawietrzną ;)

• Like 9

Tym razem łania z cielakiem

post-50134-0-84946100-1539720781_thumb.jpg

zepsuła mi wszystko :) dziesięć metrów bliżej miałem ryczącego byka i już miał się wychylić, tylko ona była szybsza i mimo że nie wiedział o co chodzi, położył poroże na grzbiet i za nią wycofał się w gęstwinę...

• Like 7