Skocz do zawartości

Przyroda

wujek

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mówie o tym obiektywie ale ogólnie o tak wiekowych rzeczach , ze nie podpiołbym do nowej kamery w obawie o grzyby i ich pózniejsze przenoszenie na inne szkła.

Obawy jestem w stanie zrozumieć, ich przyczyn już nie. "Grzyby" nie przenoszą się telepatycznie, fizycznie połączenie - stary obiektyw, aparat, nowy obiektyw, jest niemożliwe. Niemniej każdy ma prawo wierzyć w co mu się podoba.

U mnie po ponad tygodniu "zawiechy" wreszcie słońce wczoraj.

Z względnie udanych modeli, tylko jeleń "diabeł"
DSC-2888-Fotor.jpg
W szarościach jesieni, młody obiecujący byk, a już piękne poroże buduje
DSC-2823.jpg
Wcześniejszy bielik. Tylko tym razem nie zepsułem zdjęcia fotorem, jedynie przyciąłem i w oryginale nawet lepiej niż po kombinacjach wygląda...
DSC-0719.jpg
Łabędź z 11.11. ze starorzecza w rezerwacie
DSC-2737-Fotor.jpg

Edytowane przez *Hektor*
  • Like 10

Ja niestety oddaje na reklamacje bo mydli strasznie w porównaniu do obiektywu dużoooo tańszego. A miał być taki łoooo[emoji6]

Rozumien że mówisz o Tamronie. Kupowałem równo rok temu z gwarancją ostrości i jeszcze dla pewności dałem do serwisu na kalibracje z body.Do tego obiektywu trzeba trochę cierpliwości i jesli wstrzelisz sie w ustawienia to sama przyjemność.

Sorki nie sprecyzowałem Pentax 300/f4. Kisza, masakra poprzedni 55-300 wr przy tym żleta. A tak się cieszyłem, zobaczymy co z tej reklamacji wyjdzie. Dobrych ujęć życzę[emoji6]

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez jacekp29
  • Like 1