Karas06 Opublikowano 11 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2020 Rogi pra żubra z wykop(budowa metra)na bródnie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Kowalik (Sitta europaea). 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Dzięcioł czarny . Dama Sikorka uboga 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Nasz pospolity i wszechobecny Gawron. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Piękny ptak a jednak jakoś nie lubiany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 19 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2020 Bardzo je lubię towarzyszą mi niemal zawsze w moich spacerach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 20 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Piękny ptak a jednak jakoś nie lubiany Bo kracze, gdyby śpiewał jak slowik to by był lubiany . Tak poza tym one są ładne, ale dla siebie są piękne. Nasz wzrok w porównaniu do ptasiego jest upośledzony. One widza w ultrafiolecie wiec dla siebie są kolorowe jak papugi. Cześć barw można zauważyć w słońcu jak mienia sie ciemnym granatem/fioletem. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Wczoraj na rybach , zostawiłem wędkę w krzakach i . Szukałem jej później kilka minut Pełzacz ogrodowyMysikrólikDzięciołek 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Bo kracze, gdyby śpiewał jak slowik to by był lubiany .Tak poza tym one są ładne, ale dla siebie są piękne. Nasz wzrok w porównaniu do ptasiego jest upośledzony. One widza w ultrafiolecie wiec dla siebie są kolorowe jak papugi. Cześć barw można zauważyć w słońcu jak mienia sie ciemnym granatem/fioletem.Nie jeden raz widziałem te ptaki w akcji wioząc córkę do szkoły jak inteligentnie sobie radziły. Próbowały swoim dziobem rozbić orzechy włoskie ale czasami nie dawały rady. I co zrobiły ? ano podrzucały nie jeden raz wspomniane orzechy na drogę aby przejeżdżające po nich samochody je pokruszyły na kawałki. Stojąc na czerwonych światłach było to naprawdę widowiskowe. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Na mojej małej, warszawskiej ulicy, robią dokładnie to samo... Największy jazgot mamy, kiedy kłócą się ze srokami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 20 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Jeszcze co do gawronów to one nie są znowu aż tak pospolite. Niestety jest ich mniej niż kiedyś. Te co widzimy zimą to ptaki przylatujące do nas ze wschodu. W marcu znikną i polecą na lęgowiska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Puszczyk. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Jeszcze co do gawronów to one nie są znowu aż tak pospolite. Niestety jest ich mniej niż kiedyś. Te co widzimy zimą to ptaki przylatujące do nas ze wschodu. W marcu znikną i polecą na lęgowiska.Ale wrócą krajowe z saxów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 Niektóre już wracają Szczygieł. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 24 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 Raniuszek w deszczową wigilię 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Strzyżyk 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 Gdzież Ty te ptaszki tak potrafisz wypatrzyć, a co więcej, rozpoznać. Szacun???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 (edytowane) Gdzież Ty te ptaszki tak potrafisz wypatrzyć, a co więcej, rozpoznać. Szacun[emoji106][emoji122][emoji106]Dziękuje. Wypatrzyć trudno, małe, ruchliwe jak by miało ADHD. Trzeba trochę cierpliwości i zdjęcie jedno na kilkanaście w serii wychodzi w miarę Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Grudnia 2020 przez jacekp29 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaon Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 No właśnie o to mi chodzi. Tym większy podziw. A nazwy potem z Googla, albumu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biturbo Opublikowano 26 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2020 No właśnie o to mi chodzi. Tym większy podziw. A nazwy potem z Googla, albumu?Nazwy pewnie z głowy. Jak robisz fotę to wiesz komu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 No właśnie o to mi chodzi. Tym większy podziw. A nazwy potem z Googla, albumu?Przyrodą interesuje się od dziecka, więc nie mam problemów z rozpoznaniem zwierzaka.Ptaki staram się rozpoznawać nawet jak ich nie widzę po dźwięku jaki wydają. Wiem wtedy czy warto rzucić wędkę i tarzać się po krzakach[emoji6] Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 Krogulec. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 27 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2020 ...i krogulcze ma paznokcie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Nie zaglądałem do wątku (przez sandaczowe ostatki...) i Jacek na PW dopytuje To łanie daniela co ostatnio wypatrzyłem z auta, a że jadąc przez las aparat był w pogotowiu na siedzeniu, zatrzymałem się na 15 minut i spróbowałem podchoduMysikrólik:Kwiczoł: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 Nature Photographer of the Year 2020 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi