Skocz do zawartości

Przyroda

wujek

Rekomendowane odpowiedzi

Piękny ptak a jednak jakoś nie lubiany :(  ;)

Bo kracze, gdyby śpiewał jak slowik to by był lubiany :).

Tak poza tym one są ładne, ale dla siebie są piękne. Nasz wzrok w porównaniu do ptasiego jest upośledzony. One widza w ultrafiolecie wiec dla siebie są kolorowe jak papugi. Cześć barw można zauważyć w słońcu jak mienia sie ciemnym granatem/fioletem.

• Like 8

Bo kracze, gdyby śpiewał jak slowik to by był lubiany :).

Tak poza tym one są ładne, ale dla siebie są piękne. Nasz wzrok w porównaniu do ptasiego jest upośledzony. One widza w ultrafiolecie wiec dla siebie są kolorowe jak papugi. Cześć barw można zauważyć w słońcu jak mienia sie ciemnym granatem/fioletem.

Nie jeden raz widziałem te ptaki w akcji wioząc córkę do szkoły jak inteligentnie sobie radziły. Próbowały swoim dziobem rozbić orzechy włoskie ale czasami nie dawały rady. I co zrobiły ? ano podrzucały nie jeden raz wspomniane orzechy na drogę  aby przejeżdżające po nich samochody je pokruszyły na kawałki. Stojąc na czerwonych światłach było to naprawdę widowiskowe. 

• Like 3

Gdzież Ty te ptaszki tak potrafisz wypatrzyć, a co więcej, rozpoznać. Szacun[emoji106][emoji122][emoji106]

Dziękuje. Wypatrzyć trudno, małe, ruchliwe jak by miało ADHD. Trzeba trochę cierpliwości i zdjęcie jedno na kilkanaście w serii wychodzi w miarę

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez jacekp29
  • Like 4

No właśnie o to mi chodzi. Tym większy podziw. A nazwy potem z Googla, albumu?

Przyrodą interesuje się od dziecka, więc nie mam problemów z rozpoznaniem zwierzaka.

Ptaki staram się rozpoznawać nawet jak ich nie widzę po dźwięku jaki wydają. Wiem wtedy czy warto rzucić wędkę i tarzać się po krzakach[emoji6]

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

• Like 6

Nie zaglądałem do wątku (przez sandaczowe ostatki...) i Jacek na PW dopytuje ;)

To łanie daniela co ostatnio wypatrzyłem z auta, a że jadąc przez las aparat był w pogotowiu na siedzeniu, zatrzymałem się na 15 minut i spróbowałem podchodu

post-50134-0-42753900-1609321044_thumb.jpg

Mysikrólik:

post-50134-0-89982500-1609321509_thumb.jpg

Kwiczoł:

post-50134-0-63840100-1609321577_thumb.jpg

• Like 8