Skocz do zawartości

"Tajna Broń" - zapowiedź

kjan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zachęcam do obejrzenia trajlera filmu Tajna Broń zrealizowanego we współpracy firm: Salmo, Dragon, Wiadomości Wędkarskie oraz Eventur Fishing, przedstawiający techniki połowów drapieżników na twarde i miękkie przynęty. Film będzie dodatkiem do kolejnego wydania POLSKIEGO WĘDKARSKIEGO ELDORADO które ukaże się w czerwcu 2010 r.

Film znajdziecie pod linkiem:

taka może mała reklama

ale myślę że nikt się nie obrazi.

Pozrawiam serdecznie

Krzysiek

Alez całkiem niedawno oglądałem film jak panowie łowili sandacze na wiśle w warszawie, sposób na sandacza... nie pamiętam dokładnie tytułu.

W tle warszawska starówka i mosty wiec nie mozna tego pomylić z niczym innym.

Ciekawi mnie jedynie ile czasu kręci sie taki godzinny film w polskich warunkach;))

Alez całkiem niedawno oglądałem film jak panowie łowili sandacze na wiśle w warszawie, sposób na sandacza... nie pamiętam dokładnie tytułu.

W tle warszawska starówka i mosty wiec nie mozna tego pomylić z niczym innym.

Ciekawi mnie jedynie ile czasu kręci sie taki godzinny film w polskich warunkach;))

Ostatnio będac na Pilchowicach rozmawiałem z Panem który ma stanice i noclegi nad zbiornikiem Pilchowice i to on własnie goscił ekipe która kręciła słynny film o tamtejszych sandaczach. Realizacja filmu zajeła równo dwa tygodnie poniewaz nie mogli kompletnie nic połowić. Cały film został nakręcony ostatniego dnia gdy trafili na brania.

Nie wiem ile w tym prawdy ale równiez usłyszałem od tegoz Pana ze padały propozycje aby on jako że jest nurkiem podpinał im sandacze poniewaz sponsorzy wywalili kase i film muszą za wszelką cene nakręcić!!

Po emisji tego filmu miał całą mase klientów z całej Polski którzy sugerowali sie sandaczowym eldorado które zostało pokazane w filmie.

Realizacja filmu zajeła równo dwa tygodnie poniewaz nie mogli kompletnie nic połowić. Cały film został nakręcony ostatniego dnia gdy trafili na brania.

Coś w tym pewnie jest, bo słyszałem tą wersję już kilkukrotnie z różnych źródeł, więc ziarno prawdy w tej historyjce pewnie jest.

Niestety jaki jest stan naszych wód-każdy widzi. Czasem uda się znaleźć ostoję, gdzie można połowić..niestety to marginalne przypadki.

Może za 10-20 lat.......

Pozdrawiam

Kamil

Wniosek z tego filmu jest taki ze gumy Dragona to magnet na najmniejsze szczupaki w lowisku :unsure:

I po co takie bzdury wypisywać? Miałeś wogóle kontakt z tymi gumami? :unsure: Czy tak o sobie napisałeś, bo zobaczyłeś szczupaczka złowionego na tą gumę? :wacko:

Wniosek z tego filmu jest taki ze gumy Dragona to magnet na najmniejsze szczupaki w lowisku :unsure:

I po co takie bzdury wypisywać? Miałeś wogóle kontakt z tymi gumami? :unsure: Czy tak o sobie napisałeś, bo zobaczyłeś szczupaczka złowionego na tą gumę? :wacko:

Sory za OT. Ale...

Dla mnie nowe gumy Dragona to moja rewelacja tego sezonu :D

Uściślając, końca sezonu...dlaczego ? Powiem krótko...

Pierwszy raz miałem je w ręku we wrześniu, od tamtej pory chodząc za szczupakami własnie na nie miałem najwięcej kontaktów z rybami (uprzedzę że nie testowałem wszystkich modeli), a łowiłem wieloma przynętami od obrotówek do jerków...w dodtaku czas jaki poświęcałem każdej przynęcie był w zasadzie jadnakowy.

Już dziś wiem że w przyszłym sezonie, sprawdzę pozostałe modele i na pewno wiele z nich na dobre zagości w pudełku.

Jeśli chodzi o film...hmmm...fakt, trochę głupio do Wędkarskiego Polskiego Eldorado dodawać film nakręcony - nie u nas. Jakby to wyglądało gdyby do Mercedesa dali felgi ze znaczkiem Audi ? :mellow:

Trailer - super ciekawy, na pewno z wielką ochotą obejrzę.

Pozdrawiam

Kuba

Nie bardzo wiem co chciales napisac. Film nie klamie na jerki braly szczupaki na gumy jakies gimnazjum sie czepialo. To widac. Wiec daruj sobie te wrzutki, nie skumales ironii.

U mnie Dragon cieniutko, do ligi Mannsa czy Lunkera brakuje im kilka sezonow pracy nad doskonaleniem przynet, zwlaszcza kolorystyke polozyli a praca duzych 6 calowych gum tez srednia. Ale moje oczekiwania byly niskie. Nie oczekiwalem cudow w pierwszym sezonie. No i do masowej kampanii reklmowej podchodze baaaaardzo sceptycznie :mellow:

Nie bardzo wiem co chciales napisac. Film nie klamie na jerki braly szczupaki na gumy jakies gimnazjum sie czepialo. To widac. Wiec daruj sobie te wrzutki, nie skumales ironii.

U mnie Dragon cieniutko, do ligi Mannsa czy Lunkera brakuje im kilka sezonow pracy nad doskonaleniem przynet, zwlaszcza kolorystyke polozyli a praca duzych 6 calowych gum tez srednia. Ale moje oczekiwania byly niskie. Nie oczekiwalem cudow w pierwszym sezonie. No i do masowej kampanii reklmowej podchodze baaaaardzo sceptycznie :mellow:

I tu się nie zgodzę. Podobnie jak pisze kolega Kubson gumy dragona stały się moim podstawowym arsenałem na sandacze. Zadna guma które wymieniłeś nie ma takiej pracy jaką maja gumy dragona. Sam osobiście przekonywałem kolegę @wobler 129 do ich skuteczności i jak widać po wątku szczupakowym wykorzystał doskonale ich potencjał.

Kubson pisał o szczupakach a nie sandaczach. Takie porównania nie maja sensu inne lowisko, inne ryby. A juz najmnej sensu ma pisanie ze zaden manns a nie zaden lunker nie ma takiej pracy jak dragon. Z takim stwierdzeniem nie da się polemizować.

Fakt, pisałem o szczupakach. Chociaż tak naprawdę gumy były kupione z myślą o sandaczach :wacko:

Gwoli ścisłości, łowiłem nimi na kilku różnych łowiskach i wszędzie się sprawdziły :D

Pozdrawiam

Kuba