Bander Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Witam Znawców Daiwy!Mam pytanie (czysto z ciekawości) - czy kiedykolwiek powstał kołowrotek o takiej kolorystyce?Zdjęcie pochodzi z aukcji alledrogoooo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Mi to na hydrografike wygląda, oglądałem tez ta team daiwe z allegro i sie zastanawialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Jak to u japońców, w takiej i wielu innych kolorach i wzorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 @andru77 - Tak, tak, znając japońcow to wszystko możliwe , ale...@komabjnista... - hydrografika to raczej przeróbka indywidualna (?), a ... chodzi mi konkretnie czy kiedykolwiek powstał seryjny kołowrotek w takim umaszczeniu... Tytuł aukcji na allegro (taki sam jak mój na jb) sugeruje serie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Witam, Bardzo watpie by cokolwiek takiego powstalo. Bylo cos cale czarne ( fabrycznie), niejaki @Zorro takiego kiedys szukal ale nawet porzadnych zdjec nie bylo w necie. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 @andru77 - Tak, tak, znając japońcow to wszystko możliwe , ale...@komabjnista... - hydrografika to raczej przeróbka indywidualna (?), a ... chodzi mi konkretnie czy kiedykolwiek powstał seryjny kołowrotek w takim umaszczeniu... Tytuł aukcji na allegro (taki sam jak mój na jb) sugeruje serie... Nie powstal w fabryce.Powstal w Polsce. To tuning indywidualny. Ktos mial taki kaprys i polecial po wszystkich. Po boczkach. Nakretce od osi korbki itd. Kwestia gustu, czy sie to komus podoba, czy nie. Ale na "dupce" juz widac ze odskakuje ow tuning od srubek - w koncu kolowrotek tez trzeba serwisowac. Jak odskoczy na tych duzych srubach na bokach rotora...to efekt naprawde moze byc mocno sredni. Wkladajac ostatnia lyche dziegciu dodam, ze ogladajac tak porysowany i podrapany kablak, to kojarzy mi sie tylko z lowieniem na skalach w Japonii (slona woda). Wiecej nie powiem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 @bujo ja również skłaniam się ku tej opinii.Może @zorro się wypowie jak zajrzy, a może nawet znajdzie w tym to czego szukał choć osobiście wątpię... Póki co - podziękowania za wypowiedzi Panowie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 @guzu - ROZWIEWA wątpliwości thx! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 (edytowane) Są niby dwie. Tyle,że ta niby Z2506C to może nie jest Z bo Z miała inną dupkę a ta ma dupkę jak turkowate czyli może być to turek albo jakaś TD X tylko waga mi nie pasuje bo 185g-właśnie waży TD Z. Knob w Z jest czarny a tam jest szary czyli jak np w X. Raczej jakiś składak. Edytowane 9 Marca 2015 przez Andru77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Konczac moj udzial w tym ciekawym watku dodam, ze szybciej niz ten kolowroteczek skusilbym sie na to co na drugim planie : Wyglada na solidne rzemioslo MADE IN POLAND : KISZONA 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Konczac moj udzial w tym ciekawym watku dodam, ze szybciej niz ten kolowroteczek skusilbym sie na to co na drugim planie : Wyglada na solidne rzemioslo MADE IN POLAND : To już na pewno HAND MADE - wygląda smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Musi byc orginal by sie do gabloty nadawalo, jakby ktos obczail stare lakiery i odnawial kolowrotki to z samego jerkbaita by nie nadazyl z zamowieniami, pozniej jeszcze z metalem sobie poradzic i fejslifting na calego Tak to milionow sie nie dorobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Konczac moj udzial w tym ciekawym watku dodam, ze szybciej niz ten kolowroteczek skusilbym sie na to co na drugim planie : Wyglada na solidne rzemioslo MADE IN POLAND : KISZONA dużo ryzykujesz , nie wiadomo czyimi kolanami kapucha mieszana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Panowie...Jest ryzyko, jest przyjemność ! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Taaa.. jest ryzyko , jest ...... za przeproszeniem lipaMiałem tą niewątpliwą nieprzyjemność zakupić kiedyś ''pewnego'' Turka u tego delikwentaZresztą Łukasz zna sytuacje..Ogolnie nie polecam !!! http://allegro.pl/daiwa-tournament-z-2500sc-limited-total-camouflage-i5158180146.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Taaa.. jest ryzyko , jest ...... za przeproszeniem lipaMiałem tą niewątpliwą nieprzyjemność zakupić kiedyś ''pewnego'' Turka u tego delikwentaZresztą Łukasz zna sytuacje..Ogolnie nie polecam !!! http://allegro.pl/daiwa-tournament-z-2500sc-limited-total-camouflage-i5158180146.html @karol > Pisząc o ryzyku miałem na myśli nieznane kolana w kapuście A Twoja uwaga odnośnie transakcji jest cenna, dzięki!PS> Mam u siebie - zdaje się, że Twoją dawną karabelke... tak mi się przynajmniej wydaje, bo kiedyś na jb trafiłem na jej foty... Jeśli to Twoja to wiedz, że jest w dobrych rękach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Taaa.. jest ryzyko , jest ...... za przeproszeniem lipaMiałem tą niewątpliwą nieprzyjemność zakupić kiedyś ''pewnego'' Turka u tego delikwentaZresztą Łukasz zna sytuacje..Ogolnie nie polecam !!! http://allegro.pl/daiwa-tournament-z-2500sc-limited-total-camouflage-i5158180146.htmlZasadniczo gdybyś zamawial kebab w obudowie turka C nie miałbyś powodów do narzekań, jednak kupując go jako kołowrotek owszem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Zasadniczo gdybyś zamawial kebab w obudowie turka C nie miałbyś powodów do narzekań, jednak kupując go jako kołowrotek owszem Na tym poziomie "customizacji", to mysle ze i caly walec z miesiwa mozna by zamowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Na tym poziomie "customizacji", to mysle ze i caly walec z miesiwa mozna by zamowic Brakuje jeszcze knoba z rogu albo prawdziwego knoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Czemu takie adaptacje mają służyć sam nie wiem,niektórzy mają chyba nadmiar czasu aby takie brzydactwo zrobić.Więcej to rybek nie złowi i lepiej pracować nie będzie. Czysta fanaberia co niektórych co to na rybach raczej nie bywają,a kręcą tylko w fotelu. Kołowrotek jako maszyna do pewnych zadań wypuszczona z fabryki całkowicie nadaje się do tego do czego został zaprojektowany. Kwestia tuningu mechanicznego poprawiającego pracę i parametry kołowrotka - TAK. Ale takie bzdety i upiększenia (jeśli można to nazwać upiększeniem) u mnie nie wchodzą w grę i jestem bardzo daleki od takich "wioskowych" udziwnień. Jest to moje prywatne zdanie na ten temat.Miałem wiele kołowrotków różnych marek, ale nigdy nie cudowałem w jakieś malowanki itp. Miały tylko jeden cel - łowić. PozdrawiamJózef Leśniak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Czemu takie adaptacje mają służyć sam nie wiem,niektórzy mają chyba nadmiar czasu aby takie brzydactwo zrobić.Więcej to rybek nie złowi i lepiej pracować nie będzie. Czysta fanaberia co niektórych co to na rybach raczej nie bywają,a kręcą tylko w fotelu. Kołowrotek jako maszyna do pewnych zadań wypuszczona z fabryki całkowicie nadaje się do tego do czego został zaprojektowany. Kwestia tuningu mechanicznego poprawiającego pracę i parametry kołowrotka - TAK. Ale takie bzdety i upiększenia (jeśli można to nazwać upiększeniem) u mnie nie wchodzą w grę i jestem bardzo daleki od takich "wioskowych" udziwnień. Jest to moje prywatne zdanie na ten temat.Miałem wiele kołowrotków różnych marek, ale nigdy nie cudowałem w jakieś malowanki itp. Miały tylko jeden cel - łowić. PozdrawiamJózef Leśniakwychodzę z podobnego założenia , jednak nie neguje i rozumiem ludzi którzy przykładają wagę również do wizualnej strony czy samochód ma jeździć czy młynek kręcić to jednak fajnie jak cieszy i oko, a gusta każdy ma inne jedni wolą niunie w leginsach a inni w glanach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Różne są hierarchie ważności w wyborze kołowrotka. U mnie na pierwszym miejscu są kwestie techniczne, ale nie ukrywam, estetyka jest istotna - jednak na miejscu drugim. Są na pewno osoby które mają hierarchię odwróconą w stosunku do mojej... i podobnie jak @kombajnista uważam, że mają do tego święte prawo. O skutkach można podyskutować - tak jak w tym temacie Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Tak jak z furami istnieje tuning mechaniczny i optyczny. Wolę ten pierwszy... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Tak jak z furami istnieje tuning mechaniczny i optyczny. Wolę ten pierwszy... . A ja połączenie https://vimeo.com/76884841 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Wcale mi się nie podoba z zewnątrz. Tylko pod maską nieźle. Wolę cichociemne samochody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi