Skocz do zawartości

DAIWA TOURNAMENT Z 2500SC LIMITED TOTAL CAMOUFLAGE

Bander

Rekomendowane odpowiedzi

@andru77  - Tak, tak, znając japońcow to wszystko możliwe :), ale...

@komabjnista...  - hydrografika to raczej przeróbka indywidualna (?), a ...

chodzi mi konkretnie czy kiedykolwiek powstał seryjny kołowrotek w takim umaszczeniu...

Tytuł aukcji na allegro (taki sam jak mój na jb) sugeruje serie...

@andru77  - Tak, tak, znając japońcow to wszystko możliwe :), ale...

@komabjnista...  - hydrografika to raczej przeróbka indywidualna (?), a ...

chodzi mi konkretnie czy kiedykolwiek powstał seryjny kołowrotek w takim umaszczeniu...

Tytuł aukcji na allegro (taki sam jak mój na jb) sugeruje serie...

Nie powstal w fabryce.

Powstal w Polsce. 

To tuning indywidualny. Ktos mial taki kaprys i polecial po wszystkich. Po boczkach. Nakretce od osi korbki itd.

Kwestia gustu, czy sie to komus podoba, czy nie.

Ale na "dupce" juz widac ze odskakuje ow tuning od srubek  - w koncu kolowrotek tez trzeba serwisowac.

Jak odskoczy na tych duzych srubach na bokach rotora...to efekt naprawde moze byc mocno sredni.

Wkladajac ostatnia lyche dziegciu dodam, ze ogladajac tak porysowany i podrapany kablak, to kojarzy mi sie tylko z lowieniem na skalach w Japonii (slona woda).

Wiecej nie powiem :P

• Like 2

Są niby dwie. Tyle,że ta niby Z2506C to może nie jest Z bo Z miała inną dupkę a ta ma dupkę jak turkowate czyli może być to turek albo jakaś TD X tylko waga mi nie pasuje bo 185g-właśnie waży TD Z. Knob w Z jest czarny a tam jest szary czyli jak np w X. Raczej jakiś składak.

Edytowane przez Andru77
  • Like 1

Taaa.. jest ryzyko , jest ...... za przeproszeniem lipa

Miałem tą niewątpliwą nieprzyjemność zakupić kiedyś ''pewnego'' Turka u tego delikwenta

Zresztą Łukasz zna sytuacje..

Ogolnie nie polecam !!!

http://allegro.pl/daiwa-tournament-z-2500sc-limited-total-camouflage-i5158180146.html

• Like 1

Miałem tą niewątpliwą nieprzyjemność zakupić kiedyś ''pewnego'' Turka u tego delikwenta

Ogolnie nie polecam !!!

http://allegro.pl/daiwa-tournament-z-2500sc-limited-total-camouflage-i5158180146.html

@karol > Pisząc o ryzyku miałem na myśli nieznane kolana w kapuście :)

A Twoja uwaga odnośnie transakcji jest cenna, dzięki!

PS> Mam u siebie - zdaje się, że Twoją dawną karabelke... tak mi się przynajmniej wydaje, bo kiedyś na jb trafiłem na jej foty... :)

Jeśli to Twoja to wiedz, że jest w dobrych rękach

• Like 1

Ogolnie nie polecam !!!

Zasadniczo gdybyś zamawial kebab w obudowie turka C nie miałbyś powodów do narzekań, jednak kupując go jako kołowrotek owszem :D

• Like 2

Czemu takie adaptacje mają służyć sam nie wiem,niektórzy mają chyba nadmiar czasu aby takie brzydactwo zrobić.Więcej to rybek nie złowi i lepiej pracować nie będzie. Czysta fanaberia co niektórych co to na rybach raczej nie bywają,a kręcą tylko w fotelu.  Kołowrotek jako maszyna do pewnych zadań wypuszczona z fabryki całkowicie nadaje się do tego do czego został zaprojektowany. Kwestia tuningu mechanicznego poprawiającego pracę i parametry kołowrotka - TAK.   Ale takie bzdety i upiększenia (jeśli można to nazwać upiększeniem) u mnie nie wchodzą w grę i jestem bardzo daleki od takich "wioskowych" udziwnień.  Jest to moje prywatne zdanie na ten temat.Miałem wiele kołowrotków różnych marek, ale nigdy nie cudowałem w jakieś malowanki itp. Miały tylko jeden cel - łowić.

Pozdrawiam

Józef Leśniak

• Like 2

Czemu takie adaptacje mają służyć sam nie wiem,niektórzy mają chyba nadmiar czasu aby takie brzydactwo zrobić.Więcej to rybek nie złowi i lepiej pracować nie będzie. Czysta fanaberia co niektórych co to na rybach raczej nie bywają,a kręcą tylko w fotelu.  Kołowrotek jako maszyna do pewnych zadań wypuszczona z fabryki całkowicie nadaje się do tego do czego został zaprojektowany. Kwestia tuningu mechanicznego poprawiającego pracę i parametry kołowrotka - TAK.   Ale takie bzdety i upiększenia (jeśli można to nazwać upiększeniem) u mnie nie wchodzą w grę i jestem bardzo daleki od takich "wioskowych" udziwnień.  Jest to moje prywatne zdanie na ten temat.Miałem wiele kołowrotków różnych marek, ale nigdy nie cudowałem w jakieś malowanki itp. Miały tylko jeden cel - łowić.

Pozdrawiam

Józef Leśniak

wychodzę z podobnego założenia , jednak nie neguje i rozumiem ludzi którzy przykładają wagę również do wizualnej strony ;) czy samochód ma jeździć czy młynek kręcić to jednak fajnie jak cieszy i oko, a gusta każdy ma inne jedni wolą niunie w leginsach a inni w glanach ;)

• Like 1

Różne są hierarchie ważności w wyborze kołowrotka. U mnie na pierwszym miejscu są kwestie techniczne, ale nie ukrywam, estetyka jest istotna - jednak na miejscu drugim. Są na pewno osoby które mają hierarchię odwróconą w stosunku do mojej... i podobnie jak @kombajnista uważam, że mają do tego święte prawo. O skutkach można podyskutować - tak jak w tym temacie :)

Pozdr