Skocz do zawartości

DAIWA TOURNAMENT Z 2500SC LIMITED TOTAL CAMOUFLAGE

Bander

Rekomendowane odpowiedzi

Ok, ten wzór akurat mnie osobiście się nie podoba i również uważam, że na pierwszym miejscu jest stan techniczny i ewentualny techniczny tuning, potem dłuuuuugo nic i na końcu efekt wizualny. Ale jestem pewien, że jeżeli ktoś ma talent, poczucie estetyki, odpowiedni warsztat i warunki, to z dowolnego kręcioła może zrobić dzieło sztuki. To tak, jak z grawerunkiem na broni - to nie zwiększa celności, ale podnosi cenę broni często o kilkaset procent, no i wygląda pięknie. Oczywiście mówię o upiększeniach będących naprawdę dziełami sztuki, a nie taki badziewny malunek z niedorobionymi kantami jak ten ze zdjęcia.

Edytowane przez Fiskare
  • Like 2

Mechanicznie nowy pewnie nie jest, ale nie to chyba roztrzasamy.

Samo umaszczenie tego turka podoba mi sie i to bardzo, choc sam kolor szpulki srednio juz pasuje do calosci.

Mam jeden kolowrotek, ktory jest strasznie poobijany i w przyszlosci zamierzam go pomalowac jakims lakierem samochodowym, a ten kolowrotek z allegro, choc opis nieuczciwy to samo malowanko jest inspirujace B)

Bardzo rzetelny musi być serwis skoro gość sprzedaje kołowrotek jako ideał który okazuje się trupem a zdjęcia były robione chyba kilka sezonów przed sprzedażą. I nie rozumiem dopłaty 5 zł za brak schematu w wysyłanych maszynach :D

O co chodzi z tym piatakiem za schemat ?

O co chodzi z tym piatakiem za schemat ?

Cytat z cennika:

Rodzaj i wycena wstępna usługi serwisowej.

Serwis i konserwacja kołowrotka o szpuli stałej z przednim hamulcem - 12,50 zł. x ilość łożysk (wliczając oporowe)

Serwis i konserwacja kołowrotka o szpuli stałej z tylnym hamulcem - 12,50 zł. x ilość łożysk (wliczając oporowe)

Serwis i konserwacja kołowrotka o szpuli stałej z wolnym biegiem szpuli - 15 zł. x ilość łożysk (wliczając oporowe)

Serwis i konserwacja kołowrotka spinningowego o szpuli ruchomej (multiplikatora) - 12,50 zł. x ilość łożysk

Serwis i konserwacja kołowrotka o szpuli ruchomej (multiplikatory big game) bez liczników i elektroniki - 15 zł. x ilość łożysk

Serwis i konserwacja kołowrotka z ilością łożysk poniżej 4 wynosi 50 zł.

Dodatkowa opłata za brak schematu kołowrotka wynosi 5 zł.

http://www.serwiskolowrotkow.pl/cennik

Stelka dużo wychodzi. Ale najgorzej z chińczykami 10 łożyskowymi. Można nowy kupić.

@bujo ja również skłaniam się ku tej opinii.

Może @zorro się wypowie jak zajrzy, a może nawet znajdzie w tym to czego szukał choć osobiście wątpię...

Póki co - podziękowania za wypowiedzi Panowie !

Pewnie, że nie znajdzie, bo szukał "fabrycznej tedeerki"...

A wszystkojednoco, to se sam mogę machnąć na czarno (co zresztą se czynię powolutku... :D )...

Są niby dwie. Tyle,że ta niby Z2506C to może nie jest Z bo Z miała inną dupkę a ta ma dupkę jak turkowate czyli może być to turek albo jakaś TD X tylko waga mi nie pasuje bo 185g-właśnie waży TD Z. Knob w Z jest czarny a tam jest szary czyli jak np w X. Raczej jakiś składak.

Pod malunkiem, to ciężko poznać, ale jak pod spodem jest zetka, to ma nie swoją ośkę szpuli i nie swoją korbę (przynajmniej to widać na pierwszy rzut oka, bo nie ma zetki 2506 w turkowej budzie i pierścionek na korbie powinien być złoty, a knob, to wiadomo, można przełożyć)

Może to też być TD-X (co jest już bardzo prawdopodobne) tylko ze szpulką od zetki...

Cytat z cennika:

Rodzaj i wycena wstępna usługi serwisowej.

Serwis i konserwacja kołowrotka o szpuli stałej z przednim hamulcem - 12,50 zł. x ilość łożysk (wliczając oporowe)

Serwis i konserwacja kołowrotka o szpuli stałej z tylnym hamulcem - 12,50 zł. x ilość łożysk (wliczając oporowe)

Serwis i konserwacja kołowrotka o szpuli stałej z wolnym biegiem szpuli - 15 zł. x ilość łożysk (wliczając oporowe)

Serwis i konserwacja kołowrotka spinningowego o szpuli ruchomej (multiplikatora) - 12,50 zł. x ilość łożysk

Serwis i konserwacja kołowrotka o szpuli ruchomej (multiplikatory big game) bez liczników i elektroniki - 15 zł. x ilość łożysk

Serwis i konserwacja kołowrotka z ilością łożysk poniżej 4 wynosi 50 zł.

Dodatkowa opłata za brak schematu kołowrotka wynosi 5 zł.

http://www.serwiskolowrotkow.pl/cennik

Stelka dużo wychodzi. Ale najgorzej z chińczykami 10 łożyskowymi. Można nowy kupić.

Mistrz biznesu - bez watpienia.

Mistrz jezyka polskiego (http://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/;1856). W momencie, gdy wejdziemy w ilosc lozysk cena serwisu moze wyladowac ...na Ksiezycu :D

A czy podane ceny sa cenami netto czy brutto, czy na tym poziomie abstrakcji, na jakim funkcjonuje "kamuflarzorob" nie ma to znaczenia ? 

Mistrz biznesu - bez watpienia.

Mistrz jezyka polskiego (http://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/;1856).

A czy podane ceny sa cenami netto czy brutto, czy na tym poziomie abstrakcji, na jakim funkcjonuje "kamuflarzorob" nie ma to znaczenia ?

zawierają podatek cd-rw i vhs ;)

• Like 1

Kiedyś ziomek wysyłał mu kołowrotek, chyba Libre na przesmarowanie bo ze trzy lata nie była serwisowana. Wysłał mu ten kołowrotek i po dwóch dniach dzwoni i pyta czy dostanie paragon / fakturę za usługę. Gościu na to, że musi kończyć i się rozłączył. Następnego dnia Libra wróciła bez jakiegokolwiek serwisu i do tego bez schematu  :D

Jak taki ktoś nie wyszczególnia cen netto / brutto w cenniku to trzeba te traktować jako brutto.

Edytowane przez Kamil_Be
  • Like 2

Kiedyś ziomek wysyłał mu kołowrotek, chyba Libre na przesmarowanie bo ze trzy lata nie była serwisowana. Wysłał mu ten kołowrotek i po dwóch dniach dzwoni i pyta czy dostanie paragon / fakturę za usługę. Gościu na to, że musi kończyć i się rozłączył. Następnego dnia Libra wróciła bez jakiegokolwiek serwisu i do tego bez schematu  :D

Czyli 5tka do przodu  ;)

Kiedyś udzielałem się na forum związanym z polskim audio zrzeszenia Unitra. Tam kolekcjonerzy za schematy bądź serwisówki prototypów / rzadkich konstrukcji potrafili płacić w setkach złotych  :blink: No ale prototypowy zestaw gdyńskiego RADMOR-u to nie Tica Libra  :D

No to rzeczywiście, niespotykana pasja u tego biznesmena i wyjątkowe parcie na schematy   :D A pięć złotych oddał?!  :angry:

Edytowane przez Fiskare

• 3 miesiące temu...

Jak by kogoś to jeszcze interesowało to widziałem na żywo.

Co do modelu to się nie wypowiem bo się nie znam zresztą widać na zdjęciach.

Malowanie tak jak ktoś już wcześniej zauważył robione u nas. Cena robocizny w miarę przystępna.

Dla mnie ciekawostka bo już od dawna myślałem, aby coś swojego pomalować.

Osobiście uważam, że dość ciekawy wzór tylko malowanie bez szpuli, dupki i innych elementów w mojej ocenie dało by lepszy efekt. A tak to brakuje trochę kontrastu, wszystko zlane.