Leszczu Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Witam!Mam pytanie. Jakie pudełka kupujecie aby w nich zmieścił się slider 10cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Musisz poszukać. Jeszcz wyszukiwarka w każdej zakładce (na górze, pod prywatnymi wiadomościami). Ten temat był już omawiany w różnych płaszczyznach - wiszącej i leżącej Pozdr. Salmo PS. Bierze coś na żwirowni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 witaj na jerkbait.pl odpowiedz jest prosta, takie, w ktore slider 10 sie miesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczu Opublikowano 28 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Salmo_salar co do żwirowni to już dawno nie byłem (rok szkolny) ale na dwójce w zatoczkach w wakacje uczepiło się parę śledzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Polecam Plano lub Flambeu z regulowanymi przegródkami. PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Moze odpowiedz bedzie srednio pomocna, ale warto wiedziec o czym mowimy.Czym innym jest pudlo (pudelko) do przechowywania przynet, czym innym pudelko (pudelka), ktore mamy ze soba na lodzi, a z czym innym chodzimy wedkujac z brzegu.Przynajmniej ja takie mam do tego podejscie. Do pierwszych dwoch zadan uzywam pudel sprzedawanych w BPS, producent ten sam co robi te firmowane jako Plano. Pojemne, regulowane przegrodki, trwale. Mozna zaladowac tyle olowiu (glowek) ze jedno moze wazyc 10 kg...i daje rade. Rozmiarowo zdecydowanie nie nadaja sie do noszenia ze soba, przy polowach z brzegu. Do takich wycieczek najlepiej mi sie sprawdzaja pudelka perydonex czy jakos tak sie zwa Sa plaskie, trwale, mozna przypiac smycz i nosic wewnatrz spodniobutow.Do pytanego slidera polecam wersje kompletnie bez przegrodek. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Do jerków od 7 do 20cm mam poręczną, dwustronną walizeczkę Larusa (ale chyba w ofercie każdego producenta takie są). Powycinałem w niej tylko niektóre przegródki poprzeczne. Bardzo pojemna i poręczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czez Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 @Leszczu,Abu produkuje pudełka z 6 przegródkami, w których zmieścisz 12 sliderów 10. Fatso 10 wchodzą w jedna przegródkę razem z mniejszymi jerkami.Jak nie zapomnę to wrzucę fotkę tego pudełka.Pudełko mieści mi się w wewnętrznej kieszeni kamizelki Graffa.To tyle jeśli chodzi o chodzenie bez zbędnego obciążenia z kilkoma jerkami multikiem i wędą. Jeśli chcesz tanie rozwiązanie na torbę na jerki to sprawa ma się tak. Potrzebna jest zwykła torba wędkarska lub niewędkarska , prostokątna, z w miarę sztywnymi bokami. Nie chodzi tu o jakieś usztywnianie boków płytkami, bo takie ustrojstwa po prostu nie nadają się do noszenia na ramieniu. Kolega wykorzystał starą torbę fotograficzną. Torbę mierzysz (dł., szer., wys.), a następnie udajesz się do najbliższej pasmanterii i dogadujesz się ze sprzedawcą co do zakupu tub na guziki. Te tuby wyglądają jak tuby na spławiki tylko nie mają gwintu no i oczywiście nakrętki Kupując dla kolegi płaciłem za nie ok 1,20 zł. za sztukę. Są w różnych długościach/szerokościach i oczywiście nie powinny być dłuższe niż wysokość torby (choć można przyciąć). Mierzysz ile tych tub wejdzie ci do torby na ścisk i kupujesz. Ewentualny luz można wypełnić ofoliowanym styropianem lub jakąś karimatą etc. W tubach nacinasz otwory na kotwiczki, żeby jerki się nie gibały i wsio. Koledze weszło chyba 15 tub o różnej średnicy. Jednorazowo może zabrać do 25 jerków, czy nawet 30. Jak potrzebujesz miejsca na termos, kanapki, puszkę z piwkiem etc., wyjmujesz po prostu jedną tubę.Koszt w przypadku kolegi to : stara torba + > 20 zł. tuby + 20 min. roboty z nacinaniem tub.To jesli chodzi o torbę na jerki wszystko. Wreszcie pojemnik na jerki na łódkę. Wiem, że strasznie mało elegancki i trendy, gdyż na wiaderkach po ogórkach tudzież śledziach naklejki nawet najznakomitszych firm wędkarskich będą wyglądać idiotycznie ale...podpatrzyłem to u Turków trollujących w morzu. Oczywiście nie mieli wiaderek po ogórasach tylko po jogurcie naturalnym. Wiaderka oczywiście z nacięciami pod kotwiczki. W każdym razie pod względem finansowym rozwiązanie nie do przebicia, że o kwestiach typu ile te ogórki wypić potrafią, nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Bardzo często korzystam z archaicznego już modelu pudełka Jaxon. Podobne do TEGOPoręczne, trwałe, szczelne, tylko zawiasy klapki są nie tegesPoza tym używam wszelkiej wielkości, dostępnych na Allegro, pudełek ABU. Te uważam za świetne. Nie mają regulowanych przegródek ale, tym samym zyskują nieco miejsca, z powodu braku prowadnic, tychże przegród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czez Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Poza tym używam wszelkiej wielkości, dostępnych na Allegro, pudełek ABU. Te uważam za świetne. Nie mają regulowanych przegródek ale, tym samym zyskują nieco miejsca, z powodu braku prowadnic, tychże przegród. Właśnie takie posiadam, pomyliłem się tylko w ilości przegródek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clonee Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 ja zarówno do przechowywania sliderów jak i innych przynęt używam skrzynki Flambeau Przydatna rzecz, wygodna - wszystko w jednym miejscu.iii...parę razy już się mnie pytano po co mi lodówka na łodzi pzdr Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 @Leszczowi zapewne chodzi o poławianie wyłącznie (lub głównie) z brzegu, tak się domyślam. Lodówki nie są za wygodne, zależy dla kogo oczywiście, ja jednak stronię od takich byków i jak już to kupiłbym mniejszą skrzynkę gdzie dałbym kilka jerków plus akcesoria typu szczypce, przypony, agrafki itp. @Leszczu, ja mam większe pudełka Jaxona, jak się spotkamy to Ci pokażę. Teraz muszę znaleźc na necie i pokażę jak one wyglądają. Mieszczę w nich po dwa jerki w przegródce, a na całe pudełko wychodzi mi 10 jerków. Kompilacja jest różna, w jednym mam 3 Slidery 12, 5 Sliderów 10 i dwa dodatkowe w ostatniej przegródce. Z reguły biorę pudełko Sliderów z jakimś dodatkiem, inne biorę jak jadę nad jakąś ciekawą, nową wodę. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clonee Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 i właśnie przez takie komentarze jak ten wyżej nie udzielam się na forum mimo, że zaglądam tu kilka razy dziennie od ponad 4 lat . Pozdrawiam wszystkich ŁOWIĄCYCH RYBY i teoretyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 i właśnie przez takie komentarze jak ten wyżej nie udzielam się na forum mimo, że zaglądam tu kilka razy dziennie od ponad 4 lat . Pozdrawiam wszystkich ŁOWIĄCYCH RYBY i teoretyków??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Kolegę pewnie coś boli, może bbz1... <_< Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2009 Trochę wspomnień Czy ktoś jeszcze pamięta ten hicior ??? Najpierw były super. Później okazało się, że dość kruche. Później? Później, na rynku krajowym, rozpowszechniły się gumki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczu Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Co do metody połowy ta ja używam głównie łódki. No dobra może nie łódki ale roweru wodnego . Chodzi mi tylko o samo pudełko. Rozmiar nie wchodzi w grę. chociaż taka lodówka to nie za bardzo. Aha, dodam że na łowisko dojeżdżam rowerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 Temat juz pewnie goscil ale dosc dawno...Wiec..ja dosc czesto uzywam do przechowywania, jak rowniez do przewozu/ uzywania na lowisku pudelek przeznaczonych do przechowywania art. zywnosciowych.Te, ktorych ja uzywam nie posiadaja przegrodek, wiec odpada problem (przy wiekszych) czy cos sie zmiesci. Szafy unikam z tego powodu, ze i tak cos sie z reguly nie miesci, a nigdy nie pamietam w ktorej przegrodce co mam. W przypadku przynet posiadajachych wiecej niz 1 kotwice jest to rozwiazanie upierdliwe, bo przynety sie zamotaja i trzeba je wyplatywac z gaszczu kotwic.Ja tego nie przeskoczylem i chyba nie przeskocze (trzeba by miec na kazda przynete 1 przegrodke a to jest nierealne w moim przypadku - za duzo jest tzwruchów <_< zwiazanych z doborem przynet do lowiska) Tak wiec staram sie stosowac 1 pudlo na gumy w kolorze bialym/perlowym, 1 na odmiany zółtego, 1 na woblery, 1 na wahadla i obrotowki.Jezeli w gre wchodza inne kolory/ typy przynet to dodaje jakies pudlo w odpowiednim rozmiarze. Zalety sa jeszcze takie, ze ten kramik mozna nosic w plecaku lowiac z brzegu badz rozlozyc w lodce. Od jakiegos czasu staram sie walczyc z nadmierna iloscia zabieranych przynet a isc w strone uniwersalnosci/jakosci/przydatnosci. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi