LordG Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Witam, nabyłem dzisiaj stary kołowrotek z ruchomą szpulą. Mam pytanie do użytkowników, którzy mają taki sprzęt czy można coś zrobić aby kołowrotek tak ciężko nie kręcił i głośno nie terkotał przy zwijaniu? Z tyłu obudowy są dwa przełączniki, jeden dwu pozycyjny, który powoduje że szpula się kręci swobodnie/blokuje swobodne kręcenie. Natomiast drugi przełącznik jest trój pozycyjny i.... no właśnie do czego to to jest? Do kołowrotka planuje wstawić dwa łożyska i jeśli jest to możliwe hamulec. Co do łożysk to mam wizję co i jak, ale jeśli chodzi o hamulec to proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Ja bym dodał jeszcze super slow oscillating system . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 A gdzie fotki tych nieszczęsnych pokręteł ?Żeby ciszej terkotało to trzeba mniejszą zębatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi