loko86 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Pozwole sobie dodac film który powstał z ostatniego wypadu na kropki Zalecana jakość HD 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Tak na szybko... podoba mi się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Bardzo przyjemnie się ogląda, podoba mi się i z niecierpliwością czekam na kolejny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Bardzo fajny filmik, możecie nagrywać dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko86 Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Dzięki Panowie choć wybór miedzy skupieniem sie nad wedkowaniem a filmowaniem jest dość trudny :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Bardzo fajny film, czekam na coś dłuższego i życzę wytrwałości w filmowaniu nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Dla mnie super. Pachnie mi to Toddem Moenem,a to chyba komplement.Podobny klimat i muzyka. Gratuluję i byle tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Fajnie, widać że któryś z was ma zacięcie i mu się chce. Niestety albo robisz film albo łowisz, tak to już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur.t Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Fajnie zrobione. Super klimat.Powodzenia przy kolejnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Ciekawie zrobioby. Czekam ba wiecej Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Filmik spoko tylko ostrość jeszcze kuleje. Może warto zakupić focus ring? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Film mi się spodobał, jak na pierwszy - jest super.Jeśli bym mógł tylko dwie uwagi (nie bubanie, bo mi się podoba, ot luźne sugestie).Niczym dziecko na świeta wyczekuję na film, który nie zaczyna się jazdą samochodem na miejsce. Fajny pomysł id, ale jest już w każdym jednym filmie jaki można w necie znaleźć i trochę wychodzi bokiem.Druga sprawa - wszystko ok, tylko metoda nie ta 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko86 Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Co do focus ringa posiadam, lecz chcialem zaBrac jak najmniej sprzętu mam tez view findera którego rzecz jasna tez nie zabrałem oraz statyw który wazy ok 3kg :-) to byl luzny wypad, ale mialem mnustwo frajdy mogąc połączyć te dwie rzeczy.Pozdrowionka !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richad Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Fajny filmik. U mnie jakoś za kamerzystę nikt nie chce robić, a czasami przydałoby się coś utrwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Fajny, klimatyczny filmik z dobrą nutką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 ohh Karolu, damy radę Następnym razem będe lepiej pozował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Panowie, jakimi kijkami łowicie na filmie?Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 jak dla mnie bardzo przyjemny film! Czekam na kolejny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Pówtórzę za Kubą - spoko, jest potencjał, ale nie ta metoda . A tak na serio - mucha mi się zawsze jakoś bardziej filmowo komponuje, ale to subiektywne marudzenie. Kręć dalej . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Bardzo fajny filmik ale ma jedną dużą wadę - ledwo się zaczął i już się skończył, za krótko było Tak poważnie to bardzo fajnie zmontowany, przyciąga uwagę. Jedna rybka to troszkę za mało jak na film wędkarski ale przecież sezon dopiero się zaczyna więc jeszcze z pewnością to nadrobicie . Troszkę z tą ostrością jeszcze coś zrobić i będzie super. Dobrym pomysłem jest Action Cam, w połączeniu z tą którą już posiadacie na pewno efekt będzie jeszcze ciekawszy no i fajnie było by od Was usłyszeć parę słów od Was co macie do powiedzenia w temacie. Generalnie filmik bardzo fajny, jest ciekawą zapowiedzią kolejnych które za pewnie już niedługo się mam nadzieję ukażą?! Panowie, zakładajcie kanał na YT i już macie we mnie pierwszego widza PS:Jak chodzi o metodę wędkowania to ja jednak nie zgodzę się z przed mówcami, spin w obiektywie kamery zawsze wypada świetnie - gusta i przyzwyczajenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 A ja się spytam czym ten film robiłeś? Bo zamysł mi się wydaje był taki z ostrością żeby uzyskać na zmianę efekt rozmycia pierwszego planu z ostrym tłem i na odwrót.Uczestniczyłem w kręceniu materiału z wykorzystaniem takich technik i wiem, że to się da dobrze zrobić w zasadzie tylko ręcznie aparatem z odpowiednio dobranym obiektywem a ostrością sterujesz manualnie. Jeśli chcesz to zrobić przy pomocy kamery z autofocusem to niestety raczej nie wyjdzie zamierzony efekt do końca.Winko ma rację, dołóżcie do tego action cama i będzie na prawdę fajnie. A co do metody(spinn vs. fly) to do mnie wędkarska hipsteria wcale nie przemawia. Poza tym nakręcenie muchowego filmu jest dużo trudniejsze i raczej trzeba mieć inny plan zdjęciowy np. z szeroką rzeką typu u nas San lub Dunajec lub jezioro i dwie łajby jedna do filmowania druga do łowienia. Wtedy można się bawić w nagrywanie technik rzutowych i innych bajerów.Aha żeby nie było, wolę łowić pstrągi na muchę niż na spina:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko86 Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Film nagrany lustrem z obiektywami staloogniskowymi i rzecz jasna pełen manual, nad dzwiekiem tez mysle, zainwestowalem w mikrofon i zobaczymy co z tego wyjdzie przy kolejnej produkcji.Dzieki Panowie za miłe słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baart Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 (edytowane) Eee tam, metody się czepiacie Nawet dobrze przedstawione spławikowanie może zaciekawić widza... wszystko zależy od ujęć, montażu.Mimo, że bardziej lubię dynamiczne klipy to ten mi się podoba. Nie wiem jakim lustrem kręcisz, ale jak masz opcję ustawienia picture profile na neutralny to radzę to zrobić. Zjeżdżasz z automatycznym wyostrzaniem, kontrastem oraz nasyceniem kolorów na maxa w dół. Uzyskasz wtedy płaski obraz (coś na zasadzie zdjęcia RAW) i masz pełną kontrolę nad światłem oraz cieniem podczas post produkcji. Oprócz tego można wgrać sobie różne neutralne profile do puchy i wybrać sobie najlepsze ustawienia. Podobny błąd (jeśli można nazwać to błędem przy produkcjach home-made) popełniłem przy tym klipie: https://vimeo.com/80504141 - obraz sprawia wrażenie mocno cyfrowego oraz widać sporo przepaleń i totalnie czarnych cieni. Powodzenia w bawieniu się filmem! Edytowane 11 Marca 2015 przez Baart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Panowie, z metodą to jest raczej zart niz bubanie. Ja się bardzo cieszę, ze takie filmy powstają, że ktoś ma che=ęć siedzieć, dziubać tyle godzin, rozwijać się.jak napisał Baart, mogło by być i o spławiku, czemu nie Czekam na następne, mam nadzieję ze wiosenne pstrągi? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Baart fajny klip. 1:10 super światło. Szkoda że z boku nie było wtedy kamery bo jak się przy czymś takim wyciąga z wody sznur to wygląda nieziemsko. Krople spadające do rzeki perlą się wtedy pięknie. To jeden z moich ulubionych numerów z filmów Simmsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi