Skocz do zawartości

Film pod ocene kolegów wędkarzy :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Film mi się spodobał, jak na pierwszy - jest super.

Jeśli bym mógł tylko dwie uwagi (nie bubanie, bo mi się podoba, ot luźne sugestie).

Niczym dziecko na świeta wyczekuję na film, który nie zaczyna się jazdą samochodem na miejsce. Fajny pomysł id, ale jest już w każdym jednym filmie jaki można w necie znaleźć i trochę wychodzi bokiem.

Druga sprawa - wszystko ok, tylko metoda nie ta ;)

• Like 4

Co do focus ringa posiadam, lecz chcialem zaBrac jak najmniej sprzętu mam tez view findera którego rzecz jasna tez nie zabrałem oraz statyw który wazy ok 3kg :-) to byl luzny wypad, ale mialem mnustwo frajdy mogąc połączyć te dwie rzeczy.

Pozdrowionka !!

Bardzo fajny filmik ale ma jedną dużą wadę - ledwo się zaczął i już się skończył, za krótko było  :D

Tak poważnie to bardzo fajnie zmontowany, przyciąga uwagę. Jedna rybka to troszkę za mało jak na film wędkarski ale przecież sezon dopiero się zaczyna więc jeszcze z pewnością to nadrobicie  ^_^ . Troszkę z tą ostrością jeszcze coś zrobić i będzie super. Dobrym pomysłem jest Action Cam, w połączeniu z tą którą już posiadacie na pewno efekt będzie jeszcze ciekawszy no i fajnie było by od Was usłyszeć parę słów od Was co macie do powiedzenia w temacie. Generalnie filmik bardzo fajny, jest ciekawą zapowiedzią kolejnych które za pewnie już niedługo się mam nadzieję ukażą?! Panowie, zakładajcie kanał na YT i już macie we mnie pierwszego widza  B)

PS:

Jak chodzi o metodę wędkowania to ja jednak nie zgodzę się z przed mówcami, spin w obiektywie kamery zawsze wypada świetnie - gusta i przyzwyczajenia  :D

A ja się spytam czym ten film robiłeś? Bo zamysł mi się wydaje był taki z ostrością żeby uzyskać na zmianę efekt rozmycia  pierwszego planu z ostrym tłem i na odwrót.

Uczestniczyłem w kręceniu materiału z wykorzystaniem takich technik i wiem, że to się da dobrze zrobić w zasadzie tylko ręcznie aparatem z odpowiednio dobranym obiektywem a ostrością sterujesz manualnie. Jeśli chcesz to zrobić przy pomocy kamery z autofocusem to niestety raczej nie wyjdzie zamierzony efekt do końca.

Winko ma rację, dołóżcie do tego action cama i będzie na prawdę fajnie. A co do metody(spinn vs. fly) to do mnie wędkarska hipsteria wcale nie przemawia. Poza tym nakręcenie muchowego filmu jest dużo trudniejsze i raczej trzeba mieć inny plan zdjęciowy np. z szeroką rzeką typu u nas San lub Dunajec  lub jezioro i dwie łajby jedna do filmowania druga do łowienia. Wtedy można się bawić w nagrywanie technik rzutowych i innych bajerów.

Aha żeby nie było, wolę łowić pstrągi na muchę niż na spina:) ;)

Eee tam, metody się czepiacie  ;)  Nawet dobrze przedstawione spławikowanie może zaciekawić widza... wszystko zależy od ujęć, montażu.

Mimo, że bardziej lubię dynamiczne klipy to ten mi się podoba. Nie wiem jakim lustrem kręcisz, ale jak masz opcję ustawienia picture profile na neutralny to radzę to zrobić. Zjeżdżasz z automatycznym wyostrzaniem, kontrastem oraz nasyceniem kolorów na maxa w dół. Uzyskasz wtedy płaski obraz (coś na zasadzie zdjęcia RAW) i masz pełną kontrolę nad światłem oraz cieniem podczas post produkcji. Oprócz tego można wgrać sobie różne neutralne profile do puchy i wybrać sobie najlepsze ustawienia.

Podobny błąd (jeśli można nazwać to błędem przy produkcjach home-made) popełniłem przy tym klipie: https://vimeo.com/80504141 - obraz sprawia wrażenie mocno cyfrowego oraz widać sporo przepaleń i totalnie czarnych cieni.

Powodzenia w bawieniu się filmem!

Edytowane przez Baart

Panowie, z metodą to jest raczej zart niz bubanie. Ja się bardzo cieszę, ze takie filmy powstają, że ktoś ma che=ęć siedzieć, dziubać tyle godzin, rozwijać się.

jak napisał Baart, mogło by być i o spławiku, czemu nie :)

Czekam na następne, mam nadzieję ze wiosenne pstrągi? :)

• Like 2

Baart fajny klip. 1:10 super światło. Szkoda że z boku nie było wtedy kamery bo jak się przy czymś takim wyciąga z wody sznur to wygląda nieziemsko. Krople spadające do rzeki perlą się wtedy pięknie. To jeden z moich ulubionych numerów z filmów Simmsa.