Skocz do zawartości

Woblery custom

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nie od dzis spotykam sie z woblerami robionymi fabrycznie - sprawdzone i powtarzalne wzory - ktore sa oferowane w kolorach niefabrycznych.

Osiagaja ceny wielokrotnie wyzsze od seryjnych wabikow. Widac ze w USA ciesza sie duzym wzieciem.

Uskutecznia ktos cos takiego w Polsce ?

Malujecie fabryczne woblery ? dla siebie ? dla innych ?

Ponizej przyklad :

Ten sie zwie Big eye super sunfish .

Guzu

post-16-1348914541,4176_thumb.jpg

Kolejny fajny temat z woblerami w tle, gratuluję Daniel

Coś jest na rzeczy, bo w USA można kupic formy woblerów do pomalowania, postaram sie zaraz wkleic jakisc link.

o tu, prosze:

http://lurepartsonline.com/cart.php?m=product_list&c=112 6

Oczywiscie ktos napisze, ze kolor nie ma takiego zanaczenia jak praca itp wiec po co ale ja osobiscie myślę że custom to po prostu custom, nie ma co racjonalizowac na siłe - ludzie chcą mieć unikalne swoje wyroby i tyle!

ps. pamietam ze kiedys na brzegu jeziora znalazłem wobler wypluty przez rybe - przerdzewiale kotwiczki, resztki farby na plastikowym korpusie. Ponieważ body było solidne i drut rowniez (troche dziwne ze koticzki sprochnialy a drut z woblera nie, ale tak było) - odesłałem wobler do pomalowania kol. @yokozunie na color clown - wyszedł pięknie, podejrzewam że dużo lepiej niż oryginał (jakies kamatsu to bylo zapewne).

Pozdrawiam

Usa jest wszystko pod ręką, profesjonalne formy,silikony, farby, pianki i inne rzeczy które przydają się przy produkcji przynęt. Za oceanem są bardzo popularne woblery markowe(Sebile,Megabass, Jakall itp) które są przemalowywane, ceny takich woblerów na ebayu dochodzą do ponad 30$ czasem za sztukę. Poznałem osoby które np kupowały woblery surowe(sam korpus) np firmy Jackall 25szt za około 15$, a następnie malowano je w domowych zaciszu i odsprzedawano na portalach aukcyjnych. Powstało wiele portali internetowych które jedynie skupiają się przy wytwarzaniu przynęt.

Pozdrawiam

Slider

Slider,

Mi sie wydaje ze to jest tak, ze najwazniejsze to jest miec baze - woblery i pomysl na malowanie.

Woblery w Polsce mozna kupic tanio - i mowie tu powtarzalnych produktach renomowanych producentow.

Nie musza byc te po 15 czy iles USD.

Roboczogodzina tez nie kosztuje tyle co gdzie indziej...

Dokladajac do tego fakt, ze wiele wyrobow markowych cieszy sie renoma nietrwalych - jak chodzi o powloki lakiernicze (Dorado Invander, Salmo Slider - zeby wymienic te znane kazdemu), to okazac by sie moglo, ze rynek na takie wabiki by sie szybko znalazl...

Moze po prostu ta moda jeszcze nie dotarla, a moze nigdy nie dotrze?

Mi sie takie woblery podobaja.

A przy zakupie woblerow kieruje sie tylko i wylacznie moim gustem jak chodzi o wybor koloru...

Guzu

A masz Pitt jakies kleniowe customy ?

nie, mialem kiedys kilkanascie woblerow ERKA w kolorze bialym i pozwalalem im sie, zima, przepoczwarzyc w jakies kolorystyczne dziwactwa ... mialem tez kilka przelakierowanych gloogow ... ale z naciskiem na mialem ...

wiekszosc moich kleniowcow to i tak rekodzielo, wiec i 'rekodzielne' wzornictwo :D