Skocz do zawartości

Naprawa kołowrotka

Przemek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie gdzie w Warszawie mogę naprawić kołowrotek?

Omawianym kołowrotkiem jest Byron Alice 1000 ale nie posiada on już gwarancji ( nawet nie wiem gdzie ją podziałem :mellow: ) Wydaje mi się że kołowrotek zaczyna dziwnie pracować :huh: tzn jakoś dziwnie kręci... :wacko: jest słyszalny szum gdy kręcę korbką, chyba łożysko albo trzeba porządnie go przesmarować.

Dzięki wielkie za pomoc!!!

Jest oczywiscie serwis Normarku - jesli ktos ma np. Shimano - ale to droga przez meke.

Bezposrednio nie biora, a przez sklep

Maja potworne terminy.

Najchetniej biora mlynki nowe badz takie, które jeszcze sie produkuje, na reszte krzywia sie i rece zalamuja ze co to bedzie jakby cos trzeba bylo wymienic, a tu panie czesci nie ma.

Socjalizm z ludzka twarza.

Witam.

Mam pytanie gdzie w Warszawie mogę naprawić kołowrotek?

Omawianym kołowrotkiem jest Byron Alice 1000 ale nie posiada on już gwarancji ( nawet nie wiem gdzie ją podziałem :mellow: ) Wydaje mi się że kołowrotek zaczyna dziwnie pracować :huh: tzn jakoś dziwnie kręci... :wacko: jest słyszalny szum gdy kręcę korbką, chyba łożysko albo trzeba porządnie go przesmarować.

Dzięki wielkie za pomoc!!!

WITAM

Posiadam też Byron Alice ale model 2500 i ten sam problem miałem, mianowicie wymień łożysko pod rolka. Kupiłem tez drugi model bo młynek świetnie kręci i też wymieniłem łożysko pod rolka. Pamietaj że są tam plastikowe cieniutkie podkładki które nie można zgubić ani pomieszać, tzn: przełożyć z prawej na lewą stronę rolki. Użyj tez dobrego smaru i czesto smaruj. W moim pomogło, młynek na klenie elegancki i nie drogi a na licencji SPRO. Znajdziesz łożyska na allegro w dziale wędkarskim, tam też kupiłem do danego kołowrotka. Kup sobie na zapas, kosztowały 12zł za sztuke.

Mam alice 2500 na części to może coś dopasujemy z mojego, łożyska powinny pasować.