Jose Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Kupilem go bo sporo ludzi polecalo. A wedek jest spory wybor w tej cenie ale polowa nie jest jej warta. Jeżeli zacząłeś w niewłaściwej kolejności, to teraz jedyne wyjście jest takie: weź kołowrotek w torbę, idź do jakiegoś stacjonarnego sklepu, podepnij zaubera po kolei do kilku wędek i pomachaj trochę na sucho. Wybierz kilka kijów które ci najlepiej leżą w ręce, a z nich wybierz ten, który ci się najbardziej podoba. Nikt tutaj nie wie jakimi kryteriami się kierowałeś odrzucając tę połowę "niewartą swojej ceny".Jeżeli kupisz spinning przez internet i nie trafisz fartownie, to koszty ewentualnego niezadowolenia (związane np. z odsprzedażą, kupnem kolejnego, ponowną odsprzedażą itd) przekroczą wartość wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 (edytowane) Faktycznie, niesamowita okazja -((( Smoko a tak na poważnie zeby juz koledzy beki z ciebie nie mieli napisz gdzie chcesz łowić kijem ?Rzeka czy jezioro ???Z brzegu czy z łódki ???Jakie przynęty przeważnie będziesz uzywał ??? Koledzy moze kolega nowy,niedoświadczony , moze małolat ? Nie każdy mistrzem i fachowcem sie urodził i wyssał tajniki wedkarstwa z mlekiem matki.Wydawało mi sie ze po to tu zaglądamy by czasami pomóc i udzielić wskazówek innym mniej doświadczonym kolegom, chociaż nie powiem, Łukasz ma fajne poczucie humoru i tez mnie rozbawił.Może młody, może niedoświadczony, może nowy, ale jeśli potrafi się posługiwać wyszukiwarką google.com, bo w końcu jakoś trafił na to forum to nasza wyszukiwarka nie jest trudniejsza w obsłudze to może oznaczać, że jest leniem i nie chce mu się poszukać informacji, które są regularnie wklepywane w zasoby tego forum. Nie chce mu się popatrzeć na trzy strony wstecz w tym dziale bo jakby to zrobił to dopisałby ewentualnie pytanie do istniejącego tematu i nie robił burdelu na forum. Edytowane 11 Marca 2015 przez Jack__Daniels Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Sorry koledzy szydercy, ale burdel na forum robimy my właśnie takimi odpowiedziami. Ten wątek jest jeszcze jednym z tych, które powodują sytuację, że następnym razem kolejny pytający założy kolejny temat, bo z tych znalezionych w wyszukiwarce ni cholery nie może skumać Spróbujcie sami - ja to zrobiłem. Znajdźcie sobie w wyszukiwarce listę tematów typu "jaki spinning do 300zł" i spróbujcie skorzystać z porad. Tylko załóżcie z góry, że nie znacie się na sprzęcie, nie znacie kolegów z forum i nie wiecie czyją opinią można się kierować. Dorzućcie do tego nieumiejętność sformułowania pytania (bo tak prawdę powiedziawszy sami nie wiecie o co trzeba zapytać) i już macie odpowiedź dlaczego powstają wciąż nowe tematy z takimi samymi (w/g Was) pytaniami. Tak będzie zawsze, bo taka jest specyfika miejsca w którym wypowiada się masa ludzi i każdy ma swoje zdanie w danej materii, albo... ma co innego akurat do sprzedania 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Kupilem go bo sporo ludzi polecalo. A wedek jest spory wybor w tej cenie ale polowa nie jest jej warta. Idź do sklepu wędkarskiego i powiedz że czytasz dżerkbajta. Wtedy wyjmą cud - miód kijaszki spod lady warte pieniędzy a jak wytargujesz jeszcze MEGA RABAT (o rabacie nie zapominaj! ) to w końcu będziesz mógł w spokoju łowić te szczupaki swoimi przynętami o łącznej masie całkowitej nie przekraczającej 30g. Tylko zostanie jeszcze plecionka, ale na to załóż kolejny temat bo my tylko na wędkach się znamy i wtedy kto inny się wykaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 (edytowane) Fiskare, a widziałeś drugi wpis w tym temacie?Jeśli jakimś cudem przeoczyłeś to zamieszczam poniżej.Dlatego odpowiedzi są wpisywane przez szyderców. http://jerkbait.pl/topic/54249-kupi%C4%99-kij-szczupakowy/http://jerkbait.pl/topic/54130-pomoc-w-wyborze-wedziska/http://jerkbait.pl/topic/54253-pro%C5%9Bba-o-pomoc-w-wyborze-bud%C5%BCetowego-spina-pod-szczupaka/http://jerkbait.pl/topic/31467-kij-szczupakowy-moderate-hm/http://jerkbait.pl/topic/52406-jaki-spining-pod-red-arca-10300/http://jerkbait.pl/topic/51574-guide-select-monster-10-35-vs-team-dragon-240-18-42/http://jerkbait.pl/topic/53488-stcroix-czy-robinson-diaflex/dość, rozbolała mnie ręka... resztę znajdziesz sam, szukanie nie boli... Edytowane 12 Marca 2015 przez Jack__Daniels Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Gdyby nie było odpowiedzi na takie pytania, nie było by również pytań.Ja dla dobrej zabawy czytam sobie takie wątki - na poniedziałkowo - wtorkowe doły SUPER! W czwartek też oblecą A ubaw przedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziamber Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 (edytowane) Gdyby nie było odpowiedzi na takie pytania, nie było by również pytań. Chyba cos sie tu komuś pomieszało delikatnie , jakby były konkretne odpowiedzi na takie tematy to wtedy może nie było by tych zbędnych pytań... Też rozglądam się za kijkiem, śledze te tematy i wszędzie w większości rozmowa odbiega od tematu dokładnie tak stało się też tutaj Mało kto dzieli się swoją wiedzą i doświadczeniami chyba w obawie że "może jeszcze ktoś będzie łapał lepiej ode mnie"? Nie bądźcie takimi hipokrytami, proszę (nie mówie tu o wszystkich) bo przez takie właśnie wypowiedzi te forum jest zaśmiecane.. a tematy dalej bez konkretnych odpowiedzi co dokładnie wytłumaczył kolega Fiskare kilka postów wyżej Ja dla dobrej zabawy czytam sobie takie wątki - na poniedziałkowo - wtorkowe doły SUPER! W czwartek też oblecą A ubaw przedni Wniosłeś do tematu bardzo wiele kolego pogratulować Proponuje dla Ciebie TEN wątek Więc jak nie macie co powiedzieć na dany temat to lepiej sie nie odzywać niż naśmiewać się z czyjejś niewiedzy... bo to żałosne...Za off-topy w ogóle moim zdaniem moderator powinien rozdawać ostrzeżenia wtedy co niektórzy może i by się kultury oraz czytania ze zrozumieniem nauczyli Peace! Edytowane 12 Marca 2015 przez dziamber 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Fiskare, a widziałeś drugi wpis w tym temacie?Jeśli jakimś cudem przeoczyłeś to zamieszczam poniżej.Dlatego odpowiedzi są wpisywane przez szyderców. Nie przeoczyłem, wręcz przeciwnie, drugi wpis sprowokował mnie do napisania tego, co napisałem. Proponuję, żebyś otworzył sobie te linki i spróbował wybrać spinning. Wystarczy pierwsze trzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Chyba cos sie tu komuś pomieszało delikatnie , jakby były konkretne odpowiedzi na takie tematy to wtedy może nie było by tych zbędnych pytań... Też rozglądam się za kijkiem, śledze te tematy i wszędzie w większości rozmowa odbiega od tematu dokładnie tak stało się też tutaj Mało kto dzieli się swoją wiedzą i doświadczeniami chyba w obawie że "może jeszcze ktoś będzie łapał lepiej ode mnie"? Nie bądźcie takimi hipokrytami, proszę (nie mówie tu o wszystkich) bo przez takie właśnie wypowiedzi te forum jest zaśmiecane.. a tematy dalej bez konkretnych odpowiedzi co dokładnie wytłumaczył kolega Fiskare kilka postów wyżej Wniosłeś do tematu bardzo wiele kolego pogratulować Więc jak nie macie co powiedzieć na dany temat to lepiej sie nie odzywać niż naśmiewać się z czyjejś niewiedzy... bo to żałosne...Za off-topy w ogóle moim zdaniem moderator powinien rozdawać ostrzeżenia wtedy co niektórzy może i by się kultury oraz czytania ze zrozumieniem nauczyli Peace! Drogi kolego dziamber:Nie będę się rozpisywał w odpowiedzi ponieważ musiałbym cytować kolegów którzy napisali o : przeszukiwaniu forum, lenistwie piszących podobne tematy, czy wreszcie prośby o sprecyzowanie pytania... itp...Ponieważ kolega nie zrozumiał mojej wypowiedzi (drugi cytat) śpieszę z wyjaśnieniem iż chodziło mi o odpowiedzi udzielane na "te bardzo mądre" pytania. To tak nawiasem o czytaniu ze zrozumieniem. I jestem pewien, że gdyby ktoś kto pisze podobne tematy poświęcił chwilkę czasu i poczytał... znalazłby większość odpowiedzi. A już na pewno potrafiłby zapytać konkretne pytanie do interesującego go zagadnienia. I jestem pewien, że na pewno otrzymałby konkretna odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 (edytowane) W związku z tym, że nie jestem wszechwiedzący też zaglądam do tych tematów. Pomimo tego, że nie szukam teraz "spinning do 300zl 2.70 cw 30" to czasami można coś interesującego przeczytać, ale chcę to mieć w JEDNYM WĄTKU, A NIE W TRZYDZIESTU WĄTKACH KAŻDEGO MIESIĄCA. Wolę, żeby taki wątek miał 60 stron niż 30 wątków po 3 strony każdy z czego 90% to drwiny, m.in moje.Zawsze można wygrzebać taki temat i zacząć od słów "odgrzewam kotleta" i zadać pytanie. Dla kolejnych pytających to będzie błogosławieństwo bo wszystko mają w jednym miejscu. Rozumiem, że technika idzie na przód, ale dziwnym trafem na tym forum też polecane są starsze konstrukcje, które można nabyć z drugiej ręki. Taki wątek, do którego co roku wrzucane byłby nowości z kategorii "wędka do 300zł" będzie miał większy sens niż pojedyncze pytanie rzucone w przestrzeń. Edytowane 13 Marca 2015 przez Jack__Daniels 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi