BC199 Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Witam!Namiętnie wędkuje od kilku dobrych lat. Przygodę ze spinningiem zacząłem od jesieni tego roku. Jako, że mam 16 lat i nie pracuje spinningowałem wędką do DS o cw 5-25. Po kilku wyjazdach bez ryby, znalazłem miejsce, w którym udawało mi się przez jakiś miesiąc co wyjazd zaliczyć komplet garbusów. Zaraziłem się ta metodą. Uświadomiłem sobie jaką to ważną rolę odgrywa w spinningu wybór miejsca, że jest to kluczem do sukcesu. Jednak chciałbym zacząć polować na sandacze i szczupaki. Zakupić na nowy sezon nowy kij z przeznaczeniem na sandacza (niestety do 100 zł na początek). Chciałbym zapytać, czy jest możliwe w miarę regularne łowienie sandaczy z BRZEGU na kilku set hektarowym WIELKIM zbiorniku retencyjnym? Pytam, dlatego, że Ci łowiący z łodzi na moim jeziorze łowią sandacze w miarę regularnie, a Ci z brzegu często narzekają, że nie ma na nie szans. Więc czy tak jak z okoniami, to jest kwestia znalezienia odpowiedniego miejsca i można je łowić tak jak Ci z łodzi? Czy rzeczywiście jak mówią miejscowi sandacz z brzegu na spining jest rzadkością i szkoda się zniechęcać? Jaki kij polecicie mi, bym zakupił sobie na początek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BC199 Opublikowano 30 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 Czy był by tu ktoś wstanie mi pomóc, w jakich miejscach na jakie ryby mogę liczyć, jeśli wysłał bym mu mapę batymetryczną mojego jeziora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2009 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=138534 msg_138534 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi