Skocz do zawartości

Namiot do 500zł

Locutus85

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 lata później...

To jest namiot do krajów w których jest długo widno i grzeje słońce. Jest w nim bardzo ciemno wiec na pochmurne dni rybne się nie nadaje.

Ja kupiłem ostatnio Fjord Nansen Andy IV i jestem bardzo zadowolony. nawet na motocykl można zabrać na wyprawę, na kufer zewnętrzny.

Tak przemyślałem trochę sprawę i w sumie na wypad spinningowy 2-3 dni spać będę pewnie 4-5h na dobę, więc puki co chyba postawię na szybko rozkładany namiot, tylko taki zwyczaj a nie specjalny do spania w jasne noce. I pytanie czy ten jest zwykły ? https://allegro.pl/oferta/namiot-samorozkladajacy-2-osobowy-turystyczny-8066164709?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare

Szybki namiot jest dobry zawsze i wszedzie tam gdzie obawiasz się go pozostawić oraz wtedy kiedy chodzi o niską masę podczas przenoszenia namiotu na własnych plecach. Jeśli jednak baza wypadowa jest stała i nie boisz się, że Ci ktoś namiot rąbnie to moim zdaniem lepiej dołożyć i kupić coś solidniejszego.

Namiotu nie mam zamiaru nosić na plecach, tylko wozić w bagażniku auta. A jak gdzieś pojadę to nie wiem czy będę łowić w obrębie 200m, 300m czy 1 km od namiotu. Więc szybka i łatwa możliwość złożenia/rozłożenia i wrzucenia go do bagażnika się przyda.

Edytowane przez Jozin

Ja tam nie wiem ale.

Szybki namiot zajmuje za dużo miejsca. W kajaku czy na motocyklu nie widzę w ogóle możliwości transportu.

To chwyt marketingowy dla leniuchów i ma sens wtedy gdy masz porównanie do starych namiotów z aluminiowym stelażem.

Obecne namioty iglo z pałąkami rozkłada się w 10min łącznie z przybijaniem śledzi a zajmują mało miejsca.

Oglądałem, macałem i szybki kupił bym, gdybym jeździł do Chorwacji na leniwe wakacje samochodem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk