Razem z Bratem postanowiliśmy nabyć sobie nową echo na jesienne coroczne wyprawy. Echo używane jest bardzo mało, zaledwie parę dni w roku. Do tego jesteśmy totalnymi laikami w jej obsłudze.
Ostatnio widzieliśmy w akcji echo Lowrance kolegi, gdzie obraz dna był bardzo realnie odzwierciedlony na ekranie. Bardzo spodobało mi się wręcz fotograficzne odwzorowanie dna i super widok na ekranie, który nie wymuszał "interpretacji" obrazu i zgadywania, czy to ryba, patyk czy ławica drobnicy.
Zdecydowaliśmy się z Bratem na Lowrance Elite 4X. I teraz pojawił się problem, bo znalazłem kilka wersji tego modelu: 1. Elite 4X DSI 2. Elite 4X HDI 3. Elite 4X Chirp
Dziś znalazłem jeszcze w bardzo dobrej cenie (1000zł) Mark 5X DSI.
Pomóżcie rozszyfrować i dokonać wyboru. Podpowiem tylko, że pod uwagę bierzemy "gołe" echo do 1000zł (to górna granica), marka raczej Lowrance, koniecznie z tym "fotograficznym" przekazem (to chyba technologia DSI?).
Pytanie
Żbiku
Razem z Bratem postanowiliśmy nabyć sobie nową echo na jesienne coroczne wyprawy. Echo używane jest bardzo mało, zaledwie parę dni w roku. Do tego jesteśmy totalnymi laikami w jej obsłudze.
Edytowane przez ŻbikuOstatnio widzieliśmy w akcji echo Lowrance kolegi, gdzie obraz dna był bardzo realnie odzwierciedlony na ekranie. Bardzo spodobało mi się wręcz fotograficzne odwzorowanie dna i super widok na ekranie, który nie wymuszał "interpretacji" obrazu i zgadywania, czy to ryba, patyk czy ławica drobnicy.
Zdecydowaliśmy się z Bratem na Lowrance Elite 4X. I teraz pojawił się problem, bo znalazłem kilka wersji tego modelu:
1. Elite 4X DSI
2. Elite 4X HDI
3. Elite 4X Chirp
Dziś znalazłem jeszcze w bardzo dobrej cenie (1000zł) Mark 5X DSI.
Pomóżcie rozszyfrować i dokonać wyboru. Podpowiem tylko, że pod uwagę bierzemy "gołe" echo do 1000zł (to górna granica), marka raczej Lowrance, koniecznie z tym "fotograficznym" przekazem (to chyba technologia DSI?).
Z góry serdeczne dzięki
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi