mirkus Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 WitamMam pytanie do kolegów wędkujących na jeziorze Lubikowskim. Przeczytałem w jakimś przewodniku turystycznym o głazach narzutowych na dnie tego jeziora .Czy byłoby możliwe uzyskanie od osób wędkujących na tym jeziorze informacji o ich lokalizacji oraz innych ciekawych ukształtowaniach dna typu górki ? Jeśli ktoś nie chciałby tego robić z jakiś względów na forum to proszę skrobnąć kilka słów na priva.Ja osobiście dzwoniłem do Pana Jankowskiego z klubu płetwonurków COCO DIVE z bazą w Folwarku Amalia czy posiada taką wiedzę , ale niestety stwierdził że ich penetracja tego jeziora ogranicza się tylko do jednego głeboczka koło bazy i nic nie wie na ten temat.Jeśli ktoś chciałby podzielić się taką wiedzą tu na forum , to z góry dziękuję. Pozdrawiam Mirek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidos Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Mirkus głazy masz w okolicy wyspy od strony otwartej tafli jeziora.Niektóre widać przy ładnej pogodzie innych już nie bo są za głęboko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 zostaw wędki i weź szkiełka na patrzałki będziesz bardziej zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkus Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Mirkus głazy masz w okolicy wyspy od strony otwartej tafli jeziora.Niektóre widać przy ładnej pogodzie innych już nie bo są za głęboko.Czy te głazy są w jednym miejscu około siebie , czy są porozrzucane w wielu miejscach na jeziorze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidos Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 W innych miejscach ich nie widziałem ani nie słyszałem żeby były te przy wyspie na 5 metrach i płycej wypatrzysz w okularach , na 8-10 wymacał kolega nurek kiedyś tam popłynęliśmy on nurkował ja go zabezpieczałem stąd wiem że tam są.A właściwie do czego potrzebujesz tych głazów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkus Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Moje zainteresowanie wynika z doświadczenia np. ze Śniardw , wiem że głazy takie są dobrym miejscem okoniowym .Na majówce chciałbym to sprawdzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Okonie to tam są i to spore ale raczej szukałbym ich gdzie indziej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkus Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Okonie to tam są i to spore ale raczej szukałbym ich gdzie indziej...Jesteś strasznie tajemniczy ...:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidos Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Chojny dobrze prawi mimo tych głazow to bardzo przeciętne miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkus Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Przyznam że nie jest to łatwe łowisko , przynajmniej dla osób które są tam po raz pierwszy.Mój jeden kolega który przez dziesiątki lat spędzał majówkę i wszelkie urlopy nad leżącym obok jez. Rokitno , po jednej zeszłorocznej majówce , powiedział : ODPUSZCZAM sobie tą wodę !!!!!!! Ja natomiast zaprzyjaźniłem sie z tym jeziorem , choć na początku była to trudna przyjaźń. Z czasem zaczęliśmy się bardziej dogadywać .Moje miejsca w których coś wydłubałem z tej wody to :zatoka , po prawej stronie wyspy (płynąc od ośrodka ADA)okolice cypla (płynąc od ADY do Amalii płynąc dalej za Amalią w rogu jest zwalonych kilka drzew ( tam uwiesił się okoń 45+)i na koniec okolice wejścia do długiej zatoki . Na więcej nie miałem czasu , odwiedzam okolice Międzyrzecza kilka razy w roku po kilka dni . Obdzielam tym czasem zawsze jakieś jezioro . W tą majówkę zaczniemy od Rokitna i Lubikowkiego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi