Gromit Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Cześć Wszystkim po tej i po tamtej stronie kijka pstrągowego.Zaczynam chodzić nad rzekę by połowić pstrążki,kupiłem wędkę Millenium Trout 2,40m c.w.5-25g.Może ktoś mi poradzi jaki do tego dobrać kołowrotek? Pozdrawiam Gromit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 @Gromit, osobiście wybrałbym raczej nieduży kręciołek. Wielkość to 1500-2000. Ważne aby dobrze nawijał linkę i dobrze wyważał wędzisko.Niestety nie wiem jaki polecić ci konkretny model. Na rynku jest już tyle tego, że samemu trudno dokonać wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Z tego co sie orinetuję, choć ostatnio ze względu na nową schiże orientuję się juz coraz mniej to godne polecenia są: do 100 pln:tu jest malyproblem bo zabawek jest tyle ze ciezko wybrac do 200 pln:godny polecenia jest EPIX PRO do 300 pln lub cos koło SPRO BLUE ARC ewentualnie za niewielką dopłatą RED ARC Jesli chodzi o arci SPRO polecam uwadze szczególnie modele któe maja 9tke z oznaczeniu. czyli np 910, 920, 930, 940. Maja spowolniony posow szpuli bardzo dobre hamulec, świetnie nawijają linki i są dośc wytrzymałe. Kilku moich kolegów używa takich maszyn. Jeden do feeder, inny do spinningu, a jeszcze inny (np heniutek) meczy przy ciezkiej trociowej robocie. Jeśli chobrze kojarze to Heniutek ma RED arca wielkości 3 lub 4. Ale chyba sam może się wypowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 hehehspojrzcie na nową zabawkę TEAM DRAGON jak dla mnie to BLUE ARC jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Dobre Mifek, Uwielbiam od zawsze katalogi Dragona i TEN jezyk: Frezowana przekładnia HEG, kształt zazębienia zaprojektowany w trójwymiarowym systemie wspomagania komputerowego. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 ale tuff body od razu widac, ze: Frezowana przekładnia HEG, kształt zazębienia zaprojektowany w trójwymiarowym systemie wspomagania komputerowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Pitt, Ty lepiej zobacz cene tego najmniejszego - rozmiar 20 Chyba zamowie ze 2 na szybkosci.... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 A ja pamietam reklame Shimano, gdzie mozna bylo sie dowiedziec, ze stress free system to system bezstresowy dzialania tych kolowrotkow. U mnie sie nie sprawdzil i byl zdecydowanie stresowy...Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 gumo dobrz epamietam ten system i miny niektorych uzytkownikow tych zabawek faktycznie nie mialy za wiele wsplnego z STRESS FREE <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 A tak w ogole to jak kto ma mozliwosci to w basspro sa Quantumy Catalysty nr 1 i 4 po 70$/szt (wyprzedaz starego modelu).Jak na razie to stwierdzilem, ze plynnoscia pracy dorownuje im Certate i Stella...Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klon Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Ja mogę polecić Ryobi Zauber 2000. Można ściągnąć z hot tackle za przyzwoite $. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiz1 Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Podwyższył bym numerację (@rognis) do przedziału 2500/250/25-3000/300/30. Przy żyłce 0.18-0.22 (na nasze cherlawe pstrągi to aż nadto) na szpulkach kołowrotków wielkości 1500-2000 (i pokrewnych)tworzy się już dość trwała sprężynka z żyłki. Z mojej praktyki te wielkości znoszą dobrze linkę do 0.16 max 0.18Ostatnio polubiłem wszelkie Daiwy - mają szpule o wyraźnie większej średnicy od konkurencji. Waga takiej plastikowej 2500 to jakieś 300 gram i powinna dobrze wyważyć kijek 2.4 m. A jeśli już mowa o wyważeniu wędziska to skłonny jestem przychylić sie do opinii, że dobre wędziska są fabrycznie wyważone. W moim kijku - czy założę 250 czy 350g kręciołek - łowi się jednakowo wygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 hehehspojrzcie na nową zabawkę TEAM DRAGON jak dla mnie to BLUE ARC jak nic Te kręcioły schodzą podobno z tej samej linii montażowej co Zaubery... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromit Opublikowano 29 Marca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Dzięki za porady. Sebek czy z tego co powyżej można coś kupić w Jerku?Guzu, dowiedziałem się od Sebka że jedziemy razem do Szwecji,podobno mamy byc nawet na jednej łodzi ... Pozdrawiam Gromit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Gromit, Fajnie ze jedziemy razem do Szwecji. Co do lodzi, to dowiaduje sie tego od Ciebie... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Gumo ja pływam sam Przywiozę ze sobą takiego Gamblera z silnikiem 250 KM. Jak Wy będziecie wypływać to ja w zatoczce będę ciągnął kolejnego szczupaka. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Gumo czy Guzu ? Ja zamiast Gamblera wezme namiot i zanim doplyniesz do zatoki, ja juz bede mogl zaprosic Cie na przeglad zdjec z porannych polowow Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Oczywiście Guzu Hmmm ... no to będe musiał spać chyba na tym gamblerze W każdym razie łódź już jedzie do Polski z kierowcą ... PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Nie no Remek, Prima sorcik Guzu p.s. postaram sie dac zaprosic na krotka przejazdzke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavi Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 @Remek, żona sie dowie ze Twojego Gamblera bedzie ujeżdżała taka Pani Azjatka, to nici z ryb w tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Wracając do tematu ... to myślę, że kierowca ten złoiłby tyłki niejednemu wędkarzowi ... O technice castingowej wogóle nie wspomnę bo to inna bajka - tutaj jestem pewien. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Wracając do tematu ... to myślę, że kierowca ten złoiłby tyłki niejednemu wędkarzowi @remek,Hmmm, to mogłoby być nawet przyjemne - przypomina mi się taki film Payback z Melem Gibsonem - tam też była taka Azjatka, która lubiła łoić tyłki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 @Gromit, podjedź do Jerka, mają tam parę fajnych kręciołków.Ogólnie największy wybór kołowrotków jest w sklepie na Wybrzeżu Gdańskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi