przemow Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 @ gumowy nie Ciebie cytowałem :-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Mam takiego 4000 FB ale zbyt krótko by wydawać opinię, narazie pracuje bardzo ładnie, cicho, płynnie. Łowię nim zarówno wahadłami od 15 do 30 gram, jerkami po 30 gram i gumami 4-5 cali z główkami od 10 do 35 gram. 4000 fb to chyba był rocznik 04-07 więc masz innego, ale to pewnie przejęzyczenie bo wiesz to na pewno jak i znasz pojemność szpul shimano 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 @Profil_Nieaktywny, nie o te FB chodziło Te jest od Mefisto, jest na grubo przesmarowane, na pewno nie smarem Penna, ma nowe łożyska EZO i skasowane wszystkie luzy ... Aha, ma takie samo łożysko pod rolką jak w FK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 ale fb to fb a fb z ci4 to zupełnie inny kołowrotek, czy od Mefisto czy z innego sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Te Ci4+ od Mefisto są w niezłej cenie i zastanawiam się nad takim w rozmiarze 2500 do pstrągowego Lamiglasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Na temat FK jak na razie niewiele się dowiesz. Pewnie ma go sporo ludzi ale za wcześnie by wystawiać mu laurkę choć pierwsze wrażenia bardzo pozytywne FJ to prawie to samo co FD tyle, że z pojedynczą korbą. Nie wiem czy nada się pod takie łowienie jak opisujesz bo to kołowrotek o raczej sporym nawoju Nawoj da się kontrolować, jak FJ sprawdza się w boju? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Słyszałem o przypadkach jak i widziałem na własne oczy luźne odkręcone rotory w FJ przez brak śruby kontrującej. Ze 2-3 sztuki ale zawsze coś Poza tym ok, ale bez szału. Brak łożyska w rolce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Słyszałem o przypadkach jak i widziałem na własne oczy luźne odkręcone rotory w FJ przez brak śruby kontrującej. Ze 2-3 sztuki ale zawsze coś Poza tym ok, ale bez szału. Brak łożyska w rolce.A w FK jest łożysko w rolce ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Nie wiem, ta wiedza nie była mi potrzebna więc nie oglądałem schematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 (edytowane) Stradic FB to to samo co FB Ci4+? Całe forum już wie że masz Fbci4+A całe forum wie, że masz coś osobistego do gościa, bądźmy poważni. Błe... Edytowane 18 Października 2016 przez FidoAngel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 W fj jest łożysko w rolce które po jednym sezonie mi szumiało jakby startował samolot. Wymieniłem na ezo i po kłopocie. Poza tym bez zastrzeżeń. Kręci drugi sezon boleniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 (edytowane) A całe forum wie, że masz coś osobistego do gościa, bądźmy poważni. Błe...Tak dla jasności to nie chodzi o człowieka a o jego nieprawdziwe wpisy ( juz pomijam kolorowe wiązanki które dostałem od niego na priv) co już kilkadziesiąt razy zostało potwierdzone np.wczoraj. Dalej będe pisał jeśli znów pojawią się dziwne teorie i niczym nie potwierdzone wymysły. Zastanawiam się tylko czy ma to sens?.....skoro naoczne dowody nic nie dają..... Edytowane 19 Października 2016 przez przemow 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 W fj jest łożysko w rolce które po jednym sezonie mi szumiało jakby startował samolot. Wymieniłem na ezo i po kłopocie. Poza tym bez zastrzeżeń. Kręci drugi sezon boleniowy.Kolego @karpiu08 czyściłeś co jakiś czas rolkę? Czy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Tak, dwa razy czyścilem. Po pierwszym trochę pomogło. Po drugim prawie wcale i za trzecim razem wymieniłem łożysko. Po wymianie łożyska kręcil jak po wyjęciu z pudełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Jak szumi rolka można dać oliwki przez port.. mi to zawsze działa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Na jak długo oliwka działa? Najpierw tydzień, 4,3,2,1 dzień....Nie prościej wymienić to łożysko? Przecież nie jest ono kosmicznie drogie. A nie nosić ze sobą oliwke nad wode( widziałem takiego artyste) lub być zaskoczonym że nagle rolka pękła bo i to się zdarza..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 nigdy nie miałem takiej potrzeby by wymieniać łożysko a oliwkę lałem kiedy mi się podobało.. mi rolka podobnie jak guma nigdy nie pękła ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 (edytowane) Bez obrazy ale albo masz słaby słuch:-) ( bo niektórzy słyszą nawet to czeczgo zwykli "Kowalscy" nie słyszą) albo łożysko Ezo SMR :-) lub tanio kupiłeś oliwke na litry :-)))) Edytowane 20 Października 2016 przez przemow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Łożyska wymieniłem w zauberze - tam to potrafią szumiec, w FJ na powadze -nie miałem takiej potrzeby ... a słuch?, czasem jak na złość mam dobry.. ☺ Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Nie ma się co dziwić. Ryobi kupuje te łożyska pewnie na kilogramy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Na kontenery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Czy do Stradica FJ pasuje jakaś podwójna korba np od FD,FC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Czy do Stradica FJ pasuje jakaś podwójna korba np od FD,FC?Od FC nie będzie pasowała bo nie jest wkręcana ... Od FD będzie pasowała na 100% 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Od ultegry, TP i tym podobnych z roczników 10-12 na pewno pasuje. Sam mam taką od ultegry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Od ultegry, TP i tym podobnych z roczników 10-12 na pewno pasuje. Sam mam taką od ultegry. Może chcesz odsprzedać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi