Skocz do zawartości
  • 0

Zakup łodzi aluminiowej - prośba o poradę odnośnie ceny

wobler129

Pytanie

Witajcie,

mogę kupić od kolegi łódź Ranger 1600V. 500cm. W komplecie przyczepa, silnik zaburtowy Johnson 40km dwusuw, linia paliwowa, silnik dziobowy motorguide 50lbs, echosonda - lowrance USA coś jak Mark 5x Pro, drugi taki sam silnik Johnson 40km z rozwaloną spodziną - na części zamienne, akumulatory, dwie lampy-reflektory, basen z pompką natleniającą ryby, pompa, która wypompowuje wodę z pokładu w razie deszczu, nowy komplet wykładzin na pokład itd.

I tu prośba do kolegów - odnośnie ceny. Nie znam się na takich łodziach, bo nigdy się nimi nie interesowałem. Kolega zaproponował 20tys PLN. Pewnie można się jeszcze potargować. Co doradzicie? Czy to okazyjna cena, czy normalna - rynkowa?

Dodatkowo burty pomalowane nowym żelkotem, nowo obszyte fotele.

Z góry dziękuję za porady i liczę na kilka cennych opinii :)

post-46173-0-07673000-1426091988_thumb.jpg

post-46173-0-46924800-1426092014_thumb.jpg

post-46173-0-30427400-1426092076_thumb.jpg

post-46173-0-32143200-1426092100_thumb.jpg

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam ... mogę wtrącić tylko tyle że kolega womaly23 ma trochę godzin wypływanych na różnorakich łąjbach i chyba wie o czym mówi.

Swoja drogą fajnie będzie pooglądać kolejną fajną łódkę z USA na okolicznych wodach - ciekawe co ciekawego kolega sprowadzi ??? Czy coś takiego jak ma Wąsal ??? czy raczej jak kolega Wojtek Tracker ???

Sorki że niezbyt w temacie ....

Edytowane przez byk

• 0

Byk - no Rafał ma fajna łódeczkę, pływałem  na niej  po domaniowie i "podobno" po czorsztynie ale to dłuższa histroia dla wtajemniczonych , fajna łajba jeśli chodzi o Wojtka to jeszcze baaaaaaaaaaardzo długo nie  będzie mnie stać na take łódkę ;). Po odciążeniu jej ( łódki  Rafała) , zrzuceniu zbędnego balastu itd naprawdę fajnie to pływa...  I w coś takiego będę celował aczkolwiek przeszukując  strony z ogłoszeniami w USA stwierdzam, że  są fajniejsze łódki od trackera przeważnie za lepsze pieniądze , tak samo wyposażone na plus za wysoką burtę...

Edytowane przez womaly23

• 0

Trochę się.... zdenerwowałem. Bo umówiłem się na 18tys z silnikami, a nagle ktoś z warszawki się zgłosił i mówi, że za 25tys ją weźmie, jak znajomy mu ją dowiezie. I nagle cena dla mnie to 24 patyki....... porażka.