Skocz do zawartości

Wędka dla początkującego spinningisty.

malec 12

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zaczynam przygodę ze spinningowaniem. Doradźcie jakiegoś kija. Zastanawiam sie nad kijem Dragon Thytan Sensitive 270 2-15cw albo Jazon Black Arrow 270 5-25cw.

Witaj na forum.

Na wstępie przygody z forum polecam odwiedzić ten wątek i zapoznać się z jego treścią oraz stosować do niej.

http://jerkbait.pl/topic/3698-regulamin-jerkbaitpl/

Następnie przywitać się tu:

http://jerkbait.pl/topic/29579-powitanie-na-jerkbaitpl/page-78

Jak już to zrobisz, to odpowiedzi na swoje pytanie znajdziesz w zasobach forum, polecam korzystanie z wyszukiwarki.

• Like 1

malec12 zerknij w ten temat - klik a na przyszłość nim zadasz pytanie popatrz czy czasami w dziale Spining lub innym z zakresu tematycznego jaki Cię interesuje nie ma podobnych tematów, zapewne znajdziesz wiele podpowiedzi na nurtujące Cie pytania. ;)

Ja z tych dwóch wybrał bym ten pierwszy ,ale kolego wszystko zależy jakie rybki chciał byś łowić ,na jakiej wodzie i oczywiście jakimi przynętami 

Porady eksperta są bezcenne i  wniosą wiele dobrego dla tego forum. Z niecierpliwością czekam na jakiś artykuł, gdyż będzie się miło czytało  :)

Miał ktoś może kontakt ze spinningiem Dragon Thytan X-jig 2,70m 3-25cw. Jeśli tak czekam na opinie =]

Używałem tej wedki kilka razy w poprzednim sezonie, na główkach 5-15g i dość ładnie pracowała, wykonanie też ok. Nie mam porównania do innych podobnej klasy spinningów. Przypieło się na nią kilkanaście rybek, niestety było dość dużo spadów. Pewnie dużą role odgrywał tu brak doświadczenia, jednak spinningami o wolniejszej pracy bezpieczniej holuje mi się rybę. Pod szczupaka taki x-fast chyba nie bedzie najlepszy. Zresztą zobaczysz co Ci doradzą bardziej doświadczeni..