Skocz do zawartości

Irlandia 2015

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma Krzychu lepszej wędki na Sea Bassy (ostatnio nastała moda na dokładnie tą Elitkę wśród bassowców w Holandii), na rdzawce tej wielkości (powyżej 70 cm) jest już troszeczkę za słaba.

Daiko super, szkoda tylko, że tylko raz nią do tej pory łowiłem.

Ta sama miejscówka, tylko wtedy mieliśmy 3 m fale ;)

Edytowane przez tpe

• 2 miesiące temu...

Kolejny mój sezon na Zielonej Wyspie dobiegł końca.

W oceanie złowiłem ponad setkę Bassów, czyli podobnie jak w zeszłym roku. I podobnie jak rok i dwa lata temu Bassy znikły po otwarciu sezonu 15 czerwca. I podobnie jak rok temu bardzo dobry był październik. Koniec tego miesiąca był rewelacyjny! Złowiłem w kilka dni ponad 30 labraksów. Najlepszy dzienny wynik - 16 ryb w jedno popołudnie. W sumie oznakowałem dla IFI 100 Sea Bassów, które pływają w Atlantyku z żółtymi tagami.

Moje rzeki łososiowe znowu nie były zbyt szczodre. Złowiłem tylko dwie srebrne ryby: 81 cm na początku czerwca i 70 cm we wrześniu.

Dopisały za to szczupaki. Podczas 4 jednodniowych wypraw złowiłem z moimi kompanami na łodzi naprawdę sporo szczupaków, w tym dwie metrówki i kilka ryb ponad 90 cm.

post-45603-0-07077700-1447260542_thumb.jpg

post-45603-0-20925400-1447260562_thumb.jpg

post-45603-0-79566400-1447260593_thumb.jpg

post-45603-0-56030700-1447260621_thumb.jpg

• Like 9