fryzjer Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Witam kolegow. Mam pytanie do uzytkownikow ww kija. Posiadam wersje 2.45 m 6-20 gram. Kijek calkiem przyjemny fajnie lezy w dloni super katapultuje wszelkie jigi i woblerki ale kurcze nie moge na niego trafic nic poza okoniami w czym pasuje mi bez dwoch zdan. Chcialbym aby osoby ktore lowia tym kijem prosic o sugestie czy ten kij jest w stanie skutecznie i co wazne CELOWO lowic sandacze? Najbardziej mnie interesuje czy przy uzyciu plecionki kij bedzie w stanie zaciac twardy pysk sandacza. Moze ktos mial wiecej szczescia i przylowil jakiegos zanderka i podpowie. Nie mam tu oczywisci na mysli smokow 5 kg plus. Pytam o standardy Polskie czyli do 3 kg bynajmniej u mnie tak jest. Nie lubie zabierac nad wode kilku wedek dlatego poszukuje jednego kija co ogarnie okonia ale i sandacza od biedy. Jesli ktos moze sie podzielic opinia to bede wdzieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Witam kolegę mój znajomy łowi na Diaflexa z tym ,żę 5-35gr cw. i jest to kij na wklejce z sandaczami nie ma problemu pod warunkiem że są w łowisku .Nie wiem jaka jest różnica miedzy tym kijem a kolegi .Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateczek123 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 (edytowane) Nawet i wklejką zatniesz sandacza, wszystko zależy od Ciebie(siły jakiej użyjesz do zacięcia, sprzętu-ostre haki itp.). Ja na odrze do połowu sandaczy potrzebuje kija o ciężarze wyrzutu do 35 gram, chodź czasami przydałby się taki do 50 gram . Moim zdaniem takie minimalne minimum kij na sandacze do połowu w rzece powinien mieć te CW do 25-28 gram, żeby chociaż założyć jiga 20 gram plus 3 calowe kopyto. A gdzie chcesz łowić te sandacze? Edytowane 12 Marca 2015 przez Mateczek123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryzjer Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 caly czas poszukuje jednego kija zeby nie wozic nad wode 2 luc 3. Posiadam tytulowy kij z tym ze tak jak pisalem na razie same okonie trafiam i nie wiem jak ten kij pod inne ryby sie sprawdzi. Kgj jest szybki i szybko gasnie ale nie pracuje jak wklejka ze pracuje tylko 5 cm szczyt a reszta"stoi". Fenomen moim zdaniem kija polega na tym ze ma bardzo lagodne i rownomierne ugiecie pod rekojesc ale przy podbiciu pracuje na okolo 10-15 cm i stad moje pytanie do was. A co do diaflexa zander to podejrzewam ze to zupelnie inna konstrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Witam, miałem w/w kij i bez problemu łowiłem na niego okonie sandacze i szczupaki. Jeżeli nie będziesz łowić więcej niż 15g + wąsko pracująca guma 10cm (pisze o wodzie stojącej bo na rzece nie miałem okazji testować) to bez problemu kij poradzi sobie, z przyłowem dużej ryby również też nie będzie problemu. Na na swój złowiłem szczupaka 97cm i hol trwał ok minuty może dwóch. Więc bez obaw to jest świetna seria wędek w tej cenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryzjer Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 no to mnie ucieszyles ;)dziekowac za Twoja podpowiedz dlugosc tez miales ta sama tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Miałem dwa Diaflexy, a tego o którym piszesz miałem w ręce i dla mnie to kij pstragowo kleniowy. Sandacze, owszem można łowić, ale przynętami dopasowanymi do kija. W zasadzie nawet czechosłowacka Soną da się łowić sandacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Tak miałem identyczny kij i bez problemu łowiłem nim sandacze do 80 cm. Ale zaznaczam że jeśli chciałabyś łowić ciężej niż 15g+ guma to trzeba poszukać coś mocniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi