popper Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Zależy mi, dość mocno, na szybkości maszynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 (edytowane) No dla mnie szybki, ale jak ma sie z przekladem do innych aparatow to nie wiem. Na fotografi znam sie niewiele, a jeszcze mniej co do samych aparatow. Oczywiscie mowie o tg850 bo takowego posiadam. Ten nowszy to moze jest jeszcze szybszy. Edytowane 18 Marca 2015 przez Kwinto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Duży wpływ na szybkość ma jakość karty pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Mam nadzieję, że nie sper.... :/ Link do fotek od Kuby https://drive.google.com/folderview?id=0B5rwUZS2ug3ScnVBRzNIMXo1ZFk&usp=sharing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Duży wpływ na szybkość ma jakość karty pamięci.Tomku, bardziej mi chodzi o autofocus, celność, szybkość od nastawienia do naciśnięcia spustu i czas reakcji migawki oraz lampy.Mam takiego jednego smyka, który mi jak duch, na fotkach z Panasonica lata. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Za ciemno w pomieszczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Z nim zawsze tak, że lampa ma spóźnioną kurtynę. Tylko D90 dawał radę do tej pory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 (edytowane) Zdjęcia w linku są czasami robione na różnych ustawieniach scen itp. Stąd podobne fotki różniące się barwami. Spodobało mi się zwłaszcza jedno ustawienie (nie pamiętam nazwy), które idealnie nadaje się do zdjęć roślinności, drzew, kwiatów itp (różnica w barwie widoczna na zdjęciach rudego kota). AF jest bardzo szybki wg mnie, na pewno szybszy niż w moim poprzednim TG8000. Efekty umieszczania "zdjęcia w zdjęciu" to też fajny bajer jako dodatek. Ie trzeba bawić się w Photoshopie Fotograf ze mnie jak z koziej dupy wór na węgiel, większość zdjęć robiona na trybach automatycznych, ew P lub na wybranych scenach. Edytowane 18 Marca 2015 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Mam poprzednika. TG 830. Zdjęcia robi prawidłowe, zdał egzamin podczas ciągłych zanurzeń przez 3-4 godz. Na dworze - fajne kontrastowe zdjęcia. Filmiki w miarę. Nie boi się piasku. Tutaj wrzucałem zdjęcia podwodne.https://www.facebook.com/bigrafi/posts/925824400777935Większość też ostatnich zdjęć moich wobków jest z tego aparatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 (edytowane) TG-3 mam od roku. Świetny aparat. Jasna optyka umożliwia robienie dobrej jakości zdjęć pod wodą co dla mnie było sprawą ważną przy tym aparacie. Bardzo dobrej jakości zdjęcia w ustawieniach makro Fotki straciły na jakości przy pomniejszaniu. Jeśli chodzi o baterię to szybko zużywa się przy nagrywaniu filmów. Jeśli chodzi o robienie fotek - nie ma problemu, spokojnie wystarcza na cały dzień. Denerwujący jest natomiast odgłos pracy silniczka zooma który nagrywa się podczas filmowania.... Z akcesoriów dodatkowych warto zwrócić uwagę na konwerter FishEye - przydatny podczas nagrywania filmów oraz filtr polaryzacyjny - świetna sprawa przy robieniu zdjęć nad wodą ponad to zabezpiecza obiekty przed zarysowaniem. Do tego jeszcze GPS z funkcją śledzenia trasy.Możliwość podłączenia poprzez WiFi do smartphona i zgranie zdjęć, trasy lub zdalne sterowanie aparatem.Wiele innych ciekawych funkcji. Generalnie sprzęt na 5 z małym minusem. Edytowane 18 Marca 2015 przez yffea 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Troche to potrwalo Ale wczoraj odebralem w koncu Tg-3 w wersji black. Rozmiar w porzadku. Obudowa mocno skomplikowana. Rozne ksztalty z niej wystaja. Prawie nie ma gladkich powierzchni ten aparat.Wygodnie sie go trzyma. Zolta kartka za ladowanie baterii W APARACIE. Nauczony jestem, ze w Nikonach, Canonach czy Lumixach. Baterie wyjmuje i wkladam do ladowarki.Tutaj natomiastKabelek w plastikowy kwadrcik. Potem drugi kabalek. Potem to do pradu. A na drugi koniec aparat. Nie wyobrazalem sobie, ze mozna takie rozwiazania sprzedawac w 2015 roku. Mozna. Kupilem Aparat posiada dwie klapki. Jedna skrywa baterie i karte pamieci. Druga wtyczke na kabelek do ladowania i jeszcze jakies gniazdko. Co ciekawe obie klapki maja opcje LOCK. Wiec warto zwrocic na to uwage, zanim sie nad ranem wylamie klapke wkladajac swieza karte pamieci przed startem na ryby Zoom moglby chodzic szybciej (aczkolwiek w warunkach lowiska nigdy nie uzywam zooma). Reakcja na nacisniecie przycisku migawki jest wiecej niz zadowalajaca. Jest naprawde szybko. Przycisk ON - OFF juz takim demonem szybkosci nie jest. Aplikacja Wifi na smartphone - bardzo sprawna i przydatna. Tym bardziej kontrastuje to z "epoka kamienia lupanego" jak chodzi o ladowanie baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 10 000 Grubo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 No ale to ladowanie baterii rzeczywiscie jest zlym rozwiazaniem. W TG 850 bateria jest wyciagana. Mogli to tak zostawic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Hej, a jak w tym TG-3 działa samowyzwalacz? Da się na pilota? Da się wyzwolić za jednym strzałem kilka zdjęć seryjnych? Takie coś mi się ciągle marzy. Mój TG-2 tego nie potrafi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Hej, a jak w tym TG-3 działa samowyzwalacz? Da się na pilota? Da się wyzwolić za jednym strzałem kilka zdjęć seryjnych? Takie coś mi się ciągle marzy. Mój TG-2 tego nie potrafi...Dlatego go kupilem. Bo sie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 24 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 TG3 ma wifi, więc można sterować aparatem poprzez smartfona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Bateria w TG-3 jest wyjmowana i oczywiście można ładować za pomocą sieciowej ładowarki. Ja dokupiłem taki zestawik - http://www.aliexpress.com/snapshot/6540926085.html?orderId=66209748235623 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Daniel,- jeśli robiłeś już jakieś zdjęcia wrzuć kilka proszę Przekopałem się przez polskie i niemieckie opinie i wady powtarzają się, więc trudno posądzać o stronniczość.Najbardziej niepokojąca mnie wada to nie perfekcyjnie ostre zdjęcia od ISO 800 w górę i kiepskie panoramiczne zdjęcia wg opinii tzw expertów...Biorę oczywiście poprawkę na to iż parametry zdjęć w warunkach łowiska wyglądają wręcz doskonale i oczywiście na to, że aparat ten jak i jego możliwości i tak wielokrotnie przekracza moje umiejętności fotograficzne, dlatego proszę o zdjęcia, bo co dla "fachury" jest kiepskie czy mogło by być lepsze dla mnie zapewne będzie bardzo poprawne Edytowane 29 Marca 2015 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 (edytowane) Tutaj zalaczam fotke z TG850. Musialem ja modyfikowac. Niestety po modyfikacji stracila troche na jakosci. Edytowane 30 Marca 2015 przez Kwinto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Dzięki Rysiek,- jak na moje oko jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Coś chyba jest nie tak z baterią mojego TG-3 po 20-30 zdjęciach (również z lampą i przystawką LG) zapala się wskaźnik rozładowania baterii....A naczytałem się jaka to wytrzymała bateria...Też tak macie?Ładować dopiero po całkowitym rozładowaniu jak aparat padnie czy wówczas gdy zapala się wskaźnik na czerwono?Czy może praca GPS tak pożerać baterię?Może po prostu trafiłem na jakąś starą baterię lub ładowarka nie ładuje jak należy?Czas ładowania od momentu zapalenia się czerwonego wskaźnika do pełnego naładowania to ok 3 godzin? U mnie było już trzecie ładowanie i wciąż jest tak samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Coś chyba jest nie tak z baterią mojego TG-3 po 20-30 zdjęciach (również z lampą i przystawką LG) zapala się wskaźnik rozładowania baterii....A naczytałem się jaka to wytrzymała bateria...Też tak macie?Ładować dopiero po całkowitym rozładowaniu jak aparat padnie czy wówczas gdy zapala się wskaźnik na czerwono?Czy może praca GPS tak pożerać baterię?Może po prostu trafiłem na jakąś starą baterię lub ładowarka nie ładuje jak należy?Czas ładowania od momentu zapalenia się czerwonego wskaźnika do pełnego naładowania to ok 3 godzin? U mnie było już trzecie ładowanie i wciąż jest tak samo... Zdecydowanie nie powinno tak być. po 20-30 zdjęciach wskaźnik poziomu naładowania baterii nie powinien spaść nawet o kreskę.Sprawdź czy opcjach GPS nie masz włączonego śledzenia trasy. W przypadku kiedy jest ono włączone GPS działa przez cały czas i oczywiście zużywa baterię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 U mnie zdecydowanie dłużej trzyma. Mam jednak wyłączony całkowicie GPS i inne "bajery". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 to jakby komuś się aż tak nie spieszyło, to dla podgrzania atmosfery... Olympus Stylus Tough TG-4http://www.optyczne.pl/8236-news-Olympus_Stylus_Tough_TG-4.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 U mnie po pierwszych probach bateria trzyma dobrze.Natomiast ogolnie srednio zadowolony jestem z jakosci wykonywanych zdjec.Spodziewalem sie wiecej. Jeszcze bedzie jedna "szansa" - samemu definiowany balans bieli tuz przed lowieniem. Celem uzyskania bardziej realistycznych kolorow...Zobaczymy.Na razie ocena mocno srednia - za caloksztalt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi