Skocz do zawartości

Olympus Tough TG 850 vs TG 3

Rekomendowane odpowiedzi

...lub rób pomiar na światło lub na błękit blisko w styku z ziemią/koronami drzew. A potem cienie do obróbki w RAW ... lub HDR w programie graficznym ;)

Zdjecie zrobilem pogladowo, po wypuszczeniu brzany pokazanej w watku brzanowym.

W warunkach spacerow za pstragiem, z aparatem zawinietym na plecach w plecak overboard nie siegam po niego bez koniecznosci (ryby do focenia).

To wszystko rozumiem bo i u mnie praktyka (a nie teoria) tak wygląda. Swoim wpisem rozszerzyłem tylko rady Michała. W sumie, najbezpieczniej, pomimo dużego rozmiaru, warto wszystko robić w RAW bo zawsze da się coś z tego wyciągnąć w programie graficznym ... no może poza efektem uzyskanym przez filtr polaryzacyjny ;)

• Like 1

Guzu, tak ogladam te foty z nowego cykacza, moze technicznie lepsze, ale jakos z tego starego aparatu bardziej mi sie podobaly :)

Moze to tez przez picase, sam jak dodaje zdjecia do albumu googla to tez pozniej troche inaczej wygladaja.

Jak patrze na zdjęcia w kompie a potem jak wychodzą online...to dwa światy.

Różnica do tamtego olympusa jest duza.

Z pewnością ten pentax kryje niespodzianek kilka. Szczególnie dla takiego fotozoltodzioba jak ja...

Na razie jest dobrze :)

Z pewnością ten pentax kryje niespodzianek kilka. Szczególnie dla takiego fotozoltodzioba jak ja...

Na razie jest dobrze :)

Daniel - przeczytaj instrukcje ;-) 

A tak serio bedzie dobrze, aparat dobry jest, dobry obiektyw jest też, teraz tylko strzelać, strzelać i uczyć sie na błedach :)

• Like 1