Skocz do zawartości
  • 0

CENZURA NA STRONIE PZW.

Robert

Pytanie

Ostatnio coraz częściej bezpardonowo wycina się moje wypowiedzi na stronie PZW. Nie ukrywam, że są one krytyczne, ale merytoryczne. Dziś wycięto mój wpis krytykujący zarybianie ZO Kielce. Poddałem w wątpliwość zarybianie zbiornika w Chańczy sandaczem kiedy jestem tam miliony karłowatego sandacza. Zadałem też pytanie czy zarybianie narybkiem było prowadzone jak na zdjęciu, czyli z wora w jedno miejsce. Uznałem to za wyrzucanie naszych pieniędzy w błoto. Reakcją, jak wspomniałem, było wycięcie mojej wypowiedzi. Nawet nie pokuszono się jak przedostatnim razem o naciągnięcie jakiegoś punktu regulaminu aby uzasadnić to posunięcie. Proszę zgłaszać tu podobne wypadki wprowadzania zamordyzmu przez działaczy PZW. http://www.pzw.org.pl/home/wiadomosci/23375/60/%20ZARYBIENIE %20OBWODÓW%20RYBACKICH%20W%20OKRĘGU%20KIELCE.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mi to normalnie zablokowali dostęp do konta użytkownika Cenzura PZW... :unsure: Napisałem im co myślę o ich podejściu do zarybień, do tego co piszą na temat C&R (ostatnio p. A. Zieliński) a wogóle że cały ten PZW to komuna, że niedługo ruszy akcja koniec.PZW.pl i takie tam :lol: :lol: :lol: Nie odpisali nic bo co mieli do napisania? Żenada

• 0

Dostałem na priv chamską wiadomość od byłego prezesa ZO Kielce pana Grychowskiego. Zacytowałem ją na stronie aby ludzie zobaczyli co za persony rządzą zawiązkiem. Trudno się dziwić, że jest jak jest. Wpis oczywiście też został wycięty. Za komuny pewnie jeszcze do drzwi zapukała by załogo „G”

• 0

Dostałem na priv chamską wiadomość od byłego prezesa ZO Kielce pana Grychowskiego. Zacytowałem ją na stronie aby ludzie zobaczyli co za persony rządzą zawiązkiem. Trudno się dziwić, że jest jak jest. Wpis oczywiście też został wycięty. Za komuny pewnie jeszcze do drzwi zapukała by załogo „G”

Robert,

Jest taki dowcip, pasujący do sytuacji :lol: czyli załogi G

O 2:30 w nocy do mieszkania Kowalskiego ktoś głośno się dobija...

Zaspany Kowalski wstaje z łóżka, podchodzi do drzwi i pyta:

Kto tam?

Hydraulicy - pada odpowiedź zza drzwi

O tej porze? - dziwi się Kowalski :unsure:

zza drzwi: Otwieraj chamie, UB nie kłamie ...

:lol: :lol:

• 0

W naszym kochanym PZw dzieją się lepsze rzeczy...

Mam do Was moi mili pytanie. Czy i do kogo można złożyć prośbę o zewnętrzny audyt PZW? czy jeśli mamy sytuację udowodnionej kradzieży to ZK i ZO powinien mieć prokuratora na karku?

Pomóżcie dobrac się do d*** miłym chłopakom. Osiągnąłem punkt wkurwu ostatecznego i mam ochotę na rozpizduchę z misiami z ZO, a akurat by się i kilka podstaw ku temu znalazło.

• 0

Malwersacje to sprawa prokuratury. Audyt w PZW jest tylko wewnętrzny w czasie wyborów. Ja podejrzewam, że jak by tak ktoś z zewnątrz posprawdzał zarządy okręgów pod kątem gospodarności, a raczej jej braku, to nie wiem czy by się chociaż jeden ostał.

• 0

Dokładnie, trzeba kogoś biegłego w ustawie o stowarzyszeniach. Nie bardzo mam czas to studiować i chęci nie te bo już położyłem lage na to. Znam takie numery w ZO Kielce, że można by zmieść z powierzchni ziemi ten bajzel. Jest jednak ale... Nawet jak by ich wszystkich pozamykać to pozostaje pytanie podstawowe, co dalej? Jest się w punkcie wyjścia. Trzeba mieć poparcie i ekipę aby coś zmienić. O ile ekipa by się znalazła to o poparcie dużo trudniej. Wybierają prezesi kół. Kot to jest najczęściej - wiadomo. Nie poprą was bo się boja zmian jak diabeł ... Za nic nie odpowiadają, mogą robić te małe szwindelki to po co im nowe nieznane.

• 0

Robert,

Jest ekipa, jest poparcie... Tu się trzeba jednak trochę w statut wgryźć... Szkoda, że nie rok wcześniej. W wyborczym roku łatwiej... Ale miedzy wyborami też można... Żaden prezes (oprócz Eugeniusza - ale to wyjątek potwierdzający regułę) nie jest kadencyjny...

• 0

Grabowskiego nie ruszysz z prostej przyczyny. Nie ma w żadnym dokumencie PZW obowiązku wyposażania delegata na zjazd krajowy w kompetencje. Chodzi o i zakres. Wygląda to tak, że się go wybiera i facet może robić i gadać co chce. W sumie to nawet gdyby, to nie można go zobligować aby głosował na tego czy innego bo nieznana jest lista kandydatów a głosowanie jest tajne. Jedyny manewr to zorganizować poparcie dla kogoś kto myśli podobnie. W okręgu kielceckim jest to niemożliwe bo wiem kto tam siedzi. Na jednym zjeździe delegaci zagłosowali za ograniczeniem im ilości zgłaszanych kandydatur :lol: Zorientowali się po fakcie. Był tam jeden niegłupi facet których chciał coś zrobić. Przepadł we wszystkich głosowaniach. Potraktowali go jak parszywą owcę.

• 0

. Na jednym zjeździe delegaci zagłosowali za ograniczeniem im ilości zgłaszanych kandydatur :lol: Zorientowali się po fakcie. Był tam jeden niegłupi facet których chciał coś zrobić. Przepadł we wszystkich głosowaniach. Potraktowali go jak parszywą owcę.

Nie,no poplułem monitor. Dowcip stulecia.

• 0

To chyba Marks powiedział, że aby wprowadzić komunizm najpierw trzeba wprowadzić demokrację. Korwin Mikke powiedział, że demokracja to zły ustrój bo rządzi większość, a większość jest głupia co dowodzi moja opowieść. Po za prezesem przeszedł praktycznie cały stary zarząd a sala się tylko wypluła krzycząc, „co to za przywożenie zarządu w teczkach”. Latający Cyrk ...

• 0

Cudne są takie opowieści. Utwierdzają mnie tylko w jednym - trzeba jak mówił Bigos. Wpaść na posiedzenie ZG z kałachem i opróżniać magazynki aż ustanie ruch na sali...

Demokracja chyba nie zadziała.. nie dzisiaj, nie jutro, nie z tym gatunkiem (Homo, rzekomo sapiens).

Jedyne co obserwuję to szacunek dla poczucia humoru losu, dziejów, stwórcy, ducha robotniczego (niepotrzebne wg światopoglądu skreślić). Potomkowie cywilizacji która stworzyła demokrację zakiwają się nią na śmierć, pałując się nawzajem polityczną poprawnością <_< Allah akbar! tak na wszelki wypadek :mellow:

• 0

Cudne są takie opowieści. Utwierdzają mnie tylko w jednym - trzeba jak mówił Bigos. Wpaść na posiedzenie ZG z kałachem i opróżniać magazynki aż ustanie ruch na sali...

Demokracja chyba nie zadziała.. nie dzisiaj, nie jutro, nie z tym gatunkiem (Homo, rzekomo sapiens).

Jedyne co obserwuję to szacunek dla poczucia humoru losu, dziejów, stwórcy, ducha robotniczego (niepotrzebne wg światopoglądu skreślić). Potomkowie cywilizacji która stworzyła demokrację zakiwają się nią na śmierć, pałując się nawzajem polityczną poprawnością <_< Allah akbar! tak na wszelki wypadek :mellow:

Hand granata i tyle inaczej ich nie ruszysz

• 0

Jak wpadniesz z kałachem to zrobią z Ciebie terrorystę chcącego zniszczyć wspaniały ustrój. Będzie okazja wprowadzić cenzure w całej sieci. Jak by się tak podpalić - ooo to będzie zdecydowanie lepiej wyglądać :D Niestety jak pokazuje historia wszystkie tego typu ofiary były daremne więc szkoda etyliny :D Sytuacja jest naprawdę beznadziejna. Nawet zakładając, że zdarzy się cud i młodzi wysadza w powietrze zarządy w swoich kołach a potem całe ZO to niestety nie mają pojęcia o tym jak zreformować związek. Wystarczy poczytać na forum PZW jakie brednie wypisują. Dla mnie niewiele się różnią od betonu. Mało płacić, żadnych obowiązków i ryb ma być do oporu. W lodówce też :D Jak znam sytuacje w PZW to po erze Grabowskiego nastanie era środowiska wyczynowców którzy są jedyną realną siłą w PZW po za betonem. Zmieni się niewiele po za tym, że będą już na max skubać związek.

• 0

Zima na portalach , PZW wraca ..

Nawet jak sobie zakładam , że wszyscy powyżej szeregowego członka PZW zejdą na świńską grypę w trybie ekspresowym , czego oczywiście nikomu nie życzę , to wciąż nie wierzę w zbawienność wymiany person na stołkach .

Nie ma cudów , ani chętnych na cudotwórców nie widzę , co gorsza . A Kowalski tylko jeden ..