grochol Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Dokuś to co , kiedy na tą Warte razem się wybierzemy ? Ja bylem ostatnio ale tylko pospacerować bez wedki troszeczke wiosny nawdychać. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Ja planuje niedzielę ogarnąć. Jak byłem w środę to jeszcze na przelewach był spokój. Jedno ładne branie pomiędzy główkami, ale nie zapiał się. Chyba będzie trzeba łódkę odkurzyć i silnik odpalić I jak wyniki? Ja łajbę odkurzyłem i oleje wymieniłem jeszcze linie paliwową muszę wymienić i można pływać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Dokuś to co , kiedy na tą Warte razem się wybierzemy ? Ja bylem ostatnio ale tylko pospacerować bez wedki troszeczke wiosny nawdychać. Pozdrawiam Jak Dawid (@Lewy013) napisze, że coś się ruszyło, to i ja "zaatakuję"... Mam wrażenie, że Warta co roku "ożywa" troszkę później niż inne rzeki. Oczywiście nie mam na myśli gruntowców, bo oni cały czas mają efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy013 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Byłem w niedzielę ale z brzegu. Tylko jedno branie. Na przelewach pojawiło się kleniowe przedszkole. Niestety pogoda ma się popsuć, a przez spadek temperatury kwiecień możemy mieć z głowy na Warcie. Może dzisiaj jeszcze zaliczę krótki wypad jak się wiatr uspokoi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Czekamy na raport Dawidzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Od trzech dni chodzę za kleniem i zero. Same małe okonki się przyławiają. Ale nawinąłem dzisiaj plecionkę Jaxon monolith excellence 0.06. Pierwsze wrażenie to gładka i fajnie lata. Ale zobaczymy co będzie po czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy013 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 U mnie dzisiaj też zero. Nawet nic przynęty nie powąchało. Czekamy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 U mnie dzisiaj też zero. Nawet nic przynęty nie powąchało. Czekamy...Pogoda do bani dzisiaj była! Typowy kwiecień-plecień... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Pod Poznaniem na Warcie wiem ze klenie gryzą, ale ta aktualna pogoda to idź Pan w .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Panowie co słychać nad Wartą w okolicach Obrzycka-Wronek-Sierakowa?Widać jakieś ataki bolka, czy jeszcze za zimno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Panowie co słychać nad Wartą w okolicach Obrzycka-Wronek-Sierakowa?Widać jakieś ataki bolka, czy jeszcze za zimno?Hej, ja walczę we Wronkach, rzucając za klenikiem trafił mi się bolek, na wodzie już pomału je widać.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Dzisiejszego "pięknego" dnia w naszym kole odbyły się zawody spławikowe na pobliskim jeziorze. Na 10 osób padły dwie płocie Chciałem odreagować i wyskoczyłem nad Wartę potestować nowe wobki od znajomego strugacza. Miałem dosłownie 0,5h. Na woblera na fotce poniżej miałem takie uderzenie, że mi prawie węda wypadła z ręki. Brak skoncentrowania = brak zacięcia. Ale widać było też, że rybka dzisiaj żeruje. Tutaj testowany wobek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Dzisiejszego "pięknego" dnia w naszym kole odbyły się zawody spławikowe na pobliskim jeziorze. Na 10 osób padły dwie płocie Chciałem odreagować i wyskoczyłem nad Wartę potestować nowe wobki od znajomego strugacza. Miałem dosłownie 0,5h. Na woblera na fotce poniżej miałem takie uderzenie, że mi prawie węda wypadła z ręki. Brak skoncentrowania = brak zacięcia. Ale widać było też, że rybka dzisiaj żeruje. Tutaj testowany wobek Na jakim odcinku Warty łowisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Skwierzyna i okolice Skwierzyny. W czerwcu i później także Noteć na wysokości Lipek w górę do mostu w Goszczanowcu. Noteć jest trudna techniczne ale widziałem tam takie brzany... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacperG Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Mendes zlapales brzane w Noteci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Niestety nie. Ale widziałem raz wędkarza z feederem i on wyciągnął brzane 72cm na rosówkę. W okolicy Lipek przy niskim stanie wody na zewnętrznych zakrętach widywałem spławy latem dość często. One się czasami ciekawie spławiają nad wodą. Warto czasami pójść nawet dla relaksu z gruntówką nad wodę bo można w tedy dużo zobaczyć co się dzieje. W tym roku na pewno się tam zamelduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Skwierzyna i okolice Skwierzyny. W czerwcu i później także Noteć na wysokości Lipek w górę do mostu w Goszczanowcu. Noteć jest trudna techniczne ale widziałem tam takie brzany...Ja złowiłem brzanę w Noteci, ale w czasach, kiedy łowiłem jeszcze na przepływankę... Było to na wysokości Czarnkowa. Choć teraz już tam nie łowię, to mógłbym zaryzykować stwierdzenie, że do dziś są tam brzany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Jesienią 2015 r. trafiła mi się nieduża brzana na Warcie w Świerkocinie. Więc chyba nie ma przeszkód, aby takowe występowały również w Noteci - na odcinkach ze żwirowym dnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 W Noteci brzany są już w Ujściu , pojedyńcze sztuki trafiają się do wysokości mostu drogowego pomiędzy Białośliwiem i Szamocinem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacperG Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 W tym roku chcem wybrać sie za brzaną z łodzi na Noteć, od ujścia do Warty w góre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Piszcie konkretnie miejscówki co do metra, brzany na pewno będą wam wdzięczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Kolego bez nerwów, bez łodzi to nie masz szans na łowienie. Poza tym odcinek Noteci o którym piszę ma około 40 km długości więc można szukać ???? brzydko mówiąc do usranej. I ta rzeka jest tak specyficzna że o rybostan się nie boję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Tak w temacie parę widoczków z ubiegłych lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Specyficzna, bo zapierd..a z bardzo dużym uciągiem. Jest też dużo roślinności i innych przeszkód przynajmniej tam gdzie łowię i trzeba się liczyć z dużymi stratami w naszych często nie tanich przynętach co myślę odstrasza część spinningistów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Do tego z nurtem płynie tyle zielska, łodyg, liści i innych fachmętów czepiających się przynęty, że czasami na 10 rzutów 8 lub 9 jest zmarnowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi