Skocz do zawartości

Warta/Noteć Gorzów i okolice

KacperG

Rekomendowane odpowiedzi

Ja planuje niedzielę ogarnąć. Jak byłem w środę to jeszcze na przelewach był spokój. Jedno ładne branie pomiędzy główkami, ale nie zapiał się. Chyba będzie trzeba łódkę odkurzyć i silnik odpalić

I jak wyniki? Ja łajbę odkurzyłem i oleje wymieniłem jeszcze linie paliwową muszę wymienić i można pływać :D

Dokuś  to co , kiedy na tą Warte razem  się wybierzemy ? Ja bylem ostatnio ale tylko pospacerować bez wedki  troszeczke wiosny nawdychać. Pozdrawiam :)

Jak Dawid (@Lewy013) napisze, że coś się ruszyło, to i ja "zaatakuję"... ;) Mam wrażenie, że Warta co roku "ożywa" troszkę później niż inne rzeki. Oczywiście nie mam na myśli gruntowców, bo oni cały czas mają efekty.

Byłem w niedzielę ale z brzegu. Tylko jedno branie. Na przelewach pojawiło się kleniowe przedszkole. Niestety pogoda ma się popsuć, a przez spadek temperatury kwiecień możemy mieć z głowy na Warcie. Może dzisiaj jeszcze zaliczę krótki wypad jak się wiatr uspokoi.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Dzisiejszego "pięknego" dnia w naszym kole odbyły się zawody spławikowe na pobliskim jeziorze. Na 10 osób padły dwie płocie :)

Chciałem odreagować i wyskoczyłem nad Wartę potestować nowe wobki od znajomego strugacza. Miałem dosłownie 0,5h. Na woblera na fotce poniżej miałem takie uderzenie, że mi prawie węda wypadła z ręki. Brak skoncentrowania = brak zacięcia. Ale widać było też, że rybka dzisiaj żeruje. 

Tutaj testowany wobek

c2facddd3864b59fgen.gif?t=1492962572

• Like 1

Dzisiejszego "pięknego" dnia w naszym kole odbyły się zawody spławikowe na pobliskim jeziorze. Na 10 osób padły dwie płocie :)

Chciałem odreagować i wyskoczyłem nad Wartę potestować nowe wobki od znajomego strugacza. Miałem dosłownie 0,5h. Na woblera na fotce poniżej miałem takie uderzenie, że mi prawie węda wypadła z ręki. Brak skoncentrowania = brak zacięcia. Ale widać było też, że rybka dzisiaj żeruje. 

Tutaj testowany wobek

Na jakim odcinku Warty łowisz?

Niestety nie. Ale widziałem raz wędkarza z feederem i on wyciągnął brzane 72cm na rosówkę. W okolicy Lipek przy niskim stanie wody na zewnętrznych zakrętach widywałem spławy latem dość często. One się czasami ciekawie spławiają nad wodą. Warto czasami pójść nawet dla relaksu z gruntówką nad wodę bo można w tedy dużo zobaczyć co się dzieje. W tym roku na pewno się tam zamelduję.

Skwierzyna i okolice Skwierzyny. W czerwcu i później także Noteć na wysokości Lipek w górę do mostu w Goszczanowcu. Noteć jest trudna techniczne ale widziałem tam takie brzany...

Ja złowiłem brzanę w Noteci, ale w czasach, kiedy łowiłem jeszcze na przepływankę... :) Było to na wysokości Czarnkowa. Choć teraz już tam nie łowię, to mógłbym zaryzykować stwierdzenie, że do dziś są tam brzany!