Artek Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Do tego z nurtem płynie tyle zielska, łodyg, liści i innych fachmętów czepiających się przynęty, że czasami na 10 rzutów 8 lub 9 jest zmarnowanych.W zeszłym roku Noteć była lekko czyszczona z tego zielska, w tym roku może będzie lepiej z tymi rzutami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 brzana na Warcie radzi sobie bardzo dobrze , także na pod poznańskim odcinku i dalej w gore też , doszły do tego jeszcze świnki i powróciła certamożna było się o tym przekonać w czasie klęski ekologicznej z zeszłego roku , za to na przykład szczupły jest w odwrocie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Noteć co roku jest wykaszana , w zeszłym roku dwukrotnie. I tak łowić na spina można tylko do końca czerwca ,później płynie zielsko i rzęsa z kanału bydgoskiego. Łowienie zaczyna się od końca października i trwa do końca grudnia. Powyżej Ujścia rzeka bardziej przypomina kanał z podmokłymi brzegami jak typową rzekę nizinną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 można było się o tym przekonać w czasie klęski ekologicznej z zeszłego roku , za to na przykład szczupły jest w odwrocie Chodziło zapewne nie o ubiegły, tylko o 2015 r., a konkretnie październik. Natomiast szczupak jest w odwrocie głównie ze względu na brak tarlisk (to skutek istnienia zapory w Jeziorsku) oraz malejącą liczbę dogodnych dla siebie stanowisk, spowodowany zapiaszczaniem dna i wypłycaniem koryta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 fakt to 2015 , do zaniku szczupaka , moim zdaniem przyczyniły się także bobry , wycinając drzewa i wiklinę wzdłuż brzegu , pamiętam jak jeszcze z 15 lat w tył na moich odcinkach , były fajne miejscówki z podtopioną wikliną czy zwisającymi gałęziami, gdzie ryby miały stanowiska , teraz to puste odcinki rzeki z prześwietlona wodą i z jamami po bobrach wzdłuż brzegu , wsadzili szkodnika , któremu nic nie zagraża i pleni się na potęgę 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kierat Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 (edytowane) Dziś przyjemna wyprawa wydłubany szczupły 70cm z brzegu, na wodzie małe ruchy ale coś zaczyna się dziać Gorzów okolice Edytowane 3 Maja 2017 przez Kierat 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Przez ostatni tydzień zaledwie parę małych kleni. Dzisiaj na zero. Chyba trza czekać na jakieś ocieplenie bo nie widać ryby a nad wodą jestem prawie codziennie. Ogólnie to z temperaturą (wiosną)jesteśmy w plecy z 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Helloł czy nikt nie łowi na Warcie? Dzisiaj byłem testować nowy kijek pod klenia/jazia i powiem, że coś się tam dzieję. Parę kleni trafiłem wielkością 25-37 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Właśnie wróciłem znad Warty, rybka coś widac, że się kręci. Złowiłem 3 kleniki około 30cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzonny Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Przez ostatnie dwa dni chodziłem nad Warte i jedynie przy spichlerzu mialem pare brań ale wszystko pospadało. Coś się w każdym razie dzieje. Może jutro coś sądzie na kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzonny Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Wybrałem się na godzinke i przy spichlerzu skusił się jeden bolek na wobka siek 5cm fotka i poleciał do Warty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 No Warta opada teraz. Byłem z kumplem trochę w niedzielę i on dostał fajnego klenika 40+ i dwa nieduże bolki. Ale co ciekawe widać było żerowanie ryb na owadach praktycznie w samym środku rzeki. Co rusz było widać i słychać jak się ryba przelewa nad taflą wody. Ja na zero. Chyba mniej wyeliminowała gruba plecionka z szczupakową agrafką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Boleń u nas dość fajnie bierze, znajomy co wypad od 2 - 4 sztuk, wielkościowo 60-65cm, dwa 72cm jak narazie największe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kierat Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Dzisiaj w końcu złapałem swojego pierwszego bolka 60 cm . Latałem prawie dzień w dzień, chlapały mi się pod samym nosem, wszystko z pudełka przetestowałem i nic nawet wyjścia dziś założyłem świeżo zakupiony lokalnie woblerek handmade i zadziałało. Miałem jeszcze jedno holowanie myślę że kolega był większy od poprzednika ale brak umiejętności nie pozwolił cieszyć się z nowego PB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzonny Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Łowiłeś kolego koło spichlerza może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kierat Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Dziś poza Gorzowem ale tam też próbowałem kilka dni temu bez rezultatów (może zbyt małe skillsy ) na razie poznaje teren i uczę się szukać dobrych miejscówek pewnie dlatego tyle przyszło mi czekać na tego pierwszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzonny Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 W czwartek koło 16 wybieram się znowu pochodzić jak coś to pisz na priv to może się spotkamy nad wodą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kierat Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 (edytowane) Udana niedziela i nowe PB Dziekuję Rafał1 Edytowane 28 Maja 2017 przez Kierat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzonny Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Gratki:D pobiłeś mój PB ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kierat Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Teraz ja Ciebie zabiorę w moje miejsca w drodze rewanżu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzonny Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 (edytowane) Na dzień dziecka udało mi się wyjąć dzieciaczka 37cm koło spichlerza na kopytko żółte z czarnym grzbietem 5cm Sandaczyk o długości 37 cm to powód do radości? Dumy?!!! Takie dziecko nie powinno być obmacywane, tylko jak najszybciej, w miarę możliwości bez wyciągania z wody wypięte i natychmiast wypuszczone. Robienie zdjęć takim maluchom świadczy o poważnych problemach z umiejętnościami wędkarskimi. Zapoznaj się z regulaminem umieszczania zdjęć na naszym portalu.Zdjęcie oczywiście usunąłem. Edytowane 2 Czerwca 2017 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzonny Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Sandacze mozna łowić od czerwca. To że się trafił niewymiarowy to chyba nie moja wina. A co jest złego w zrobieniu zdjęcia i wypuszczeniu ryby?? Cała operacja trwala max 1 minute i ryba została podebrana podbierakiem. Tak to jest powód do radości bo od 2 lat nie widzialem na odcinku w Gorzowie żadnego sandacza. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupisz Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 (edytowane) Nic nie rozumiesz.Przeczytaj regulamin jerka.Biedna moja rzeka Warta... Edytowane 2 Czerwca 2017 przez Kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzonny Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Chyba kolego troche przesadzasz pisząc że "biedna twoja rzeka Warta". Obchodzę sie z rybami bardzo dobrze i bez wzgledu na to czy mają wymiar czy nie albo czy trafiają się jako przyłow w okresie ochronnym i tak kazda złowiona sztuka trafia do wody w bardzo dobrej kondycji. Takze nie popadajmy w paranoje piszac ze ryby powinnismy w wodzie wypinac( nie zawsze jest taka mozliwosc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kierat Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 (edytowane) Cóż muszę stanąć w obronie kolegi chodź nie do końca bo jak to mówią nieznajomość prawa nie zwalnia od jego przestrzegania Odnieść się mogę tylko do tego jak kolega podchodzi do tego czym się zajmuje i jak traktuje zdobycz Pełna profeska, szybkie sprawne działanie tak że rybka cierpi minimalnie.Pomagał mi wypiąć bolka który chwycił się za grzbiet i płetwę, zapewniam że dużo dłużej by mi zeszło ( amator )TyleA Ty czytaj regulaminJak złapałem tego szczupłego o którym tu wspominałem myślisz że nie chciałem się nim tu pochwalić ale 5cm brakło i mogłem sobie tylko popisać Pozdro Edytowane 5 Czerwca 2017 przez Kierat 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi