Kupisz Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 (edytowane) No to ja zwracam honor, a właśnie chyba wystarczy napisać że fakt taki miał miejsce jak złowienie niewymiarowej ryby. Bez zdjęcia bo to nie jest po linii tego forum.Ps. U mnie sandacze to też już białe kruki.Pzdr! Edytowane 5 Czerwca 2017 przez Kupisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kierat Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Mało łowiących w naszej okolicy wypowiada się w tym temacie (zawsze jak jadę nad wartę widzę kogoś kto łowi) i to jest wielka szkoda bo myślę że zwykły opis już nawet bez zdjęć, opisu miejscówek itd. dawałby nadzieję że ta ryba w tej wodzie JEST i zachęcał do wypadów gdy morale spadają Takie moje zdanie Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rapanui82 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Za dużo kormoranow chodzi z wedkami nad wodą także nie dziw się że mało jest opisów połów z naszej okolicy ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 W sobotę bolenie na Zalewie Bledzewskim intensywnie uczyły białoryb fruwać Ale się tłukły- woda się gotowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 U mnie sezon pszczelarski w pełni i czasu brak. Ale skorzystałem w niedzielę z niepogody i wyskoczyłem po raz pierwszy w tym roku połapać na gumy. Trafiłem fajnego sandacza. Kumpel miał dwie ładne rapy więc nie jest tak źle. Wczoraj godzinka łapania dała parę okonków i ładnego klenia. U mnie wędkarstwo zaczyna się dopiero we wrześniu że względu na pszczoły. Fajnie że pasiekę mam blisko Obry to wyskoczę w drodze powrotnej czasami na godzinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pi_ter Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 (edytowane) To zupełnie nie moje tereny ale wyjątkowo byłem na Warcie po raz pierwszy w życiu między 31 i 32 km w ten weekend. Ryby w wodzie są, podczas jednej zasiadki z federkiem: kleń 40 cm, kilka leszczy 30+ i trochę rożnej maści drobnicy, nawet sumek na biale robaki sie skusił, taki ze 30cm... :-(ps. Jedna zasiadka tzn. od wieczora do rana Edytowane 6 Czerwca 2017 przez pi_ter 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kierat Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 (edytowane) Byłem kilka razy w tym tygodniu to tu to tam i dopiero dziś jakaś zdobycz okonek 29 cm ustanowił nowe PB, na wobka boleniowego 7 cm. Edytowane 9 Czerwca 2017 przez Kierat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawełS Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Dzisiaj w niedzielę o 21.20 zameldował się klenik 48 cm ,nowa życiówka , na Bonito Sandacz 5 . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy013 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Dzieje się coś u was na Warcie? U mnie nędza. Nawet za bardzo nie widać ataków drapieżnika na wodzie. Skubią tylko małe kleniki i okonie. Nic większego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kierat Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 (edytowane) Poprzedni tydzień poświęciłem na wypady badawcze. Pojeździłem o różnych godzinach w jeden rejon, zwiedziłem kilka nowych,przemieliłem wszystko co mam w pudełkach efekt WIELKIE ... nic Pocieszam się tym że jak rozmawiam ze znajomymi to mają podobne doświadczenia, pomijając parę wymiarowych lecz małych rybek nie pozostaje chyba nic innego jak czekać cierpliwie na lepsze dni. Edytowane 26 Czerwca 2017 przez Kierat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Fakt ostatnio Warta nie rozpieszcza. Ja dzisiaj byłem w Gorzowie w serwisie z autem i musiałem czekać 5h więc wyskoczyłem ze spinningiem. Parę małych kleni i okoni. Dość słabo bo w powrocie do domu zatrzymałem się niedaleko Skwierzyny też nad Wartą i miałem już dużo fajniejsze klenie wszystkie powyżej 35cm. Muszę trochę ponarzekać bo kupiłem parę obrotowek DAM w rozmiarze 1 i 2. Porażka totalna. Gasną co rusz. Kiedyś pracowały po zetknięciu z wodą. Tutaj jednak muszę pochwalić firmę ABC. Na wiosnę kupiłem większą ilość i wszystkie pracują "lalunia". Z prądem w poprzek i pod prąd. Niestety ostatnia została wczoraj na Warciańskim przelewie więc dziś poszło zamówienie. Wielki plus firmy ABC to cena. Rozmiary 0 i 1 poniżej 6zł. A ostatnie krótkie wypady nad Wartę i Obrę najlepsze w moim przypadku dają właśnie obrotowki. Zresztą często ryba ma woblery w poważaniu a blachy atakuje zaciekle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Dzisiejszy szybki wypad nad Noteć dał takie dwa ładne garbuski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Byłem dziś kw okolicach Obrzycka... Słońce niemiłosiernie prażyło... Z ostrogi na ostrogę przedzierałem się w dwumetrowych pokrzywach... Zero wędkarzy (brak wydeptanych ścieżek)... "Wydłubałem" trzy małe okonki i jednego bolenia na przelewie. Bolenia namierzyłem, bo zamanifestował swoją obecność, ale później nastała martwa cisza na calutkim odcinku. Miałem nadzieję, że pod wieczór się poprawi, ale już nic się nie wydarzyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grochol Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Biegalem dziś po ostrogach w okolicach Wronek , dwa male okonki i solidna burza , bardzo kiepsko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Biegalem dziś po ostrogach w okolicach Wronek , dwa male okonki i solidna burza , bardzo kiepsko.Bo to trza łowić, a nie biegać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Główny problem Warty i pewnie nie tylko to złowienie czegoś w sensownym rozmiarze. Dzisiaj przez dwie godziny złowiłem z dwadzieścia kleni i parę okoni. Ale największy miał około 35 cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Dzisiaj przez dwie godziny złowiłem z dwadzieścia kleni i parę okoni. Ale największy miał około 35 cm. Jak na dolny odcinek Warty, to całkiem niezły wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agraph Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Wczoraj wybrałem się pierwszy raz potrolować na Warcie w Gorzowie. Rzeka z o wiele większym uciągiem jak Odra w Widuchowej czy Bielinku. Niestety zero efektów, ryb na echo widać bardzo mało. Łowiący z brzegu też raczej bez efektów. Rozmawiałem z ekipami 2 innych łodzi - również na zero ????. Podobno poniżej GW jest lepiej. Czy macie informacje jak tam jest ze slipami? Wczoraj wodowałem się obok Admiry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Dawno nie byłem nad Notecią dzisiaj mały rekonesans i jedna decyzja jutro na wodę. Dawno nie była tak wysoka ,przykładowo poziom normalny wiosenny i dzisiaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Dawno nie byłem nad Notecią dzisiaj mały rekonesans i jedna decyzja jutro na wodę. Dawno nie była tak wysoka ,przykładowo poziom normalny wiosenny i dzisiaj.Ale pięknie! Który to odcinek? Gdzieś koło Kaczorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Dokuś nie Kaczorów, tylko Kaczor (ale nie ten sławny ). Ale to nie ta miejscowość, tylko w górę rzeki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Prawie połowa drogi między śluzami Krostkowo i Nowe. Dojazd niby po drodze gruntowej ale ostatnie 400 metrów to terenowy hardcor. Jutro zrobię parę fotek końca drogi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Dokuś nie Kaczorów, tylko Kaczor (ale nie ten sławny ).Kłóciłbym się o dopełniacza liczby mnogiej słowa "kaczor", ale w tak pięknej scenerii zgodzę się na "Kaczora", nawet tego sławnego!... (Oczywiście chodziło o Kaczora Donalda? ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 kilka razy w roku bywam w Międzychodzie , doradzicie gdzie jest możliwość wynajęcia łodzi nad jeziorem - oczywiście chodzi mi o jakąś rybaczówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Prawie połowa drogi między śluzami Krostkowo i Nowe. Dojazd niby po drodze gruntowej ale ostatnie 400 metrów to terenowy hardcor. Jutro zrobię parę fotek końca drogi.Paweł masz te foty z tej drogi? Czy poziom wody się nieco obniżył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi