Skocz do zawartości

Warta/Noteć Gorzów i okolice

KacperG

Rekomendowane odpowiedzi

Mało łowiących w naszej okolicy wypowiada się w tym temacie (zawsze jak jadę nad wartę widzę kogoś kto łowi) i to jest wielka szkoda bo myślę że zwykły opis już nawet bez zdjęć, opisu miejscówek itd. dawałby nadzieję że ta ryba w tej wodzie JEST i zachęcał do wypadów gdy morale spadają :D

Takie moje zdanie 

Pozdro :)

U mnie sezon pszczelarski w pełni i czasu brak. Ale skorzystałem w niedzielę z niepogody i wyskoczyłem po raz pierwszy w tym roku połapać na gumy. Trafiłem fajnego sandacza. Kumpel miał dwie ładne rapy więc nie jest tak źle. Wczoraj godzinka łapania dała parę okonków i ładnego klenia. U mnie wędkarstwo zaczyna się dopiero we wrześniu że względu na pszczoły. Fajnie że pasiekę mam blisko Obry to wyskoczę w drodze powrotnej czasami na godzinkę.

To zupełnie nie moje tereny ale wyjątkowo byłem na Warcie po raz pierwszy w życiu między 31 i 32 km w ten weekend. Ryby w wodzie są, podczas jednej zasiadki z federkiem: kleń 40 cm, kilka leszczy 30+ i trochę rożnej maści drobnicy, nawet sumek na biale robaki sie skusił, taki ze 30cm... :-(

ps. Jedna zasiadka tzn. od wieczora do rana

Edytowane przez pi_ter
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

Poprzedni tydzień poświęciłem na wypady badawcze. Pojeździłem o różnych godzinach w jeden rejon, zwiedziłem kilka nowych,przemieliłem wszystko co mam w pudełkach efekt WIELKIE ... nic :)

Pocieszam się tym że jak rozmawiam ze znajomymi to mają podobne doświadczenia, pomijając parę wymiarowych lecz małych rybek :( nie pozostaje chyba nic innego jak czekać cierpliwie na lepsze dni.

Edytowane przez Kierat

Fakt ostatnio Warta nie rozpieszcza. Ja dzisiaj byłem w Gorzowie w serwisie z autem i musiałem czekać 5h więc wyskoczyłem ze spinningiem. Parę małych kleni i okoni. Dość słabo bo w powrocie do domu zatrzymałem się niedaleko Skwierzyny też nad Wartą i miałem już dużo fajniejsze klenie wszystkie powyżej 35cm. Muszę trochę ponarzekać bo kupiłem parę obrotowek DAM w rozmiarze 1 i 2. Porażka totalna. Gasną co rusz. Kiedyś pracowały po zetknięciu z wodą. Tutaj jednak muszę pochwalić firmę ABC. Na wiosnę kupiłem większą ilość i wszystkie pracują "lalunia". Z prądem w poprzek i pod prąd. Niestety ostatnia została wczoraj na Warciańskim przelewie więc dziś poszło zamówienie. Wielki plus firmy ABC to cena. Rozmiary 0 i 1 poniżej 6zł. A ostatnie krótkie wypady nad Wartę i Obrę najlepsze w moim przypadku dają właśnie obrotowki. Zresztą często ryba ma woblery w poważaniu a blachy atakuje zaciekle.

• 3 tygodnie później...

Byłem dziś kw okolicach Obrzycka... Słońce niemiłosiernie prażyło... Z ostrogi na ostrogę przedzierałem się w dwumetrowych pokrzywach... Zero wędkarzy (brak wydeptanych ścieżek)... "Wydłubałem" trzy małe okonki i jednego bolenia na przelewie. Bolenia namierzyłem, bo zamanifestował swoją obecność, ale później nastała martwa cisza na calutkim odcinku. Miałem nadzieję, że pod wieczór się poprawi, ale już nic się nie wydarzyło...

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Wczoraj wybrałem się pierwszy raz potrolować na Warcie w Gorzowie. Rzeka z o wiele większym uciągiem jak Odra w Widuchowej czy Bielinku. Niestety zero efektów, ryb na echo widać bardzo mało. Łowiący z brzegu też raczej bez efektów. Rozmawiałem z ekipami 2 innych łodzi - również na zero ????. Podobno poniżej GW jest lepiej.

Czy macie informacje jak tam jest ze slipami? Wczoraj wodowałem się obok Admiry.

• 2 tygodnie później...

Dokuś nie Kaczorów, tylko Kaczor (ale nie ten sławny :lol: ).

Kłóciłbym się o dopełniacza liczby mnogiej słowa "kaczor", ale w tak pięknej scenerii zgodzę się na "Kaczora", nawet tego sławnego!... :)  (Oczywiście chodziło o Kaczora Donalda? :) )

• Like 1