Borowik22 Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 (edytowane) Wczorajszy wieczorny piesek 64cm z Warty, LunkerCity Sheaker seledyn na 12 gr, Fennwick Hmx 2,90 do 28 gr, Penn Battle 3000, pletka Mikado octa do 0,14 Edytowane 23 Września 2017 przez Borowik22 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 (edytowane) Wczorajszy wieczorny piesek 64cm z Warty, LunkerCity Sheaker seledyn na 12 gr, Fennwick Hmx 2,90 do 28 gr, Penn Battle 3000, pletka Mikado octa do 0,14 Edytowane 23 Września 2017 przez Borowik22 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 (edytowane) W sobotę wyskoczyłem na Wartę poniżej Obrzycka na trzy godzinki. Zmokłem okrutnie, ale złowiłem kilka okoni i szczupaczka. Satysfakcję miałem (choć rybki nie były rekordowe), bo byłem jedynym wędkarzem z kilkunastu, który w ogóle coś złowił! Edytowane 25 Września 2017 przez Dokuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Ja ostatni tydzień spędziłem nad morzem. Przez tydzień nie złowiłem ani rybki. Łowiłem głównie z plaży z gruntu. Ale udało mi się wyskoczyć pospiningować w porcie w Kołobrzegu. Dwa dni machania wędą i dupa. Nawet małego sandaczyka nie złowiłem. Fajny klimat w sumie spiningowanie między łajbami, kutrami i innymi. Ale ryby nie współpracowały. Po takim czymś dzisiejszy szczupak 46cm. i okoń około 30 to była wędkarska uczta. Ale idzie panie i panowie jesień Robota na pasiece ustaję i teraz każda wolna chwila ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 ja byłem w sobotę na Warcie w okolicach Międzychodu , i dawno tak nie połowiłem , w sumie 9 zębatych największy 75cm ,jeden okoń i ok 12 brań nie zaciętych , szkoda że nie miałem spodniobutów , ułatwiło by to dojście do wody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzonny Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Wczoraj byłem na starorzeczu Warty (okolice Czechowa) pogoda idealna na szczupłego. Trafił się tylko jeden około 40 cm. Również mogłem zabrać spodniobuty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Ja właśnie tydzień temu kupiłem spodniobuty z decathlona za 149zł. Moje stare niestety się rozszczelniły. Łowienie na Warcie bez spodniobutów jest prawie niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzonny Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Szczególnie przy aktualnym poziomie wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Dzisiaj godzina wieczorem, oblawiłem tylko ulubioną główkę , 3 brania i 3 ryby na brzegu, szczupak 70 cm, i dwa okonie około 30 cm wszytsko z opadu, główka 10 gr, przynety Dam Longhorn oraz Dragon Bandit w seledynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Ja już trzeci wypad z samymi maluchami. Dzisiaj dwa szczupaki 43 i 47 cm. Ten drugi dopiero za 4 razem się uwiesił. Co ciekawe stał pod samymi nogami i widziałem jak trzy razy za gumą" wyjeżdżał". Sandacz nie współpracuję wcale. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 mendes-sandacze u mnie tylko na szarówce, poza tym za wysokie cisnienie jest obecnie bynajmniej mi przy takim nigdy nie brały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Warta idzie do góry, dzisiaj kleń 43 cm na gumę RH , do tego spad bolenia i niezaciete branie sandacza guma ściągnięta pozostaly ewidentne ślady psich zębów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Byłem w sobotę i niedzielę w Antoninach i złowiłem kilka okoni i cztery szczupaczki, ale nic do portretowania się nie nadawało... Jak nie zabieram aparatu, to jest jest co fotografować a jak dźwigam plecak ze statywem, to akurat nic ciekawego nie złowię... ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Ja zdradziłem Wartę z Odrą w okolicach Kostrzyna. Woda wysoka główki przelane. Wlazłem w spodniobutach i jakoś się dało łowić. Trafiłem cztery nieduże szczupaki. Ale pod nogami w trawie spadł mi duży okoń 40+. Do piątku wędkowanie mogę niestety z głowy sobie wybić. Ale weekend ze spinningiem nad Wartą może ktoś z Gorzowa lub okolic się wybiera to chętnie miejscówki nowe poznam???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Dzisiaj się zapuściłem dość daleko w górę rzeki. Chyba już jestem skazany na nieduże rybki.Trzy szczupaki między 52 a 63cm. i sandaczyk 49. Ale klimat jesienny czyli deszcz wiatr i słońce na przemian miodzio. Szybki hol fotki i spowrotem do wody. Wędka Mikado Inazuma Flash Zander po złamaniu końcówki ucięta o 9 cm. z wklejoną nową przelotką szczytową. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Mendes w jakich okolicach łapiesz? bo u mnie już glowki mocno przelane, za glowkami nie ma juz spokojnej wody, tylko uciąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Teraz to tylko w dużych klatkach gdzie są wysokie burty. U nasady przelanych główek w miejscat gdzie jest czcina też można gumę poprowadzić wzdłuż czciny. Najlepsze są jednak burty wysokie no i bez spodniobutów to praktycznie nie możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Dzisiaj sandacz 55 cm, Dragon Fatty perła z czerwonym brzuchem na 10 gr, Tica Fario do 28 gr Penn Sargus 3000, mikado octa 0,14, okoloce Skwierzyny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Na "moim terenie" łowiłeś? Trza było gadać to byśmy się zpikneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 A wyskoczyłem przed meczem, a pod Skwierzyną glowki sa jakoś wyżej i mozna jescze w woderkach porzucać bo u mnie juz się nie da:) ogólnie jedno branie, bolek wieczorem troszkę ganiał ale nie mialem coś na nie ochoty:p woda fajna głęboka jednak w dołkach gdzie co roku byly pstryki jest jeszcze pusto, ele drobnica pod powierzchnią także nie ma co się dziwic, trzeba czekac na mrozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Dzisiaj 3 sandacze gluty po około 40cm, brania z opadu u nasady główki przy warkoczu na Relax Diamond na 12 gr seledyn podciagniety flamastrami na okonia ,brań dużo, ciężko było wciąć ze wzgledu na balon od wiatru, okolice Skwierzyny, szczupaka brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Kurdę Borowik nie bardzo kumam nasada główki przy warkoczu? Ja dzisiaj zarybiałem Wartę narybkiem bolenia i klenia. Niech młodzież rośnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 No znaczy się na stronie zapływowej gdzie warkocz styka sie ze spokojną wodą w najwiekszym dołku:) sorki za pomyłke:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Spoko. No to szacun bo teraz główki przelane i warkocz sie albo przesunął albo po całości przemiał się robi. Pod wodą nie widać zalanej trawy i łatwo o uczep. Ja poniżej 12-14 gram teraz nie schodzę. Dla tego najlepsze burty i duże klatki. Jutro też polecę w okolicę Kijewic, bo od dwóch lat tam nie byłem. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 No woderki obowiazkowo i stosuje dlugiego spina 2,90m bo krotkim nie wyszedlbym.poza zalane trawy, utrudnia troszke opad ale daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi