Skocz do zawartości

Warta/Noteć Gorzów i okolice

KacperG

Rekomendowane odpowiedzi

W sobotę wyskoczyłem na Wartę poniżej Obrzycka na trzy godzinki. Zmokłem okrutnie, ale złowiłem kilka okoni i szczupaczka. Satysfakcję miałem (choć rybki nie były rekordowe), bo byłem jedynym wędkarzem z kilkunastu, który w ogóle coś złowił! :)

Edytowane przez Dokuś

Ja ostatni tydzień spędziłem nad morzem. Przez tydzień nie złowiłem ani rybki. Łowiłem głównie z plaży z gruntu. Ale udało mi się wyskoczyć pospiningować w porcie w Kołobrzegu. Dwa dni machania wędą i dupa. Nawet małego sandaczyka nie złowiłem. Fajny klimat w sumie spiningowanie między łajbami, kutrami i innymi. Ale ryby nie współpracowały. Po takim czymś dzisiejszy szczupak 46cm. i okoń około 30 to była wędkarska uczta. Ale idzie panie i panowie jesień :D  Robota na pasiece ustaję i teraz każda wolna chwila ryby :)

Byłem w sobotę i niedzielę w Antoninach i złowiłem kilka okoni i cztery szczupaczki, ale nic do portretowania się nie nadawało... Jak nie zabieram aparatu, to jest jest co fotografować a jak dźwigam plecak ze statywem, to akurat nic ciekawego nie złowię... ;/

Ja zdradziłem Wartę z Odrą w okolicach Kostrzyna. Woda wysoka główki przelane. Wlazłem w spodniobutach i jakoś się dało łowić. Trafiłem cztery nieduże szczupaki. Ale pod nogami w trawie spadł mi duży okoń 40+. Do piątku wędkowanie mogę niestety z głowy sobie wybić. Ale weekend ze spinningiem nad Wartą :) może ktoś z Gorzowa lub okolic się wybiera to chętnie miejscówki nowe poznam????

Dzisiaj się zapuściłem dość daleko w górę rzeki. Chyba już jestem skazany na nieduże rybki.

Trzy szczupaki między 52 a 63cm. i sandaczyk 49. Ale klimat jesienny czyli deszcz wiatr i słońce na przemian miodzio. Szybki hol fotki i spowrotem do wody. Wędka Mikado Inazuma Flash Zander po złamaniu końcówki ucięta o 9 cm. z wklejoną nową przelotką szczytową.

post-61752-0-06063500-1507405079_thumb.jpg

post-61752-0-71162000-1507405092_thumb.jpg

post-61752-0-19548500-1507405111_thumb.jpg

• Like 2

A wyskoczyłem przed meczem, a pod Skwierzyną glowki sa jakoś wyżej i mozna jescze w woderkach porzucać:) bo u mnie juz się nie da:) ogólnie jedno branie, bolek wieczorem troszkę ganiał ale nie mialem coś na nie ochoty:p woda fajna głęboka jednak w dołkach gdzie co roku byly pstryki jest jeszcze pusto, ele drobnica pod powierzchnią także nie ma co się dziwic, trzeba czekac na mrozy

Dzisiaj 3 sandacze gluty po około 40cm, brania z opadu u nasady główki przy warkoczu na Relax Diamond na 12 gr seledyn podciagniety flamastrami na okonia ,brań dużo, ciężko było wciąć ze wzgledu na balon od wiatru, okolice Skwierzyny, szczupaka brak

Spoko. No to szacun bo teraz główki przelane i warkocz sie albo przesunął albo po całości przemiał się robi. Pod wodą nie widać zalanej trawy i łatwo o uczep. Ja poniżej 12-14 gram teraz nie schodzę. Dla tego najlepsze burty i duże klatki. Jutro też polecę w okolicę Kijewic, bo od dwóch lat tam nie byłem. Zobaczymy.