Skocz do zawartości

Warta/Noteć Gorzów i okolice

KacperG

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj wiatr uniemożliwił łowienie z opadu, ludzie uciekali znad rzeki, fale jak na morzu:) dlatego tez poszedłem na szczupaki i się trafiło 77 cm , grubego pikea:) Dragon Fatty 8 cm brokatowa perła z czarnym grzbietem ogon podciagniety czerwonym flamastrem , na 12 gr, branie w spokojnej zatoce główki, przeciagnol mnie po trawach niesamowicie:) miałem w tej głowce jeszcze jedna rybe ale spadła, ponizej foto

post-48725-0-39508700-1507828073_thumb.jpg

• Like 1

Dzisiaj trochę hardcorowe łowienie. Wiało jak diabli. Jedyna opcja to rzutu pod prąd z wiatrem i ciężka główka. Poniżej 17 gram nie zchodziłem. Ale fajnego szczupaka wyciągnąłem. Jutro dla odmiany lecę na jezioro popływać za sandaczem.

• Like 2

• 3 tygodnie później...

Lipa z tą Wartą ostatnio. Woda jeszcze większa no i wichury jakieś. Ale dzisiaj kurier przywiózł nową wędkę i nie mogłem się powstrzymać. Wiało jak diabli i balon z plecionki się robił ale wydłubałem fajnego pasiaka 34cm. Wędka na blanku Matagi Silky i kopyto 7.5cm. Teraz wciągam febrisan tak mnie wypizgało :)

post-61752-0-07029600-1509395136_thumb.jpg

• Like 5

Wczoraj byłem z psem na spacerku i namierzyłem aktywność boleni na wewnętrznej stronie zakrętu. Brzeg tam wysoki i woda nie płynie za szybko. Dzisiaj tam pojechałem i dostałem parę fajnych rybek. Niestety myślę że do końca roku już się nie połowi "klasycznie" z główek. Szkoda bo to moja ulubiona metoda połowu późną jesienią i wczesną zimą.

post-61752-0-82055600-1510078869_thumb.jpg

post-61752-0-56568100-1510078887_thumb.jpg

• Like 5

No wziął z klasycznego opadu. Dokładnie do końca sezonu chciałbym się nastawić na sandacza. Pewnie parę nocek zaliczę. Aby tylko woda opadła. Jutro dla relaksu pływam za sandaczem na jeziorze. Najpiękniejsze jest to że do pracy dopiero w poniedziałek.

• 4 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...

Dzisiaj po

raz pierwszy miałem okazję pochodzić ze spinningiem nad Wartą. Niestety tylko godzinke. Ale rybka już chodzi fajne. Co prawda wielkością nie powalały ale zabawa fajna. Miałem kilkanaście kleni. Największy może z 35 cm. No I fajny okoń się uwiesił. Do toboty dopiero w poniedziałek więc czasu na rybki nie zabraknie. Warta w stanie podwyższonym.

• Like 1

Wczoraj pojechałem troszkę z feederem nad Wartą posiedzieć. Fajne łopaty połapałem już takie ponad 2kg. Ale pierwszy raz widziałem w tym roku taką aktywność rapy. Już na przelewach i szczytach główek ganiały za ukleją aż milutko. Woda podniesiona więc warunki super. Jeszcze 12 dni i ogień.