DzidaPN Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Dzisiaj wypad na Warte w Poznaniu i pierwsze klenie brały nareszcie bo już sie poddawałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) Cudnie dziś było. Bolenie hałasowały wyskakując nad wodę a w przelewach klenie cicho polowały na rybki. Coś tam skusiłem. Byłem w tym samym miejscu, co ostatnio. Uwielbiam Wartę! (Fotki kiepskie z telefonu, ale wolę zrobić - zawsze coś tam widać...) Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez Dokuś 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 No Warta ma warunki idealne. Lekko przelane ostrogi a na nich buszują kluchy. Niestety nic ponad 40 jeszcze nie złapałem. A rapa widoczna tylko wieczorami. Za dnia nic znać nie daje. Czwartek i piątek na Odrze walcze. Jeeeeeaaaa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Świeże info znad wody... Warta w okolicach Sierakowa żyje...ale szukać trzeba. Wczoraj na dwóch pierwszych miejscach kicha, ostatnie i kolega łowi 65, a ja w godzinę 5 tylko w przedziale 40 - 50. Dziś byłem za Poznaniem... Czerwonak i okolice... ujjj słabo, bardzo słabo jedno branie w okolicy starego elewatora i jeden złowiony w Promnicach. Córka za to przesyła: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 (edytowane) Oj Adaś, okolice elewatora i Promnice zawsze były dobrymi miejscówkami... Kolega był dziś w okolicach Obornik i mówi, że woda fatalna - tzn. brudna, brązowa z przezroczystością max 10 cm... Ja pojadę pewnie dopiero w weekend, żeby ocenić (ale ja jak zwykle - koło Obrzycka)... Edytowane 2 Maja 2018 przez Dokuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszek92 Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Takze bylem w okolicach obrzycka dzisiaj, i potwierdzam katastrofa, woda brązowa, brudna, w przybrzeznych trawach coś buszowało, piękne wyjścia ale w sumie nie wiem czy klenie, czy jazie, czy moze leszcze? Za bardzo drobnym narybkiem, ale na nic nie chcialy sie skusić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Obrzycko. Dokuś co tam słychać w Obrzycku? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Też przyłączam się do pytania jak sytuacja z kleniem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 (edytowane) Dokuś co tam słychać w Obrzycku?Też przyłączam się do pytania jak sytuacja z kleniem? No co?... No co?... ...Dwa tysiące mieszkańców z haczykiem, k-LENI pełno, rynek jest, ratusz stoi i most też... I co jeszcze? ... Aaaaaa! ...Warta płynie! I wcale nie jest najgorzej! Troszkę mętnawa i brunatna, ale powiedziałbym, że jak zwykle o tej porze roku. Byłem w sobotę na rybkach, ale wielki "bum" boleniowy mnie ominął. Woda prawie martwa. Wypatrzyłem jednego bolka, który uderzał w przelewie. Podchodziłem go na czworakach i jak po wyczerpującym skradaniu się byłem już na główce ukryty za kępą traw i miałem się z nim zapoznać, to "wtarabanił" mi się gruntowiec na główkę z fotelikiem, wiadrem, plecakiem i reklamówką jedzenia (wlazł mi prawie na głowę) i stwierdził, że "Aaaa... To pan tu łowi?... Nie wiedziałem..." i poszedł. O bolku mogłem już zapomnieć, bo więcej się nie pokazał. Złowiłem natomiast jednego niedużego klenia i trzy nieduże okonie (troszkę ponad wymiar). Myślałem, że to kleń przed zachodem słońca się uaktywnił a to okonki pod brzegiem buszowały. Tyle wiadomości. Pozdrowionka! Edytowane 7 Maja 2018 przez Dokuś 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 To znaczy BUM boleniowy był? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 To znaczy BUM boleniowy był? W "majówkę" nie mogłem pojechać, więc innym szczęście dopisywało, bo bolenie szalały... A teraz, to był taki pojedynczy,chwilowy i mały "bumek" jakiejś "czarnej boleniowej owieczki", która chyba tylko przez pomyłkę zamanifestowała swoją obecność! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 No za dnia to jest lipa z bolkiem. Woda brunatna i mętna. Ale to nie tylko Warta bo dwa dni spędziłem nad Odrą to zaledwie dwie rapy jeden maluch szczupak 55cm I trochę drobnego okonia. Obecność bolenia widać i słychać tylko jak już prawie ciemno. Ale nawet podoba mi się ta trudna walka o złapanie rybki. Na okazy jeszcze przyjdzie czas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 No za dnia to jest lipa z bolkiem. Woda brunatna i mętna. Ale to nie tylko Warta bo dwa dni spędziłem nad Odrą to zaledwie dwie rapy jeden maluch szczupak 55cm I trochę drobnego okonia. Obecność bolenia widać i słychać tylko jak już prawie ciemno. Ale nawet podoba mi się ta trudna walka o złapanie rybki. Na okazy jeszcze przyjdzie czas.Ano właśnie! Dlatego napisałem, że dla mnie taka trącona woda o tej porze roku, to normalna sprawa. A boleń na Warcie też najbardziej aktywny jest tuż przed zachodem słońca i po. Przynajmniej tak zaobserwowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 No dzisiaj szybki wyskok nad Wartę. Nad wodą pojawiłem się około 20:00 i byłem godzinkę. Ryby siedziały w trawach przy brzegu. Dostałem dwa bolki prawie bliźniacze około 58cm. Maluchy ale cieszą. Ale wszelkie robactwo latające naprawdę daje popalić. Chyba następnym razem zabiorę kapelusz z pasieki. Tutaj prezentacja jednej z ryb. Szybka fota do dokumentacji i szybki powrót do wody. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kierat Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Również dzisiaj byłem za bolkiem ale wpadł wymiarowy szczupły co ciekawe z tego miejsca w którym ładnie bolo ganiał drobnice i w chwili uderzenia byłem pewien że to on bo właśnie wjechał w drobnice blisko wobka.Mendes jakie okolice? ja wieprzyce w stronę miasta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 Ja dzisiaj w okolicach Murzynowa byłem. Jutro lecę w górę rzeki od Skwierzyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Byłem w niedzielę w okolicy Sierakowa... 1,5 h... dwie rybki jeden ładny 65+ i jeden 50- plus branie takiego na oko 55. Ryby są. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzonny Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Ja właśnie wracam z okolic Gorzowa. Na zero tym razem chociaż miałem dwa podejscia szczupłego pod nogi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Ano właśnie! Dlatego napisałem, że dla mnie taka trącona woda o tej porze roku, to normalna sprawa. A boleń na Warcie też najbardziej aktywny jest tuż przed zachodem słońca i po. Przynajmniej tak zaobserwowałem. Wszystkie ryby w tym roku łowione między 13 a 17. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Wszystkie ryby w tym roku łowione między 13 a 17. Bo Ty Adaś to taki niecierpliwy jesteś a ja czekam do zachodu!... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Bo Ty Adaś to taki niecierpliwy jesteś a ja czekam do zachodu!... Lepiej łowić tam gdzie biorą, niż czekać do zachodu. zwłaszcza jak nie ma się czasu czekać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 (edytowane) Dzisiaj od świtu tj 04:20 okolice Skwierzyny, byłem na cyplu łączącym starorzecze z rzeką, totalne dno, gdzie zawsze waliły bolenie-zero, okonie-zero,honor uratowalem niezawodnym smurzakiem osą i wzdłuż opaski z pod kamieni wydłubałem nim 7 kleników do max 35 cm, narazie się poddaje nie mam już pomysłu.... jakby nie bylo ryb... no chyba że jeszcze trawią tą jetkę... Edytowane 21 Maja 2018 przez Borowik22 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Dzisiaj Skwierzyna oblegana przez zawodników. Dwa koła miały zawody więc do wody poleciało kupę zanęty. Poszedłem więc z nadzieją, że za drobnicą podeszły jakieś drapieżniki. Pół godziny i sporo okonia i klucha 53cm. Szkoda że telefon w aucie zostawiłem bo bym fotkę pstryknął. Później sam na zawodach byłem ale spławikowych. Fajnie czasem z bacikiem posiedzieć. No i bolka słychać dzisiaj było bardzo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacperG Opublikowano 29 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Tego sporo okonia to same maleństwa,czy raczej coś fajniejsze juz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Maluchy głównie. Dwa Największe miały 34 I 35cm. Choć jak na Wartę to już fajne ryby. Mój Warcianski rekord w okoniu to 37cm. Teraz do 10 czerwca spadam na Bałtyk za belonami I surfcasting. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi