Skocz do zawartości

Warta/Noteć Gorzów i okolice

KacperG

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnie dwa dni trafiłeś na jedne z najgorzej "żerujących". Przedwczoraj pojechałem z kumplem na miejscówki gdzie latem zawsze coś się dzieje i po pół godzinie wiedzieliśmy że można wracać do domu. Wczoraj dokładnie to samo. Nawet drobnicy nie było widać. Płynełeś szarą łódką?

Tak szara łódka z motorem, nie moja własność, wczoraj byłem tylko gościem na pokładzie kolegi, który często tam pływa.

W okolicy Santoka z łódki spróbowałbym akurat w przeciwnym kierunku, tzn. od cypla w dół rzeki, wzdłuż przeciwległego względem zabudowań brzegu. Rzeka odrobinę większa niż w górę od Santoka oraz jedno z niewielu w okolicy miejsc z zacienionym przez drzewa i zarośla brzegiem.

Na początku chcieliśmy płynąć w górę Noteci ale zniechęciła nas płynąca już rzęsa + inne śmieci wieszające się na kotwicach.

Poniżej cypla byłoby to samo z prawej strony, te miejsca akurat znam bardzo dobrze bo się tam wychowałem nad wodą i lubię tam łapać ale z brzegu :)

No nic... na ryby chyba trzeba poczekać do jesieni.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

70-tka z tygodnia, branie z napływu główki na pełnym wyrzucie, dwa razy pukał, za trzecim razem zgarnął opadającego do dna woblera piękny odjazd na środek i walka, sprzętowo fenwick hmx do 28 gr, Stradic 4000, pletka 0,14, wobler Hunter na fluorocarbonie

post-48725-0-11172900-1599987942_thumb.jpg

• Like 4

Ładny grubasek już :) Ja sobotę i niedzielę spędziłem nad Obra stary dworek. Piękne lokomotywy kluski pływały ale bez reakcji. Jakieś pojedyńcze mniejsze wychodziły do wobkow ale też bez przekonania. Woda w porównaniu do zeszłego weekendu jakieś 50 cm w dół

Dzisiaj 3 bolenie w okolicach 50 cm, do tego dwa okonie, i przegrana walka z sumkiem, niestety się spiął ale to mój błąd wziął przy opasce i wpadłem na pomysł żeby go obejść niestety dostał chwilę luzu i powiedział sajonara:p zostawiając dygoczace nogi i śluz na plecione, wszystkie brania ze środka Warty za płytką przykoską gdzie na dnie leżą kamienie, ryby odpaliły na 20 minut później studnia, poza tym wszystkie brania podczas opadu przynęty w przerwie, na normalne ciągnięcie nie reagowały... aktywności powierzchniowej brak

• Like 1

Dzisiaj 3 bolenie w okolicach 50 cm, do tego dwa okonie, i przegrana walka z sumkiem, niestety się spiął ale to mój błąd wziął przy opasce i wpadłem na pomysł żeby go obejść niestety dostał chwilę luzu i powiedział sajonara:p zostawiając dygoczace nogi i śluz na plecione, wszystkie brania ze środka Warty za płytką przykoską gdzie na dnie leżą kamienie, ryby odpaliły na 20 minut później studnia, poza tym wszystkie brania podczas opadu przynęty w przerwie, na normalne ciągnięcie nie reagowały... aktywności powierzchniowej brak

Cześć! :) Na co łowiłeś? Jak chciałeś obejść tego sumka? Masz jakieś doświadczenia z sandaczem na Warcie? (Ja łowię na Warcie w okolicach Obornik Wlkp.- Obrzycka - Wronek). Pozdrowionka!

Chciałem go obejść bo wziął mi na opasce bo jakby mi się puścił z nurtem to by było pozamiatane a tak jak od drugiej strony mu dasz kontrę to często zaczyna iść pod prąd, sandaczy trochę złapałem niestety trzeba mieć sprawdzone główki bo nie na wszystkich są i nie zawsze jest na nie dzień, ryby w tym sezonie prawie wszystkie na Hunter Fanatic a sandacze najlepiej mi wchodzą na lonhorny z dama albo nietypowo na dragon fatty

• Like 1

Chciałem go obejść bo wziął mi na opasce bo jakby mi się puścił z nurtem to by było pozamiatane a tak jak od drugiej strony mu dasz kontrę to często zaczyna iść pod prąd, sandaczy trochę złapałem niestety trzeba mieć sprawdzone główki bo nie na wszystkich są i nie zawsze jest na nie dzień, ryby w tym sezonie prawie wszystkie na Hunter Fanatic a sandacze najlepiej mi wchodzą na lonhorny z dama albo nietypowo na dragon fatty

Spróbuję u mnie z tymi sandaczami... Dziękuję Kolego za podpowiedź! :) Pozdrawiam i "połamania"!!! :)

Dzisiaj na mojej ulubionej mecie zero kontaktu, kątem oka, na opasce 200 m powyżej dwa razy widziałem jak fajny grzmot bije na środku Warty, po godzinie poszedłem tam zobaczyć, gdy dochodziłem do miejsca uderzył jeszcze raz, drugi rzut na spiryta 9 dał upragnione bum z gejzerem wody:) zdecydowanie najlepsza ryba tego sezonu grube 75 cm, sprzętowo jak wyżej:)

post-48725-0-27598600-1600279885_thumb.jpg

• Like 5

• 5 miesięcy temu...

Fajnie że woda idzie w górę ,są miejsca że woda z koryta wlewa się na międzywale i wypełnia okoliczne dołki może je wypełni bo ich poziom bardzo się obniżył przez ostatnie lata.Patrząc na prognozy pogody,myślę że stan wody jeszcze się podniesie i wraz z przyborem wody przemieści się trochę ryb z koryta do tych dołków bo niewiele rybek już tam zostało a zarybiają się tylko w sposób naturalny poprzez wylew Warty.

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • 6 miesięcy temu...

Witajcie, czy przy obecnym stanie wody warto brać spodniobuty czy kalosz wystarczy ? Mam możliwość wyskoczyć w niedzielę rano, w sumie nowe rejony dla mnie ale myślę o okolicach miejscowości Gaj lub ujścia ie obry w zamyśle bolen/klen.

Pozdrawiam