dyliog Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Ostatnie dwa dni trafiłeś na jedne z najgorzej "żerujących". Przedwczoraj pojechałem z kumplem na miejscówki gdzie latem zawsze coś się dzieje i po pół godzinie wiedzieliśmy że można wracać do domu. Wczoraj dokładnie to samo. Nawet drobnicy nie było widać. Płynełeś szarą łódką?Tak szara łódka z motorem, nie moja własność, wczoraj byłem tylko gościem na pokładzie kolegi, który często tam pływa. W okolicy Santoka z łódki spróbowałbym akurat w przeciwnym kierunku, tzn. od cypla w dół rzeki, wzdłuż przeciwległego względem zabudowań brzegu. Rzeka odrobinę większa niż w górę od Santoka oraz jedno z niewielu w okolicy miejsc z zacienionym przez drzewa i zarośla brzegiem.Na początku chcieliśmy płynąć w górę Noteci ale zniechęciła nas płynąca już rzęsa + inne śmieci wieszające się na kotwicach.Poniżej cypla byłoby to samo z prawej strony, te miejsca akurat znam bardzo dobrze bo się tam wychowałem nad wodą i lubię tam łapać ale z brzegu No nic... na ryby chyba trzeba poczekać do jesieni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Ostatnio straszna lipa, chyba trzeba próbować w nocy, woda niska i gorąco w dzień, nic to jedyna możliwoś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bialyx94 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Szukam kompana na nasze gorzowskie rejony. Często jeżdżę na obre rejony Skwierzyna Międzyrzecz. Metoda spinning. Nad wodą 350 dni w roku (czasami trzeba odpocząć ????) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 70-tka z tygodnia, branie z napływu główki na pełnym wyrzucie, dwa razy pukał, za trzecim razem zgarnął opadającego do dna woblera piękny odjazd na środek i walka, sprzętowo fenwick hmx do 28 gr, Stradic 4000, pletka 0,14, wobler Hunter na fluorocarbonie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bialyx94 Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Ładny grubasek już Ja sobotę i niedzielę spędziłem nad Obra stary dworek. Piękne lokomotywy kluski pływały ale bez reakcji. Jakieś pojedyńcze mniejsze wychodziły do wobkow ale też bez przekonania. Woda w porównaniu do zeszłego weekendu jakieś 50 cm w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Dzisiaj 3 bolenie w okolicach 50 cm, do tego dwa okonie, i przegrana walka z sumkiem, niestety się spiął ale to mój błąd wziął przy opasce i wpadłem na pomysł żeby go obejść niestety dostał chwilę luzu i powiedział sajonara:p zostawiając dygoczace nogi i śluz na plecione, wszystkie brania ze środka Warty za płytką przykoską gdzie na dnie leżą kamienie, ryby odpaliły na 20 minut później studnia, poza tym wszystkie brania podczas opadu przynęty w przerwie, na normalne ciągnięcie nie reagowały... aktywności powierzchniowej brak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Dzisiaj 3 bolenie w okolicach 50 cm, do tego dwa okonie, i przegrana walka z sumkiem, niestety się spiął ale to mój błąd wziął przy opasce i wpadłem na pomysł żeby go obejść niestety dostał chwilę luzu i powiedział sajonara:p zostawiając dygoczace nogi i śluz na plecione, wszystkie brania ze środka Warty za płytką przykoską gdzie na dnie leżą kamienie, ryby odpaliły na 20 minut później studnia, poza tym wszystkie brania podczas opadu przynęty w przerwie, na normalne ciągnięcie nie reagowały... aktywności powierzchniowej brakCześć! Na co łowiłeś? Jak chciałeś obejść tego sumka? Masz jakieś doświadczenia z sandaczem na Warcie? (Ja łowię na Warcie w okolicach Obornik Wlkp.- Obrzycka - Wronek). Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Chciałem go obejść bo wziął mi na opasce bo jakby mi się puścił z nurtem to by było pozamiatane a tak jak od drugiej strony mu dasz kontrę to często zaczyna iść pod prąd, sandaczy trochę złapałem niestety trzeba mieć sprawdzone główki bo nie na wszystkich są i nie zawsze jest na nie dzień, ryby w tym sezonie prawie wszystkie na Hunter Fanatic a sandacze najlepiej mi wchodzą na lonhorny z dama albo nietypowo na dragon fatty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Chciałem go obejść bo wziął mi na opasce bo jakby mi się puścił z nurtem to by było pozamiatane a tak jak od drugiej strony mu dasz kontrę to często zaczyna iść pod prąd, sandaczy trochę złapałem niestety trzeba mieć sprawdzone główki bo nie na wszystkich są i nie zawsze jest na nie dzień, ryby w tym sezonie prawie wszystkie na Hunter Fanatic a sandacze najlepiej mi wchodzą na lonhorny z dama albo nietypowo na dragon fattySpróbuję u mnie z tymi sandaczami... Dziękuję Kolego za podpowiedź! Pozdrawiam i "połamania"!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 Dzisiaj na mojej ulubionej mecie zero kontaktu, kątem oka, na opasce 200 m powyżej dwa razy widziałem jak fajny grzmot bije na środku Warty, po godzinie poszedłem tam zobaczyć, gdy dochodziłem do miejsca uderzył jeszcze raz, drugi rzut na spiryta 9 dał upragnione bum z gejzerem wody:) zdecydowanie najlepsza ryba tego sezonu grube 75 cm, sprzętowo jak wyżej:) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 Wypad po pracy w Starym Polichnie, jedyny jaki się pokazał 62cm na hunter bullet a drugi taki grzdyl 40pare centow na fantoma ze środka nurtu. Coś się ruszyło z rybami ale to jeszczs nie to. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Dzisiaj fajnie połapałem boleni z nurtowej główki, od 18 do ciemka, 5 brań, trzy ryby wyjęte 67,68,72 cm, brania z samego dna na Fanatica od Huntera w opadzie, zdjęć nie wstawiam bo robiłem selfie i brzydko wyszło:D 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 (edytowane) , Edytowane 22 Września 2020 przez Borowik22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Ja dzisiaj z kumplem z Świniar płynęłem i jeden szczupak tylko. Strasznie słabo. Ale ostatnio fajnego sandacza dostałem nie potwór ale 60+ już cieszy. Generalnie czekam na normalną jesień. Zimno i deszcz to moje klimaty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Dzisiejszy powrót na ostatnio znalezioną fajną główkę dał trzy brania w trzech pierwszych rzutach, dwie ryby na brzegu, sportowe grube fajne 65 i 67 cm, brania wyrywające rękę, z opadu na Huntera;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M60 Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Fajnie że woda idzie w górę ,są miejsca że woda z koryta wlewa się na międzywale i wypełnia okoliczne dołki może je wypełni bo ich poziom bardzo się obniżył przez ostatnie lata.Patrząc na prognozy pogody,myślę że stan wody jeszcze się podniesie i wraz z przyborem wody przemieści się trochę ryb z koryta do tych dołków bo niewiele rybek już tam zostało a zarybiają się tylko w sposób naturalny poprzez wylew Warty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Tak właśnie Warta z Notecią powinna co roku wylewać ☺. Osobiście liczę na to, że się jeszcze woda podniesie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M60 Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Miało być lepiej, niestety już woda spada ☹ i nici z naturalnego zarybienia a i miejsc do odbycia tarła ubędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Czy ktoś tu jeszcze coś łowi? Chwalić się ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gary Opublikowano 23 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2023 Witajcie, czy przy obecnym stanie wody warto brać spodniobuty czy kalosz wystarczy ? Mam możliwość wyskoczyć w niedzielę rano, w sumie nowe rejony dla mnie ale myślę o okolicach miejscowości Gaj lub ujścia ie obry w zamyśle bolen/klen.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi