Borowik22 Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Na kijewicach jest jedna główka która darze sentymentem ale też dawno nie byłem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Dzisiaj wiatr uniemożliwił łowienie z opadu, ludzie uciekali znad rzeki, fale jak na morzu:) dlatego tez poszedłem na szczupaki i się trafiło 77 cm , grubego pikea:) Dragon Fatty 8 cm brokatowa perła z czarnym grzbietem ogon podciagniety czerwonym flamastrem , na 12 gr, branie w spokojnej zatoce główki, przeciagnol mnie po trawach niesamowicie:) miałem w tej głowce jeszcze jedna rybe ale spadła, ponizej foto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Dzisiaj trochę hardcorowe łowienie. Wiało jak diabli. Jedyna opcja to rzutu pod prąd z wiatrem i ciężka główka. Poniżej 17 gram nie zchodziłem. Ale fajnego szczupaka wyciągnąłem. Jutro dla odmiany lecę na jezioro popływać za sandaczem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Dzisiaj słabo, na odcinku 1,5 km trzy brania z jednej główki, na pozostałych pusto, na brzegu wylądowały dwa szczupaczki 52-i 50 cm , trzecie branie popsułem, sandaczy dzisiaj nie było:p okolice Skwierzyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Ja dziś miałem kiepski dzień. Rwałem gumę za gumą. Straciłem chyba 6 sztuk. Wydłubałem jednego małego szczupaka i koniec. Czułem że tak będzie bo za ładną pogoda. Zdecydowanie wolę kiepską najlepiej zimną i dżdżystą aurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Lipa z tą Wartą ostatnio. Woda jeszcze większa no i wichury jakieś. Ale dzisiaj kurier przywiózł nową wędkę i nie mogłem się powstrzymać. Wiało jak diabli i balon z plecionki się robił ale wydłubałem fajnego pasiaka 34cm. Wędka na blanku Matagi Silky i kopyto 7.5cm. Teraz wciągam febrisan tak mnie wypizgało 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Czy ktoś jest w stanie powiedzieć jak wygląda sytuacja na Odrze? Czy da radę spinningować z brzegu? Pytam o okolicę Kostrzyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Mendes a jak tam Warta pod Skwierzyną? Da radę jeszcze porzucać czy wszytsko zalane na dobre? Bo dawno nie byłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Dzisiaj byłem i się zmyłem. Główki przelane rzeka ciągnie dupa blada. Jutro pojadę w górę rzeki i zobaczę może tam da się łowić. A wiesz coś o Odrze? Chętnie bym pojechał ale nie wiem czy sytuacja taka sama jak na Warcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Rozmawiałem w piątek z kolegą w wedkarskim i mówił że w Słubicach można w gumowcach pochodzić za bardzo w to nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Rozmawiałem w piątek z kolegą w wedkarskim i mówił że w Słubicach można w gumowcach pochodzić za bardzo w to nie wierzę .........chyba po mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Wczoraj byłem z psem na spacerku i namierzyłem aktywność boleni na wewnętrznej stronie zakrętu. Brzeg tam wysoki i woda nie płynie za szybko. Dzisiaj tam pojechałem i dostałem parę fajnych rybek. Niestety myślę że do końca roku już się nie połowi "klasycznie" z główek. Szkoda bo to moja ulubiona metoda połowu późną jesienią i wczesną zimą. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Dzisiejszego pięknego dnia poszedłem sprawdzić jak działa nowa latarka czołowa z aliexpress. Słyszałem opinie że światło odstrasza ryby. Tego zbója nie odstraszło. Taki w deszczu i po ciemku to podwójna satysfakcja. Nie jakiś kolos bo 64 cm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Brawo Mendes:) woda opada może w grudniu jeszcze bedzie możliwość łapania z opadu:) wziąłeś się za nocne sandacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 No wziął z klasycznego opadu. Dokładnie do końca sezonu chciałbym się nastawić na sandacza. Pewnie parę nocek zaliczę. Aby tylko woda opadła. Jutro dla relaksu pływam za sandaczem na jeziorze. Najpiękniejsze jest to że do pracy dopiero w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Chłopaki, był już ktoś z Was w tym roku nad Wartą? Chciałem wyskoczyć w okolice Obrzycka-Wronek, ale ostatecznie odłożyłem wyjazd na następny tydzień... Dzieje się coś nad wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartoslaw Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 W okolicach Poznania jazi i kleni ni hu hu nie widać. Za to ładnie leszcze biorą na feedera. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Byłem trochę pomachać, niestety na 0 - okolice Wronek. Na FB ktoś dodał fotkę fajnego klenia złowionego wczoraj w Sierakowie nad Wartą, coś się chyba zaczyna dziać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Dzisiaj po raz pierwszy miałem okazję pochodzić ze spinningiem nad Wartą. Niestety tylko godzinke. Ale rybka już chodzi fajne. Co prawda wielkością nie powalały ale zabawa fajna. Miałem kilkanaście kleni. Największy może z 35 cm. No I fajny okoń się uwiesił. Do toboty dopiero w poniedziałek więc czasu na rybki nie zabraknie. Warta w stanie podwyższonym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzonny Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Ja miałem dzisiaj przyłów w postaci szczupłego na starorzeczu Warty w okolicach Gorzowa. Jak się taka pogoda utrzyma jeszcze z tydzień to i moze okonie sie ruszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Wczoraj pojechałem troszkę z feederem nad Wartą posiedzieć. Fajne łopaty połapałem już takie ponad 2kg. Ale pierwszy raz widziałem w tym roku taką aktywność rapy. Już na przelewach i szczytach główek ganiały za ukleją aż milutko. Woda podniesiona więc warunki super. Jeszcze 12 dni i ogień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzidaPN Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Dzisiaj byłem w Poznaniu i Boleń faktycznie chodzi pięknie na szczytach. Kleń widziałem ze ma tarło i tylko jeden szedł za wobkiem. Trafiłem Okonia i przyłów szczupłego. Kolega przyłów małego bolenia. Rybka juz zaczyna ładnie żerować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Ja również byłem... Nic nie złowiłem... Boleń w warkoczu dwa razy zaatakował rybki eksponując szeroki bok... Było pięknie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzidaPN Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 z jakich okolic fota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 z jakich okolic fota?Obrzycko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi