welpa1809 Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 (edytowane) Siadło dobre 25 cm , dwa miejsca są dla osobówki problematyczne, auto z dobrym napędem 4x4 daje radę. W sobotę spływaliśmy prawie po ciemku, a dzisiaj jakoś nie myślałem o fotkach. Jutro jadę wyżej rozpoznać możliwość wodowania ( miejsce koło mostu bo pływanie z powrotem po ciemku jest męczące) dzisiaj zaczął płynąć lekki zielony syf ale jeszcze da się łowić. Parking przy moście jest zalany do połowy.Artek jak się będziesz wybierał to daj znać. Edytowane 3 Września 2017 przez welpa1809 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Ja łowie tylko z brzegu, więc Noteć na razie odpuszczam. O jakim moście mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 A o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Fotki z dzisiaj dojazd do slipu w Miasteczku i slip w Białośliwiu. Do brzegu nie doszedłem woda sięgała mocno powyżej cohones ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 No osobówką to chyba ciężko co? Swoją drogą widzę, że całkiem blisko łowimy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 A ostatnio się na wodzie nie spotkaliśmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 No to łowienie z brzegu na Noteci mało prawdopodobne, chyba, że w okolicach Ujścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Jestem ciekaw jak to wygląda w lewą stronę tzw "topole" , niestety nie posiadam łódki i od kilku lat tylko z brzegu łowię na Białośliwiu. Aczkolwiek już nie raz łowiło się jak było wylane z tym że wtedy ciężej rybki namierzyć. Pozostaje wtedy dłubanie blisko brzegu wcale nie małych okoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Poniżej Ujścia pewnie tak ,dojazd będzie kiepski z buta pewnie da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 A ostatnio się na wodzie nie spotkaliśmy?Raczej nie. Łowię głównie w okolicach Nakła, czasem Osieka...dalej to już "Wasza" Noteć :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 (edytowane) Jestem ciekaw jak to wygląda w lewą stronę tzw "topole" , niestety nie posiadam łódki i od kilku lat tylko z brzegu łowię na Białośliwiu. Aczkolwiek już nie raz łowiło się jak było wylane z tym że wtedy ciężej rybki namierzyć. Pozostaje wtedy dłubanie blisko brzegu wcale nie małych okoni Do śluzy Krostkowo łąki zalane na 150 do 200 metrów. Byłem pod śluzą w niedzielę,okonie pokitrane i wbrew nazwie Noteć nie jest teraz Leniwa ???? ,dawno nie używałem 10 gram ołowiu.W Osieku też czasem bywam, to do zobaczenia na rybach. Edytowane 4 Września 2017 przez welpa1809 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Noteć ruszyła, bo od zeszłego roku jest czyszczona, a w tym prace nad usuwaniem zielska ponoć zostały podwojone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Artek musisz wybrać się ze mną na łódkę i zobaczysz na własne oczy to ich koszenie roślin, jest lepiej ale nie cudownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 No niestety z tym zielskiem katastrofa jak co roku, zobaczymy jak to będzie. Skoro 150-200 metrów zalane to faktycznie lipa. Z miłą chęcią uściskam z Panami grabę na Białośliwiu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Dzisiaj podobno od rana z 20-30 cm poziom się u nas obniżył. Lecę zaraz pomachać, może się co zamelduje bo ponoć dziś rybki aktywne :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Artek musisz wybrać się ze mną na łódkę i zobaczysz na własne oczy to ich koszenie roślin, jest lepiej ale nie cudownie.Wiesz cudowne to może nie jest, ale zawsze coś, przynajmniej na środku rzeki nie rosną kępy traw, jak to było w minionych latach. Teraz czekać na przymrozki, roślinność opadnie i będzie dobrze, tylko ten wysoki poziom wody. Mam nadzieję, że do października dużo się poprawi i woda opadnie. A wtedy małe eldorado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Dzisiejsze 15 minut wędkowania (brak odpowiednich łachów i deszcz mnie wygonił) dało takiego zbója: Warta zmienną rzeką jest. Przez wiele dni dupa blada a za jakiś czas takie rybki się trafiają. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Dzień spędzony w świetnym towarzystwie, ryby jak ryby raz brały raz nie . Złowiłem parę niespodzianek o które bym tego odcinka wody nie posądzał. Woda znowu poszła w górę o dobre 20 cm ,dojazd do slipu masakryczny,ostatnie 300 metrów drogi zalane na 25 cm. Tylko slip został na wyspie,zdjęcie samochodu robiłem stojąc w zalanych trawach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Dzień spędzony w świetnym towarzystwie, ryby jak ryby raz brały raz nie . Złowiłem parę niespodzianek o które bym tego odcinka wody nie posądzał. Woda znowu poszła w górę o dobre 20 cm ,dojazd do slipu masakryczny,ostatnie 300 metrów drogi zalane na 25 cm. Tylko slip został na wyspie,zdjęcie samochodu robiłem stojąc w zalanych trawach.Gdzie to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Gdzie to? Tam gdzie zawsze slip Miasteczko Krajeńskie, most na drodze Białośliwie Chamonix. Oczywiście część wędkujących z łódek ma w doopie zakaz wodowania i pływania po starorzeczu w Białośliwiu. I była scysja z dziadem na temat nie wymiarowego sandacza czyli panie okonia.Ale jeden uświadomiony więcej ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Tam gdzie zawsze slip Miasteczko Krajeńskie, most na drodze Białośliwie Chamonix. Oczywiście część wędkujących z łódek ma w doopie zakaz wodowania i pływania po starorzeczu w Białośliwiu. I była scysja z dziadem na temat nie wymiarowego sandacza czyli panie okonia.Ale jeden uświadomiony więcej .Rety, taka wysoka woda tam jest? Byłem tam kilkanaście lat temu... Miejscowi mięsiarze zawsze robią co chcą i to nie tylko nad Notecią, ale dobrze, że choć jeden został uświadomiony... (Przeżył? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Tym razem tak , następnym będzie abordaż i argument bierz dziada ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 (edytowane) Woda cały czas idzie w górę. Edytowane 21 Września 2017 przez welpa1809 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Mialeś innej rasy pieska? Spodobal Ci się Pitt Bull Red Nose? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Pies kolegi ,mój domowo spędził weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi