Skocz do zawartości

Warta/Noteć Gorzów i okolice

KacperG

Rekomendowane odpowiedzi

Siadło dobre 25 cm , dwa miejsca są dla osobówki problematyczne, auto z dobrym napędem 4x4 daje radę. W sobotę spływaliśmy prawie po ciemku, a dzisiaj jakoś nie myślałem o fotkach. Jutro jadę wyżej rozpoznać możliwość wodowania ( miejsce koło mostu bo pływanie z powrotem po ciemku jest męczące) dzisiaj zaczął płynąć lekki zielony syf ale jeszcze da się łowić. Parking przy moście jest zalany do połowy.

Artek jak się będziesz wybierał to daj znać.

Edytowane przez welpa1809

Jestem ciekaw jak to wygląda w lewą stronę tzw "topole" , niestety nie posiadam łódki i od kilku lat tylko z brzegu łowię na Białośliwiu. Aczkolwiek już nie raz łowiło się jak było wylane z tym że wtedy ciężej rybki namierzyć. Pozostaje wtedy dłubanie blisko brzegu wcale nie małych okoni

Jestem ciekaw jak to wygląda w lewą stronę tzw "topole" , niestety nie posiadam łódki i od kilku lat tylko z brzegu łowię na Białośliwiu. Aczkolwiek już nie raz łowiło się jak było wylane z tym że wtedy ciężej rybki namierzyć. Pozostaje wtedy dłubanie blisko brzegu wcale nie małych okoni

Do śluzy Krostkowo łąki zalane na 150 do 200 metrów. Byłem pod śluzą w niedzielę,okonie pokitrane i wbrew nazwie Noteć nie jest teraz Leniwa ???? ,dawno nie używałem 10 gram ołowiu.

W Osieku też czasem bywam, to do zobaczenia na rybach.

Edytowane przez welpa1809

Artek musisz wybrać się ze mną na łódkę i zobaczysz na własne oczy to ich koszenie roślin, jest lepiej ale nie cudownie.

Wiesz cudowne to może nie jest, ale zawsze coś, przynajmniej na środku rzeki nie rosną kępy traw, jak to było w minionych latach. Teraz czekać na przymrozki, roślinność opadnie i będzie dobrze, tylko ten wysoki poziom wody. Mam nadzieję, że do października dużo się poprawi i woda opadnie. A wtedy małe eldorado. :)

• 2 tygodnie później...

Dzień spędzony w świetnym towarzystwie, ryby jak ryby raz brały raz nie . Złowiłem parę niespodzianek o które bym tego odcinka wody nie posądzał. Woda znowu poszła w górę o dobre 20 cm ,dojazd do slipu masakryczny,ostatnie 300 metrów drogi zalane na 25 cm. Tylko slip został na wyspie,zdjęcie samochodu robiłem stojąc w zalanych trawach.

post-46503-0-77150900-1505582633_thumb.jpg

post-46503-0-38100900-1505582647_thumb.jpg

post-46503-0-68777000-1505582662_thumb.jpg

• Like 1

Dzień spędzony w świetnym towarzystwie, ryby jak ryby raz brały raz nie . Złowiłem parę niespodzianek o które bym tego odcinka wody nie posądzał. Woda znowu poszła w górę o dobre 20 cm ,dojazd do slipu masakryczny,ostatnie 300 metrów drogi zalane na 25 cm. Tylko slip został na wyspie,zdjęcie samochodu robiłem stojąc w zalanych trawach.

Gdzie to?

Gdzie to?

Tam gdzie zawsze slip Miasteczko Krajeńskie, most na drodze Białośliwie Chamonix. Oczywiście część wędkujących z łódek ma w doopie zakaz wodowania i pływania po starorzeczu w Białośliwiu. I była scysja z dziadem na temat nie wymiarowego sandacza czyli panie okonia.Ale jeden uświadomiony więcej ????.
  • Like 1

Tam gdzie zawsze slip Miasteczko Krajeńskie, most na drodze Białośliwie Chamonix. Oczywiście część wędkujących z łódek ma w doopie zakaz wodowania i pływania po starorzeczu w Białośliwiu. I była scysja z dziadem na temat nie wymiarowego sandacza czyli panie okonia.Ale jeden uświadomiony więcej .

Rety, taka wysoka woda tam jest? Byłem tam kilkanaście lat temu... Miejscowi mięsiarze zawsze robią co chcą i to nie tylko nad Notecią, ale dobrze, że choć jeden został uświadomiony... (Przeżył? ;) )