kleniojazie Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Jakby co to Robinson Diaflex Light spin 2,70 5-20 gr lub 290 5-22 mogę zaproponować w baaardzo dobrych pieniądzach . Obydwa nowe i po 300 za sztukę pójdą do ludzi . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Daiwa exceler jigger 3-18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SALMOO Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 No i już se kolega wybrał. Każdy z nas poleca coś innego. Proponuję udać się do jakiegoś dobrze wypasionego sklepu i pomachac na sucho. Nampewno nie zaszkodzi a może pomóc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas24 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 (edytowane) Jeżeli kij ma być nowy to WCH Turbo 3m 7-21g (mieści się spokojnie w budżecie)a jeżeli używany to AVS9'6MLF2 3-18g (powinien zmieścić się w budżecie) Edytowane 1 Lutego 2016 przez tomas24 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinDoktor Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Ja używam do w miarę uniwersalnych zastosowań TD 2,70 cw. 4-21. Kompromis i w miarę uniwersalność ale rzuty smużakiem lub obrotówką w kleniowych rozmiarach wyglądają średnio. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 (edytowane) ...ale rzuty smużakiem lub obrotówką w kleniowych rozmiarach wyglądają średnio.Jak każdym kijem powyżej 10lb powiedz coś więcej o tej wędce, jak pracuje pod rybą jaź, kleń jeśli takie łowisz, nie spadają? Nie odbijają się? Jak w nurcie pod woblerem który stawią większy opór? Edytowane 5 Lutego 2016 przez adrionn911 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Wystarczy zejść nieco z modułem, a kijek będzie się lepiej ładował pod lekkimi przynętami. A czułość sandaczowej szpady wymagana chyba nie jest? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Sporo mam wędek, które pasowały by autorowi wątku może poza ceną ale jeśli miał bym szczerze doradzić to lepiej nie kupować drugiego podobnego kija tylko dozbierać do 500 i kupić river raida z drugiej ręki bo po co wydawać kasę na kij w podobnej do posiadanego klasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 W tej cenie można już wyrwać Batsona Sh 1084-2.2,75 m 10-21 gr 12 lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Można, ale gdzie batonikowi do Palladina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Gusta są różne, mi Paladin kompletnie nie podszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Ja używam do w miarę uniwersalnych zastosowań TD 2,70 cw. 4-21. Kompromis i w miarę uniwersalność ale rzuty smużakiem lub obrotówką w kleniowych rozmiarach wyglądają średnio.Tylko że już trudne do kupienia chyba że chcesz sprzedać swojego to jestem chętny ja złamałem swojego w połowie minionego sezonu...2 lata temu ktoś na giełdzie (chyba pstrągmen) sprzedawał takiego, chciałem kupić zapasowy jeśli to tent "mój" od 4g (te 7-21 to już inne kije, jeden za sztywny, drugi zbyt kluskowaty), tylko ktoś mnie uprzedził z rezerwacją i po odpowiedzi że to ten od 4 zwinął 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Można, ale gdzie batonikowi do Palladina.A łowiłeś tym Batsonem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Nie tylko tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Nie tylko tym.Super!Ja również:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinDoktor Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Tylko że już trudne do kupienia chyba że chcesz sprzedać swojego to jestem chętny ja złamałem swojego w połowie minionego sezonu...2 lata temu ktoś na giełdzie (chyba pstrągmen) sprzedawał takiego, chciałem kupić zapasowy jeśli to tent "mój" od 4g (te 7-21 to już inne kije, jeden za sztywny, drugi zbyt kluskowaty), tylko ktoś mnie uprzedził z rezerwacją i po odpowiedzi że to ten od 4 zwinął Złamałeś górę czy dół? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinDoktor Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Jak każdym kijem powyżej 10lb powiedz coś więcej o tej wędce, jak pracuje pod rybą jaź, kleń jeśli takie łowisz, nie spadają? Nie odbijają się? Jak w nurcie pod woblerem który stawią większy opór? Nie chodzę z premedytacją z TD 4-21 na klenie. Co prawda zdarzały mi się na tej wędce klenie jako przyłów i nie było kłopotu z holem. Klenie łowię na małe przynęty i do tego celu najczęściej używam lekko zmodyfikowanego Mikado Lexus Sapphire 260 do 13g lub Savage Gear LRF 2,44 2-10g. To wędki okoniowe ale ja na okonie chodzę z wędkami do 5g. Co do samego Team Dragona to złego słowa nie powiem. Wiem że to ogólnie mało popularna firma na tym forum ale wędka jest naprawdę w miarę uniwersalna. Ja na TD łowię najczęściej szczupaki z brzegu ale łowiłem na nią również bolenie, klenie, sandacze. A teraz najczęściej to wędka leży w domu bo w kwestii wędek jest u mnie klęska urodzaju. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Miałem TD 4-21 i szybko sprzedałem. Jak dla mnie ta wędka jest źle opisana, moim zdaniem zakres obsługiwanych przynęt to 7-25, chociaż zdarzało się że rzucałem wahadłem 28g i dawało radę. Łowienie woblerami poniżej 4g to tragedia, dlatego na klenie nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Złamałeś górę czy dół? Góra, chyba miedzy 2 a 3 od szczytu. Już posklejane, tylko jeszcze muszę "bobla" zrobić na łączeniu, bo przelotek poprzestawiać żeby omotka w innym miejscu wyszła mi sie nie uśmiecha... prowizora, ale jeszcze połowi. Niektóre ze starszych TD to bardzo udane konstrukcje, w tej długości do 21g trzema wersjami łowiłem (xf, f, mf) i tego od 4g fast bym nie zamienił na pozostałe. To był świetny uniwersał, przez wiele latek to mój podstawowy kijek.Co do tego kleniowego łowienia, często na typowo kleniowe łowy go zabierałem. Iri lucky kongera jest przereklamowany i miał o ~5~7m mniejszy zasięg robalem 3,5cm. Kiedyś z kumplem kucaliśmy obok siebie, te same młynki, te same wobki, linki inne, ja sięgałem ryby, koledze z iri brakowało tych kilku metrów; w tygodniu kupił TD (tylko tego xf) i sprzedał "lobbowany" kijek od "K". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinDoktor Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Kolego *Hektor* tak się składa że ja mam dwie szczytówki, tylko nie jestem pewien czy chciałbym się ewentualnie jednej pozbyć. Czasem się zdarzają używki: http://olx.pl/oferta/wedka-spining-team-dragon-2-70-4-21-g-CID767-IDdCBgW.html#9a99b3e41b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dropshot Opublikowano 14 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Witam, Szukam kijaszka do 450zł na odre do połowu kleni, jazi a także na lekko boleni. Długość jaka mnie interesuje to 270/275 z racji tego że nie łowiłem nigdy dłuższymi kijkami spiningowymi. Przynety jakie chce stosować to woblerki (3-4cm)w granicy (3-6g) pod klenio jazia. Natomiast na bolenia beda to srednie woblerki 7cm (6-12g). Natomiast nie ukrywam że chciałbym też siegnac bolenia głebiej jakimiś bezsterowcami (12-15gr) Wyszperałem cos takiego: http://4fish.pl/produkt/dragon-guide-select-sting-270m-4-21ghttp://4fish.pl/produkt/team-dragon-270m-4-21ghttp://4fish.pl/produkt/team-dragon-270m-5-18g Czy jest jakas znaczaca róznica miedzy tymi team dragonami 5-18 a 4-21 Pomożecie? Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 http://4fish.pl/produkt/dragon-guide-select-sting-270m-4-21ghttp://4fish.pl/produkt/team-dragon-270m-4-21ghttp://4fish.pl/produkt/team-dragon-270m-5-18gCzy jest jakas znaczaca róznica miedzy tymi team dragonami 5-18 a 4-21A nie ma odpowiedzi w linkach, które przesłałeś?!TEAM DRAGON 2,70m / 5-18g - specjalistyczne wędzisko spinningowe do łowienia na miękkie przynęty, ekstremalnie szczytowa akcja i nieprawdopodobna czułość.TEAM DRAGON 2,70m / 4-21g - uniwersalne wędzisko o szybkiej akcji i przepięknym, smukłym blanku, które znajdzie zastosowanie jako lekki kij rzeczny czy też spinning pstrągowy na duże rzeki.Ja wiem, który bym wybrał, gdybym musiał wybierać tylko spośród tych wymienionych Długość jaka mnie interesuje to 270/275 z racji tego że nie łowiłem nigdy dłuższymi kijkami spiningowymyśląc w ten sposób nigdy nie wyjdziesz poza swoje nawyki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Poszukaj używanego Diaflexa Light Spin 2,95 cm, cw 7-22g a najlepiej przed decyzją idź do sklepu i weź do ręki kij o takiej dlugości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Do zastosowań jak napisałeś polecam Savage Gear Parabellum 3-16 279cm. Ktoś na giełdzie akurat taki sprzedaje (nie masz chyba dostępu do giełdy, ale możesz spróbować na priv - @Trevor). PS. Wypada się najpierw przywitać na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 15 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Witam, Szukam kijaszka do 450zł na odre do połowu kleni, jazi a także na lekko boleni. Długość jaka mnie interesuje to 270/275 z racji tego że nie łowiłem nigdy dłuższymi kijkami spiningowymi. Przynety jakie chce stosować to woblerki (3-4cm)w granicy (3-6g) pod klenio jazia. Natomiast na bolenia beda to srednie woblerki 7cm (6-12g). Natomiast nie ukrywam że chciałbym też siegnac bolenia głebiej jakimiś bezsterowcami (12-15gr) Wyszperałem cos takiego: http://4fish.pl/produkt/dragon-guide-select-sting-270m-4-21ghttp://4fish.pl/produkt/team-dragon-270m-4-21ghttp://4fish.pl/produkt/team-dragon-270m-5-18g Czy jest jakas znaczaca róznica miedzy tymi team dragonami 5-18 a 4-21 Pomożecie? Z góry dziękuje Witaj na forum, Zapoznaj się proszę z poniższymi zasadami, nie ma potrzeby zakładania nowych tematów gdy istnieją już takie na forum. http://jerkbait.pl/topic/62466-zasady-tworzenia-wpis%C3%B3w-na-forum-jerkbaitpl/ Twój temat przeniosłem do jednego z wcześniejszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi