Skocz do zawartości

Zdjęcia RENTGENOWSKIE i nie tylko (budowa woblerów) - WARTO OBEJRZEĆ :)

Rekomendowane odpowiedzi

W ten czwartek będę miał robione zdjęcie rtg kolana. Jak tylko pani w białym fartuchu mnie ustawi, wejdzie do tej swojej kabiny, rozłożę kilka wobków, cyknie zdjęcie- schowam je a zdjęcie wrzucę Wam do analizy :lol: B)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

@SuperKrystek dziekówka za te zdjęcia gdzieś już to widziałem ale na bank się w zimę przyda...

Podająć linka trzebaby było umieścić to w dziale: CIEKAWE STRONY

Założyłem ten wątek żeby forumowicze mogli dodawać też zdjęcia innych wobków. Mógłbym dodać link wobka na allegro w którym widac rozmieszczenie ołowiu ale podejrzewam że link wygasłby po miesiącu wieć założyłem wątek. A że miałem troche czasu to sobie powklejałem :D fotki.

Teraz dodam kolejne zdjęcie wobka z allegro:

Koledze benjam87

sie przydadzą różne fotki nie tylko z tamtej strony.

post-1568-1348914549,0148_thumb.jpg

• 4 lata później...

Witam,

W weekend nieco poszalałem z przynętami. Próbowałem między innymi powalczyć z czymś w stylu woblera SALMO ZIPPER.

Niestey praca mojej przynęty nie jest taka, jakiej bym oczekiwał. 

Wobek przy wolnym prowadzeniu idzie jak boleniówka (małe odchylenia na boczki), a przy podszarpywaniu, coś w stylu cykady/koguta (leci pyskiem do dołu) :). Ta druga funkcjonalność jest ok, ale chcałbym jeszcze wprawić wobka w pracę ogonową :)

Kombinuję z wagą obciażenia dzioba i dociążeniem lub pozbawieniem obciążenia przy kotwicy brzusznej, ale ciągle to nie jest to...

Przy szybkim prowadzeniu ogonek lata jak należy :)... 

Podpowiecie coś może, albo podrzucicie rentgen, albo bebechy Zipperka? :) Nigdzie nie mogę odnaleźć...  :)

Z góry dzięki. 

PS. Mam jeszcze jedną koncepcję, ale jakbyście mieli to, o co prosiłem, będę zobowiązany :)...

Edytowane przez seemoore

Podająć linka trzebaby było umieścić to w dziale: CIEKAWE STRONY

Założyłem ten wątek żeby forumowicze mogli dodawać też zdjęcia innych wobków. Mógłbym dodać link wobka na allegro w którym widac rozmieszczenie ołowiu ale podejrzewam że link wygasłby po miesiącu wieć założyłem wątek. A że miałem troche czasu to sobie powklejałem biggrin.png fotki.

Teraz dodam kolejne zdjęcie wobka z allegro:

Koledze benjam87

sie przydadzą różne fotki nie tylko z tamtej strony.

Następne zdjęcie wobka:

Nie sugeruj się przy robieniu wobów tak do końca tymi zdjęciam.  Te np. są wewnątrz komorowe czyli w środku mają próżnię a co za tym idzie są bardzo lekkie. Jak byś w drewno lipy dopakował te kulki to wobek tonął by jak drwalska siekiera :) Podobnie jest np. z balsą. Obciążenie które tam będzie ok. w innym materiale wcale nie musi działać ;)

• Like 3

• 4 tygodnie później...