Artek Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Witam, proszę o opinie na temat w/w wędek. Czy te Kongery nadają się pod sandacza na lekko, na wodę stojącą z brzegu?Zakres przynęt to główki od 3g do max.7g plus 3calowe kopyto. Nie mogę znaleźć opisu o akcji tych kijów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 To nie są wędki pod sandacza. Wędki stworzone pod małe rzeczki na pstrągi, jazie, klenie. Krótki dolnik. Bravo model 265 cm, od środka stopki kołowrotka do końca dolnika 29 cm. Cały dolnik 40 cm Przy wzroście 170cm z groszem, bardzo źle rzuca się dwu ręcznie, przez głowę.Akcja med / fast, ugjęcie w 1/2 wędki (górny skład) progresywny do paraboli. Duży zapas mocy w dole. Bardzo fajna wędka do woblerków, błystek. Na krótkiej żyłce daje radę z jigami.Spytaj kolegę @DanekM, chyba ma obydwa kijki. Ja tak jak pisałem mam Bravo 265/14 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 salto też nie podejdzie , za miekki , fajny kij na pstrągale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Dzięki chłopaki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Tak, mam oba. I tak jak koledzy wyżej - na sandacze się nie nadaje. Nie zatniesz i nie doholujesz ryby.Jaśki, kleksy, kropki, okoń. Wobki 3-5cm Bravo (265) 3- 7-8cm Salto (275). Pomijam SDRy. Gumy do 6-7g Bravo, do 10gr Salto. Powyżej kij klęka i staje się mało komfortowy moim zdaniem. Za to w granicach wymienionych przynęt - super. Bardzo sprawę poprawia przezbrojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro78 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 A ten 2.45 m? obsłuży wobki 4 gr. i blaszki takie do 15 gr. Jaka praca tego kijka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi