Skocz do zawartości

Jeden uniwersał bez ograniczeń pieniężnych... St.croix?

zorman

Rekomendowane odpowiedzi

Terier ... Jakieś ale do Tomas81, to priv. W temacie nie szczekaj... Bo wrócisz do schroniska <_<

Chyba do psychiatryka. Siedzi tam zamknięty w pokoju bez klamek i waląc głową o ściane wymienia nazwy wszystkich firm wędkarskich  :P

Edytowane przez Locutus85
  • Like 7

Kolega sprawił sobie oba: Elitkę uncjówkę i PST 895; przez kilka dni bawiłem się nad wodą oboma i sympatyczniejszy wydawał mi się ten Phenix, naprawdę mi się podoba, ale - moim i jego zdaniem - nie za bardzo nadaje się na sandacze w odróżnieniu od St.Croix. Weź go - tego St. Croix Elite, sam nad nim zastanawiałem się miesiącami, ale wreszcie wybrałem co innego - i myślę, że zakochasz się w tej wędce. Naprawdę piękny kij.

Edit:
Teraz przeczytałem "czy Borona można przeciążyć do 50g" i stanowczo uważam, że on jest do 33 i ani grama więcej. Nie znaczy to, że się złamie przy 40, ale męczy się, nadwyręża. Właśnie jego porównywaliśmy ostatnio z tą Elitką i Phenixem i w przypadku St.Croix uważam ta uncja to jest optimum, nie maximum, a w Boronie 33g - max. Phenix też raczej jest do 30. Ja sobie sprawiłem akurat Borona i jestem zachwycony, nie zamieniłbym na inny, ale nie namawiam, bo to kij inny, "nietypowy", we mnie budzi odczucia, że będzie miał dożywocie, ale rozumiem tych, którzy go ganią.
Elitka i na pewno będziesz pan zadowolony :)

Edytowane przez Obcy

• 3 tygodnie później...

Witam,

Ja posiadam od sierpnia 2014 St.Croix Legend Salmon & Steelhead LES90HF2 z ciężarem wyrzutu 14-56 g - nie ma bata nad ten kij, szczupaka 5kg wyciągałem jak szmatę z wiadra, zero stresu, w moich "kowalskich rączkach" ten kij okazał się spełnieniem moich marzeń. Łowię głównie Meppsami, ale zdarzają się i woblery i inne cięższe przynęty - wyrzucałem 80-100g bez żadnego zastanowienia - kij żyje. Nie ma co więcej opowiadać, trzeba spróbować. Za kilka dni dokupię sobię kij z tej samej serii LES90LM2 z ciężarem 1,7-11g i będę miał na lądzie zamknięty zestaw - ZOSTAŁO  24 DNI DO SZALEŃSTWA, Z ŁÓDKI NIE WYSIĄDĘ PRZEZ DWA DNI :)

Pozdrawiam i połamania kija