Locutus85 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 (edytowane) Terier ... Jakieś ale do Tomas81, to priv. W temacie nie szczekaj... Bo wrócisz do schroniska Chyba do psychiatryka. Siedzi tam zamknięty w pokoju bez klamek i waląc głową o ściane wymienia nazwy wszystkich firm wędkarskich Edytowane 15 Marca 2015 przez Locutus85 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obcy Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 (edytowane) Kolega sprawił sobie oba: Elitkę uncjówkę i PST 895; przez kilka dni bawiłem się nad wodą oboma i sympatyczniejszy wydawał mi się ten Phenix, naprawdę mi się podoba, ale - moim i jego zdaniem - nie za bardzo nadaje się na sandacze w odróżnieniu od St.Croix. Weź go - tego St. Croix Elite, sam nad nim zastanawiałem się miesiącami, ale wreszcie wybrałem co innego - i myślę, że zakochasz się w tej wędce. Naprawdę piękny kij.Edit:Teraz przeczytałem "czy Borona można przeciążyć do 50g" i stanowczo uważam, że on jest do 33 i ani grama więcej. Nie znaczy to, że się złamie przy 40, ale męczy się, nadwyręża. Właśnie jego porównywaliśmy ostatnio z tą Elitką i Phenixem i w przypadku St.Croix uważam ta uncja to jest optimum, nie maximum, a w Boronie 33g - max. Phenix też raczej jest do 30. Ja sobie sprawiłem akurat Borona i jestem zachwycony, nie zamieniłbym na inny, ale nie namawiam, bo to kij inny, "nietypowy", we mnie budzi odczucia, że będzie miał dożywocie, ale rozumiem tych, którzy go ganią.Elitka i na pewno będziesz pan zadowolony Edytowane 16 Marca 2015 przez Obcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Jakoś nikt nic, o konstrukcjach z Kraju Kwitnącej Wiśni Ja tam bym miał naprawdę trudny wybór gdyby nasz ubogi ryneczek, chociaż w niewielkim %, zbliżył się do rynku krainy Putina 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Rymacki Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Witam,Ja posiadam od sierpnia 2014 St.Croix Legend Salmon & Steelhead LES90HF2 z ciężarem wyrzutu 14-56 g - nie ma bata nad ten kij, szczupaka 5kg wyciągałem jak szmatę z wiadra, zero stresu, w moich "kowalskich rączkach" ten kij okazał się spełnieniem moich marzeń. Łowię głównie Meppsami, ale zdarzają się i woblery i inne cięższe przynęty - wyrzucałem 80-100g bez żadnego zastanowienia - kij żyje. Nie ma co więcej opowiadać, trzeba spróbować. Za kilka dni dokupię sobię kij z tej samej serii LES90LM2 z ciężarem 1,7-11g i będę miał na lądzie zamknięty zestaw - ZOSTAŁO 24 DNI DO SZALEŃSTWA, Z ŁÓDKI NIE WYSIĄDĘ PRZEZ DWA DNI Pozdrawiam i połamania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi